İhsan Aydın
İhsan Aydın

İYİ Parti’de aday bilmecesi

Siyasi partilerimizin adaylarının büyük bölümü belli oldu. Ancak ittifaklar gereği kimi yerlerde İYİ Parti’nin belediye başkan adaylarının açıklanmasının geciktiğini görüyoruz.

Onlardan biri de Millet İttifakı’nda İYİ Parti’ye bırakılan Keles ilçesinde yaşanıyor.

Gerçi önümüzdeki hafta ilçe adaylarının, ittifakın Büyükşehir Belediye Başkan adayının da katılacağı törenlerle açıklanacağı duyurulmuş olsa da sıkıntı yaşanan yerler var.

Keles’te İYİ Parti’nin aday belirleme yönteminin ilçede büyük bir krize dönüştüğü konuşuluyor.

İki adayın isminin bulunduğu başkanlık için ilçe yönetiminde gerçekleştirilen oylamada Kıranışıklar Mahalle Muhtarı Ali Işık’ın isminin öne çıktığı dillendiriliyor. Ancak Işık’ın adaylığına sıcak bakmayan bazı yöneticilerin bu durumu İYİ Parti İl Başkanlığı’na taşıdıkları, İl’de ise Keles Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Ekmekçi üzerinde mutabık kalındığı belirtiliyor.

İşin ilginç tarafı ise Ekmekçi’nin kısa bir süre önce AK Parti Keles İlçe Başkanlığı’na belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvurusu yaptığı söyleniyor.

Keles’te Işık yerine Ekmekçi’nin aday gösterilmek istenmesine tepki veren 15 dolayında ilçe yöneticisinin de dün İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’na gelerek istifalarını sundukları iddia ediliyor.

Keles’teki oylamada önde çıkan Işık’ın, İl Başkanlığı’ndan yapılan Ekmekçi’nin listesinden belediye meclis üyesi olması yönündeki teklifi de geri çevirdiğini öğrendik.

Keles’ten gelen bilgilere göre, İYİ Parti’nin Işık yerine Ekmekçi’yi tercih etmesinin partiye seçim sonucunu etki edecek 6 büyük mahallede oy kaybettireceği de ileri sürülüyor.

KıranışıklarBaraklı, Uzunöz, Kemaliye, Alpagut, Epçeler, Delice, Gelemeç gibi mahallelerde etkili olan İYİ Parti’nin 31 Mart akşamı buralarda hayal kırıklığı yaşayabileceğini dillendirenler de yok değil.

Değer yandan, İYİ Parti’nin Keles’teki bu tercihinin AK Parti ve MHP ittifakının adayı Mehmet Keskin’e yaradığını söyleyenler de çok.

Bakalım Keles’te 31 Mart akşamı Millet İttifakı’nın adayı olması beklenen Hüseyin Ekmekçi nasıl bir sonuç alacak?

Bu arada önümüzdeki 15 Şubat’ta İYİ Parti Keles belediye başkan adayının da ilçede yapılacak ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayının da katılacağı törenle resmen açıklanması bekleniyor.

Keles’ten bir not daha aktaralım.

Muhtar Işık’a yaşanan bu gelişmelerin ardından bağımsız belediye başkanı adayı olması yönünde ilçeden baskı yapıldığını da ekleyelim.

 

Harmancık’ta örnek adım

 

Siyasette gergin ortamları seçmen onaylamıyor.

Zaman zaman farklı düşünce ve oluşumlara rağmen bir araya gelmenin seçmen üzerinde de olumlu etki bıraktığını biliyoruz.

Bu açıdan 31 Mart yerel seçimleri öncesi iki kutuplu hale gelen seçimlerde küçük jestlerin de işe yarayacağını düşünüyoruz.

Yazıya Dağ ilçelerimizden Keles’teki gelişmelerle başladık o halde bir diğer Dağ ilçesi Harmancık’tan devam edelim.

Harmancık Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesaplarından güzel bir paylaşım yapıldı.

Harmancık Kaymakamı Abdülkadir Şahin, ilçedeki siyasi parti ilçe başkanlarını ve belediye başkan adaylarını toplamış.

İlçe Emniyet Amiri Tanju Öztürk ve Jandarma Komutanı Şaban Albaş’ın da bulunduğu o toplantıda 31 Mart için centilmenlik mutabakatı sağlanmış.

Toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Yakup BayramCHP İlçe Başkanı Haşim Ali ArıkanMHP İlçe Başkanı Ahmet TuncerİYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet AslanSP İlçe Başkanı Ahmet Sarı ile AK Parti Belediye Başkan adayı Yılmaz Ataş, CHP adayı Ahmet Tufan ve SP adayı Ahmet Kaya katılmışlar.

Dün o toplantıyı AK Parti İlçe Başkanı Yakup Bayram’a sorduk.

Bayram, “Gayet verimli bir toplantı oldu. Biz zaten siyasi çalışmalarımız sırasında iletişime ve saygıya son derece özen gösteriyoruz. Propaganda için gideceğimiz mahalleleri bile önceden diğer parti başkanlarımıza bildiriyorduk. Aramızda iyi bir diyalog var. İlçemizde seçim inşallah sıkıntısız geçecektir” dedi.

Bunlar siyasette duymak ve görmek istediğimiz güzel hareketler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X