İhsan Aydın
İhsan Aydın

Keles Devlet Hastanesi tekrar Çekirge’ye geçti

Köşe Yazısını Dinle

Dağ ilçelerinin üçüne AK Parti hükümetleri döneminde sıfırdan yeni devlet hastaneleri yapıldı. Birinin hastanesinde ise yüklenici talihsizliği yaşanmıştı. O ilçe Harmancık idi.

Maalesef, pandemi döneminde yüklenici firma yaşadığı ekonomik sıkıntı sonrası çıkarılan yasa ile işi tasfiye edince, temel aşamasında bina yarım kaldı, iki kez ikmal ihalesi yapıldı, inşaat tekrar başladı. Fakat maliyetler de katlandı.

Orhaneli ilçesi bölgenin en büyük devlet hastanesine sahip. Burası da önceki yıllarda yeniden inşaa edilmişti. Büyükorhan’a da kısa süre önce sıfırdan modern bir devlet hastanesi kazandırıldı.

Geçtiğimiz yıl Keles’in yeni inşaa edilen Devlet Hastanesi entegre statüsünde olduğundan il merkezindeki Çekirge Devlet Hastanesi’nden alınarak, idari yönden Orhaneli’ye bağlanmıştı. Bu durum ilçede rahatsızlığa neden olmuştu.

AK Parti Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni dün hemşerilerine o müjdeyi verdi.

Başkan Yeni, “Keles Devlet Hastanemiz bugün itibariyle tekrar Çekirge Devlet Hastanesi’ne bağlanmıştır. Bu konuda hassasiyetimizi bilerek hastanemizin tekrar geri bağlanması konusunda bize destek olan milletvekillerimize, İl Başkanımıza ve İl Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ederiz”  ifadelerini kullandı.

Gelişme Keles’te de sevince yol açmışa benziyor.

Başkan Yeni’nin uzunca süredir bu konuda girişimleri vardı. AK Parti Bursa milletvekilleri ve partisinin Bursa İl Başkanlığı’ndaki girişimlerinin yanı sıra İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ile de görüşmüştü.

Yeni, öyle anlaşılıyor ki gelinen noktada bütün bu girişimlerden netice almış.

Artık Keles Devlet Hastanesi tümüyle tekrar entegre statüsüyle Çekirge Devlet Hastanesi’ne bağlanmış oldu. Çekirge Devlet Hastanesi, Dağ ilçelerindeki devlet hastanelerinde haftanın belirli günlerinde hizmet verecek bünyesindeki uzman doktor görevlendirmelerini yapıyordu.

Keles bu müjdeyle rahatladı.

Dağın kadın muhtarından Akşener’e yöresel su yatığı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hafta sonu bir yakınının düğün merasimi için kentimizdeydi. Bursa’ya gelmişken partisinin İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti, yerel seçimler öncesi önemli mesajlar verdi. İl ve ilçe yöneticileri, partililer Akşener’e büyük ilgi gösterdi.

Onların içinde Bursa’nın 4 Dağ ilçesinin tek kadın muhtarı olarak tarihe geçen Büyükorhan’ın Hacıahmetler Mahallesi eski Muhtarı Sevim Alkış da vardı.

AK Parti’den daha evvel belediye başkan aday adayı olan Alkış bir süre önce siyasete İYİ Parti saflarında devam etme kararı almıştı. Alkış, Genel Başkanı Akşener’e Bursa İl Başkanlığı’ndaki toplantı sonrası yöresel bir su yatığı hediye etti.

Alkış’a sarılan ve teşekkür eden Akşener’in, yerel seçimler öncesi eski muhtara olan bu ilgisi Büyükorhan siyaset kulislerini de hareketlendirecek gibi.

Alkış’ın Büyükorhan kulislerinde belediye başkan adaylığı için uzun süredir adı geçiyor. Alkış’ın Orhaneli’ye taşıdığı işyerini tekrar ilçesine getirdiği de biliniyor. Alkış, halen partisinin İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini de sürdürüyor.

Mart 2024’de gerçekleşecek yerel seçimlerde Millet İttifakı yine birliktelik yapar mı, ortak aday çıkarır mı bu şimdilik bilinmiyor.

Kaynağın uzmanları Bursa’da buluşuyor

Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi’nce tahribatsız muayene sektörüne yönelik düzenlenen seminer 16 Eylül’de kentimizde gerçekleştirilecek.

Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’ndeki oditoryumda yapılacak seminere alanında uzman akademisyenler konuşmacı olarak katılacak.

Dün Olay Medya’ya davetiye getiren MMO Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi Müdürü Dr. Kerem Gönül, seminere Bursa Uludağ Üniversitesi, ODTÜ ve Çin’den de konuşmacıların katılacağını bildirdi.

Dr. Gönül, kaynak ve muayene sektörüne yönelik önemli konuların ele alınacağı, tartışılacağı, anlatılacağı seminerden çıkan sonuçların, önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek Kaynak Teknolojisi Ulusal Kongre ve Sergisi’ne de aktarılacağını sözlerine ekledi.

Bursa’da Makina Mühendisleri Odası’nın son derece yetkin bir kaynak eğitim ve muayene merkezi var.

Buna önceki yıllarda televizyon programı çekimlerimiz sırsında da şahit olmuştuk. Sanayicilerin en çok ihtiyaç duyduğu kaynakçı yetiştirilmesine dönük çabaları olan bu merkez piyasaya kalifiye olarak eleman temin ederek ülkemizin ihracaatına da katkı sunuyor. Özellikle ihracaat yapan makine sektörü sürekli kalifiye kaynakçı arıyor.

Bu açıdan Bursa’daki semineri son derece önemsiyoruz. Uzmanların sektöre yeni gelişmeleri ve faydalı bilgileri paylaşacaklarını düşünüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X