İhsan Aydın
İhsan Aydın

Kentin batısına dev huzurevi kompleksi

Son yıllarda yerel yönetimlerin hizmet ağırlığı artık fiziki projeler dışında sosyal belediyeciliğe doğru da kayıyor.

Eğitimden gençliğe, engellilerden kadınlara, çocuklardan yaşlılara ve STK’larla işbirliğine kadar bugün belediyelerimizin hizmet çeşitliliği arttı.

Kentlerin ulaşım başta olmak üzere fiziki yatırımları tamamlandıkça belediyelerimiz de sosyal projeler üzerinde yoğunlaşmaya başladı.

Dün Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerini konuştuk.

Görükle Gençlik Merkezi’nde Olay’ın internet portalına konuk ettiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile devam eden sosyal projeleri ele aldık.

Doğrusu, programda ilk kez duyduğumuz müjdeler de vardı.

Başkan sosyal belediyecilikte sınır olmadığının altını çizdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere, engellilere, yaşlılara, kadınlara, bakıma muhtaçlara, dezavantajlı gruplara götürdükleri hizmetleri anlattı.

Bunca sosyal projenin bir arada yürütülmesi kolay olmasa gerek.

Ama Büyükşehir adı gibi büyük bir organizasyonu yönetiyor.

Engellilere dönük yürütülen projelerde de sınır yok. Büyükşehir’in 200 engelli çalışanı var. Akülü araç temininden işyerine ulaşımlarına kadar çok sayıda hizmet kalemi bulunuyor. Bu amaçla bir müdürlük bile kurulu.

Başkan Aktaş eğitime de önem verdiklerini söylüyor.

BUSMEK’ni bir halk üniversitesi olduğunu vurguladı. Burada binlerce kadının meslek sahibi yapıldığını ve evine para götürür hale geldiklerini söyledi.

Başkan kentin içinde ortaokul ve lise öğrencileri için LGS ve YKS hazırlık kursları açtıklarını da kaydetti.

Örneğin;

Görükle’deki Gençlik Merkezi tıklım tıklım dolu. Öğrenciler özellikle sınav dönemlerinde burada yer bulmakta zorlanıyor. Başkan Aktaş, Uludağ Üniversitesi’nde okuyan binlerce öğrencinin buradan faydalandığının altını çizdi.

Gerçekten sıcak bir ortam var, çay, çorba ikramı ücretsiz. Gençlerin okumaları için her şey düşünülmüş.

Kaplıkaya’daki eski huzurevi alanları botanik park ve millet bahçesi olacak

Başkan program sırasında Bursalılara bir de müjde verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ve Vilayet’in Kaplıkaya’daki huzurevlerini kentin batısına taşıyacaklarını anlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte Nilüfer’de dev bir huzurevi yapacaklarını, bu amaçla alternatif yerler tespit ettiklerini duyurdu.

Aktaş şöyle konuştu:

“Sosyal belediyeciliğin artık sınırı yok. 7’den 77’ye hizmet veriyoruz. Yeni bir kompleks hazırlığımız var. 3 farklı huzurevimizde bu ihtiyacı karşılıyoruz. Ama bunun yanında yeni yaşlı kompleks hazırlığımız var. Tam bir sosyal yaşam merkezi yapmak istiyoruz. Şehrin batı bölgesinde  farklı bir kaç tavsiye alanımız var. Sayın Valimizle görüşüyoruz, biraz bu noktada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da çalışmaları olduğu için onlarla gücümüzü birleştirip neler yapabiliriz diye çalışıyoruz. Kaplıkaya’yı da boşaltıp orayı bir botanik parka bir millet bahçesine çevirmek istiyoruz. Orası işlevini kaybetmiş durumda. Bunlar 35 yıllılık eski bina. Maksem’deki yerimiz daha butik bir yer o devam edecek. Burdaki kompleksi iki ayrı binamızı bir de devlete ait binamızı batıda konuşlandıracağız.”

 

Bin 750 aileye ücretsiz süt desteği

Başkan program sırasında ihtiyaç sahibi bin 750 aileye süt desteği verdiklerini, bunu da BESAŞ’a ait kendi fabrikalarında ucuza temin ettiklerini de belirtti. Aktaş’ın en son seçim vaatleri arasında bulunan Ana Kucağı projesinde de 400 yoksul ailenin çocuğuna ana sınıfı eğitimi veriliyor. Bu amaçla 5 noktada ana kucağı sınıfları açılmış.

Başkan bunların sayısının çoğalacağını da vurguladı.

Diyetisyen Annem’ projesiyle de, mutlu toplum hedefiyle 10 bin anneye sağlıklı beslenme eğitimi verdiklerini kaydeden Aktaş, gençlere dönük hizmetlerde de kampüs içlerine konan çorba çeşmelerinin çok ilgi gördüğünü, İstanbul, Bolu ve Ankara’dan üniversitelerden de çorba çeşmesi istendiğini hatırlattı.

Hatta bir Rus haber sitesinde yapılan çorba çeşmesi habere de binlerce kez tıklanmış.

 

Millet Kıraathaneleri çoğalıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, millet kıraathanelerinin ve kütüphanelerin sayısını da artıracaklarını, Erikli ve Eski Atatürk Stadyumu’ndaki Millet Kıraathanesi’nde kısa süre sonra hizmete açılacağını, bunu şehir geneline yayacaklarını da belirtti.

Aktaş, Merinos Kongre Kültür Merkezi içindeki BURFAŞ’ın bulunduğu alan boşaltıldığını buranın da millet kıraathanesine ve kütüphaneye dönüştürüleceğini açıkladı.

Aktaş’ın başka müjdesi de var.

Kültür AŞ’nin organizasyonu ve THY’nin sponsorluğunda geçen yıl 200 binin üzerinde ziyaretçi çeken Sicience Expo Bilim Festivali’ne de bu yıl 250 bin ziyaretçi beklediklerini kaydediyor.

Aktaş bilim meraklılarına başka bir müjde de verdi.

Bu yıl Gaziantep’te açılacak olan TEKNOFEST’in önümüzdeki yıllarda Bursa’da da yapılacağını söyledi.

Aktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla Gökmen Uzay ve Havacılık Merkezi GUHEM’in 23 Nisan’da kapılarını ziyaretçilere açacağını da sözlerine ekledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X