İhsan Aydın
İhsan Aydın

Kent Ormanı Tesisi BTSO’ya mı geçiyor?

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin envanterindeki sosyal tesisleri azaltmasının gündemde olduğu bugünlerde Bursa’nın en gözde mesire alanlarından Atatürk Kent Ormanı içindeki sosyal yapının kiralama kararı iştah kabartmıştı.

Büyükşehir Belediyesi kulislerinde, BURFAŞ tarafından özel sektöre kiralanacak tesisler arasında adı geçen Nilüfer’in Odunluk Mahallesi sırtlarında Atatürk Kent Ormanı’ndaki restorantın müştemilatı ile birlikte Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na devredileceği konuşuluyor.

BTSO’ya daha evvel Mihraplı’daki Hüdavendigar Kent Parkı’nda bir tesis verilmiş, ama daha sonra burası üyeler tarafından ilgi görmeyince boşaltılmıştı. kent-restoran.png

Büyükşehir Belediyesi’nin Altıparmak Meydanı’ndaki alanın devri nedeniyle BTSO ile yaptığı sözleşme gereği Kent Ormanı içindeki restorantın BTSO’ya Sosyal Tesisi olarak tahsis edileceği dillendiriliyor.

Hatta bu konuda BURFAŞ Genel Müdürü Furkan Banaz’ın da önceki gün Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileriyle bir görüşme yaptığını öğrendik.

Bursalı turizm işletmecilerinin kiralama ihalesine çıkmasını beklediği tesis BTSO’ya devredilirse BURFAŞ’ın envanterinden de düşmüş olacak.

Büyükşehir Belediyesi burayı geçtiğimiz yıllarda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan devralmıştı. kent-ormani-restoran.jpg

Nilüfer Belediyesi’nin yap-işlet-devret modeliyle hizmete açtığı ancak, süre bitiminde Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Atatürk Kent Ormanı içindeki tüm müştemilatın işletim hakları da meclis kararıyla BURFAŞ’a verilmişti.

Kazancı Avşar’ın 

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURFAŞ’ın özelleştirme çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Personel ve envanterdeki tesisleri azaltma çalışmalarının sürdüğü şirkette ihaleye çıkarılan tesislerden ilki müstecire devrediliyor.

Önceki gün BURFAŞ merkezinde gerçekleştirilen ihale ile Kestel Kazancı’daki kapalı olan sosyal tesis Bursalı işadamı Mustafa Avşar tarafından kiralandı.

Bin 500 lira muammen bedelle çıkılan ihaleye iki firma katıldı.

İhaleyi aylık 3 bin 300 TL’lik kiralama teklifiyle Avşar’ın sahibi olduğu Fırtına Emlak Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi kazandı.

Avşar, geçtiğimiz genel seçimlerde AK Parti’nin Bursa milletvekili aday adayları arasındaydı.

Tesisi kiralayan şirkete, içindeki malzemeler de bedeli karşılığı devredilecek.

BURFAŞ’ın daha evvel kapatıp kiralama kararı aldığı tesislerden ilk böylece özelleştirilmiş oldu.

BUSKİ’de sessiz bekleyiş

Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımcı altyapı kuruluşu BUSKİ Genel Müdürlüğü’nde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bürokrat değişiminin ardından gözler atama yapılacak boş daire başkanlıklarına çevrilmişti.

O atamaların önümüzdeki hafta tamamlanması bekleniyor.

Daire başkanlıkları için çok sayıda ismin siyasetçileri devreye sokarak bu yolla Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ulaşmaya çalıştıklarını öğrendik.

Başkan Aktaş’ın İçişleri Bakanlığı onayıyla göreve getirilen BUSKİ Yönetim Kurulu üyelerini de değiştirebileceği belirtiliyor.

Bu arada görevden alınan BUSKİ eski Genel Müdür Yardımcısı Adem Vural dava açmaktan vazgeçti.

BUSKİ’de emekliliği istenen memurlardan sonra BİNTED kadrosundan çalışan ve günü dolanların da İnsan Kaynakları’na çağrılarak emekli olmaları istendiği konuşuluyor.

Bu arada Büyükşehir Belediyesi’nde de bürokratik değişimler de devam ediyor.

Kütüphane Şube Müdürü Ayşe Hacıoğlu’nun görev yeri değişti.

Hacıoğlu Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü görevine getirildi.

Büyükşehir’de Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne İsmail Gökçe, Özel Kalem Müdürlüğü’ne de Sabit Bayrakdar’ın atamaları yapıldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X