İhsan Aydın
İhsan Aydın

Kaynaktan akan her damla BUSKİ’ye gelir

Eliya Çelebi’nin ‘sudan ibaret’ gördüğü Bursa’nın doğal su kaynakları boşa akıtılmadan artık BUSKİ’ye gelir sağlayan kapı olmaya başladı.

Uludağ’ın biriken devasa karların zamanla erimesiyle toprağa karışan suların yılboyu kente gelir getiren bir kaynağa dönüştüğünü görüyoruz.

Tabiatın her bölümünden çıkan suyu değerlendirmeye başlayan kurum, yeni yıl bütçesinde bu fasıldan da önemli oranda gelir hedefliyor.

Tek geliri su olan BUSKİ Genel Müdürlüğü, ilin 17 ilçesine yayılan ve boşa akan su kaynaklarını maksimum oranda nakde döndürmeye devam ediyor.

6360 Sayıl Bütünşehir Yasası sonrası İl Özel İdarelerinin lağvedilmesiyle birlikte su kaynaklarının işletim ve kiralama hakkı da Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devrolmuştu.

Bu kapsamda Uludağ eteklerindeki doğal su kaynaklarını kiralama ve işletme hakkını kazanan BUSKİ Genel Müdürlüğü, ihtiyaç fazlası menbaaları özel sektöre kiralamayı sürdürüyor. BUSKİ daha evvelde benzer kaynakları değişik su şirketlerine kiraya vermişti.

BUSKİ bu bağlamda yeni yılın ilk günlerinde Kestel ilçesine bağlı Derekızık Mahallesi Gölçukuru Mevki’ndeki 5 litre/saniyelik su kaynağını 5 yıllığına kiraya verecek.

Yıllık 1 milyon 975 milyon lira muammen bedelli ihale Acemler’deki BUSKİ Genel Müdürlüğü’nde 2 Ocak’ta toplanacak İhale Komisyonu’nda gerçekleşecek.

Katılımcı fazla olur, rekabet ortamı da sağlanırsa, BUSKİ’nin sadece bu kaynaktan elde edeceği gelirle küçük mebranlı bir sulama göletinin maliyeti karşılanmış olacak.

 

Aktuğ’dan itiraz var

 

CHP’nin Büyükşehir Belediye Meclis Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ’un önceki gün meclis oturumunda yaptığı ve sosyal medya hesaplarından canlı yayınladığı, ‘kasaba’ tartışmasının da yaşandığı konuşmasını biz de sütunlarımıza taşımıştık.

O makalemize Aktuğ’dan itiraz geldi.

Sözcü Aktuğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İnegöl’deki icraatları için sarf ettiğini vurguladığı sözlere, ‘alınganlık’ gösterdiğini ifade etti.

Aktuğ, “Konuşmamda amacım il olması için CHP olarak kanun teklifi verdiğimiz Türkiye’nin birçok ilinden büyük ilçemiz İnegöl’ü kasaba diyerek aşağılamak değildi” ifadelerini kullandı.

Aktuğ aynı oturumda, T-2 Tramvay hattı için önerdiği finans kaynağının da TKDK’dan değil, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Avrupa Birliği ile ortak finanse edilen, ‘Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı IPA2’ programından teminini önerdiğini de hatırlattı.

Yerel seçim yaklaştıkça öyle anlaşılıyor ki, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de siyasi parti gruplarının tartışmaları da artacak.

 

Çömez Olay TV’de

 

Olay TV’de yapım ve sunumunu üstlendiğimiz Olay’ın İçinden programının bu akşamki konuğu AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Sayın Ufuk Çömez.

Saat 20.30’da canlı olarak yayınlanacak programda Başkan Çömez ile partisinin Osmangazi’deki seçim hazırlıklarını ve ilçenin belediye yatırımlarını konuşacağız.

“Osmangazi açık ara bizim” diyerek 31 Mart yerel seçimleri için daha evvel iddiasını ortaya koyan Başkan Çömez’in programda önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Büyükşehir seçimlerinin belirleyici ilçelerinden biri olan Osmangazi’de iddialı söylemleriyle dikkatleri üzerine çeken Çömez’e 31 Mart yerel seçimleri öncesi merak edilenleri soracağız.

Programın aynı akşam 01.00’de, yarın da gündüz kuşağında tekrarı var.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X