İhsan Aydın
İhsan Aydın

Kendir Yaylası planları tamam

Sık sık vurguluyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin katkısı, desteği olmasa, hiç bir yönetim Bursaspor’u ayakta tutamaz.

İsterse tamamı para içinde yüzen bir kadro işbaşına gelsin, yerel yönetim desteği kaçınılmazdır.

Bugünlerde Bursaspor’un kendini bilmez çalışanlarının stadyum otoparkında şehrin belediye meclislerinde görev yapan siyasetçilerine saygısız yaklaşımları çok konuşulmuştu.

Belediye meclis üyelerini, şehrin malı olan stadyum otoparkına sokmayan yöneticiler gün gelir kendileri de oralara giremezler.

Sadece meclis üyelerini değil, gazetecileri de stadyum otoparkından mahrum eden bir yönetim anlayışını reddediyoruz.

Basın Kartı ve Basın Plakası olan gazetecilere kamuya ait tesislere girişini sınırlandırmak aslında anayasal suçtur.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu Bursapor’un ve işbaşındaki yönetimin tapulu malı değildir.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi ve kentin gazetecileri buna rağmen kulübe katkılarını sürdürüyor.

Keles ilçesinde 263 dönümlük hazine alanın Bursaspor’a tahsisin ardından buraya yapılması planlanan kamp merkezinin planları da onaylanarak askıya çıktı.

Kendir Yaylası’ndaki kamp, konaklama ve spor alanlarının 1/25.000 ve 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları geçen ay Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçmiş, Başkan Alinur Aktaş tarafından onaylanarak da askıya çıkmış oldu.

Öneri plan değişikliklerine itiraz gelmezse Bursaspor’un Kendir Yaylası’ndaki Kamp Tesisleri’nin planları 14 Eylül’de kesinleşecek.

Planlama kararlarıyla adı geçen bölge spor alanı ilan ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar’ın plan müellifi olduğu imar tadilatlarının kesinleşmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Peki, Kocayayla’ya 8, Keles’e 10Bursa’ya 38 kilometre uzaklıktaki Bursaspor Kendir Yaylası Kampı’nda hangi tesisler yer alacak?

2030 yılı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda yayla turizmini teşvik amaçlı üst ölçek planlama kararı bulunan bölgede Bursaspor’un yap-işlet-devret modeliyle yatırımcı arayışında olduğunu öğrendik.

Hatta bu konuda, bölgeye yatırım yapacak girişimcilerle temas halinde olunduğu da konuşuluyor. 

Planlama kararıyla konaklama alanları, spor sahaları, rekreasyon yeme içme alanları, eğlence ve koşu yürüyüş parkurları inşaa edilecek.

0,10 emsal yapılaşma hakkı getirilen Kendir Yaylası’nda çekme mesafesi de 10 metre olarak belinlendi.

Plan notlarıyla da bölgedeki açık spor alanları emsale katılmıyor.

Yine tadilat ile bölgeye yayla turizmi amaçlı fonksiyonlar da yükleniyor.

Bölgeye yeraltı ve yerüstü su kaynaklarını kirletmemek amacıyla BUSKİ ve DSİ’den görüş alınmadan inşaat ruhsatı verilmeyecek.  Su Havzaları ve Su Kaynakları Kirlilik Kontrol ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar yönetmeliklerine uygun olarak inşaat yapılabilecek.

Bursaspor’un Kendir Yaylası Kamp Merkezi’nin planları Bursalı ünlü Mimar Hasan Sözüneri tarafından çizilmişti.

O projenin yatırımcı tarafından revize edilebileceği de dillendiriliyor.

 

Saklı cennette dağ kızağı

 

ihsanaydin-012.jpgBursa’nın hemen dibinde, Odunluk Mahallesi sırtlarındaki saklı cennet Atatürk Kent Ormanı’nı bilmeyenler bugünlerde çok şey kaçırmış demektir.

Nilüfer Belediyesi’nce keşfedildikten sonra yap-işlet-devret yöntemiyle Orman Bölge Müdürlüğü’nden kiralanan tesisleri şimdilerde Büyükşehir Belediyesi’nin BURFAŞ şirketi işletiyor.

Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen mesire alanında değişimler de sürüyor.

Haberini geçen yıl yine bu sütunlardan verdiğimiz 76 dönüm alan üzerine kurulu adrenalin park gelecek hafta törenle hizmete giriyor.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ziyaret ettiği tesislerdeki özellikle dağ kızağının çok ilgi çekeceğini düşünüyoruz.

BURFAŞ’ın aynı yöntemle özel sektöre kiraladığı adrenalin park, mesire alanı ‘ticarileştiriliyor’ eleştirilerine rağmen, Bursa’ya yeni bir heyecana getirecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X