İhsan Aydın
İhsan Aydın

İyi Parti’nin Büyükşehir adayı Prof. Ertürk mü?

Siyasi parti kulislerin de bugünlerde en çok konuşulan konularından biri Bursa’da Büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday adaylarının kimler olacağı.

Kulislerde çokça isim dillendiriliyor.  Şüphesiz bunlar içinden siyasi partiler birini öne çıkaracak.

Siyasi parti mecrasının en yeni üyesi İYİ  Parti’de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı kulislerinde de hareketlilik var. 

Bize ulaşan bilgiler İYİ Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Grup Sözcüsü Prof. Dr. Hasan Ertürk’ün Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olabileceği yönünde.

Prof. Dr. Ertürk’e bu konuyu sorduk ama şimdilik net bir yanıt alamadık. 

CHP’den istifa ettikten sonra bir süre bağımsız kalan Prof. Ertürk, İYİ Parti kurulduktan sonra buraya geçiş yapmıştı.

Mustafakemalpaşa ilçesinden Büyükşehir Belediye Meclisi’ne giren Ertürk partisi aday gösterirse akademisyen kökenli bir isim olarak Bursa’yı yönetmeye talip olacak.

İYİ Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde etkili bir grubu var. 

MHP ve CHP’den istifa eden üyelerden oluşan grup mecliste önerge ve muhalefetleriyle dikkatleri üzerlerine çekiyor.  

Bursaspor için risk aldılar

 

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önceki gün Bursaspor’u ilgilendiren önemli bir dosya vardı.

Bursaspor’un sahibi olduğu Dereçavuş Mahallesi’ndeki dev arazi plan tadilatıyla depolama alanına alınmıştı, bu oturumda da üst ölçekli nazım imar planı değişikliklerine kimi meslek odalarının yaptığı itiraz kararlaştırıldı.

Ova Koruma Alanı’ndaki arazinin satışından mali sıkıntı çeken Bursaspor’a önemli bir gelir sağlanması hedefleniyordu.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporuna AK Parti, CHP, MHP’li üyeler kabul verirken, İYİ Parti ve diğer bağımsız üyeler ret oyu kullandılar.

Üç parti grubu risk alarak Bursaspor’a kaynak sağlayacak arazinin depolama alanına alınmasını kararlaştırmış oldular.

MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili bu durumu şöyle değerlendirdi:

Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplantısını yaptık. Acil ve önemli konularda olağanüstü toplantı yapılabilir. Konumuz Bursaspor. Bursaspor’a gelir getirmek maksadıyla Osmangazi Dereçavuş Mahallesi’ndeki yerine depolama alanı olarak imar verdik. Geçen toplantıda konuyu görüşmüş ve kurum görüşlerini beklemiştik. Bugün için bütün kurum görüşleri, özellikle DSİ ve Tarım’ın uygun görüş vermesiyle konu Bursaspor olunca kabul oyu kullandık. MHP, AKP ve CHP kabul, İP ve bağımsızlar ret oyu kullandı. İnşaallah, ova koruma alanında kalıyor diye kabul oyu kullanmış olmamızdan dolayı yıllar sonra Sayıştay tarafından veya mahkemelerce soruşturma geçirmeyiz. Çünkü Emniyet Teşkilatımıza aldığımız 10 motosiklet için Sayıştay zimmet çıkardı ve soruşturma geçiriyoruz. Bursaspor gönlümüzde yeri olan, sevdiğimiz, Bursa’nın gözbebeği takımıdır. Her şey helal ve hayırlı, uğurlu olsun.”

Dün bu konuyu İYİ Parti Grup Sözcüsü Prof. Dr. Hasan Ertürk ile de konuştuk. 

Ertürk, niçin Dereçavuş Mahallesi’ndeki depolama alanına ret oyu verdiklerini şöyle açıkladı:

“Bursaspor’u biz de seviyoruz ama ona Ova Koruma Alanı dışında başka bir gelir getirecek yer bulmalıyız. Grup olarak bu yüzden ret oyu verdik. Çünkü odaların bu konuyu yargıya götürmeleri ve soruşturma geçirmemiz söz konusu. Bursa Ovası’nı zaten her geçen gün kaybediyoruz. Buna bir son vermeliyiz.”

Sözcülerin açıklamaları böyle.

Öte yandan olağanüstü oturumda yıllardır gündemde olan Beşevler’deki Merve Cami altına yapılması planlanan akaryakıt istasyonuna da izin çıkmış. 

İşadamı ve AK Parti’nin eski Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Turgut Hacıoğlu’nun sahibi olduğu araziye bu kararla akaryakıt istasyonu yapılabilecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X