İhsan Aydın
İhsan Aydın

Kocayayla bungalovlarında yer bulmak mümkün değil

Dün sabah yolumuz Keles’e düştü. Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin’i ziyarette öğrendik.

Yaz aylarında haftalık 10 bin kişinin ziyaret ettiği Kocayayla’da, bir süre önce müstecir tarafından işletilen bungalov kamp evlerinden 6 adedinin mülkiyeti belediyeye geçmiş.

Belediye de kurduğu şirket aracılığıyla bunları önce restore ettirdi, içine mutfak, tuvalet, banyo gibi eklentilerle, ısıtma sistemlerini kurdu.

Şimdi o evlere müthiş bir rağbet olduğu söyleniyor. Özellikle pandemi döneminde haftasonları talep karşılanamıyor.

Başkan Keskin, haftasonu günlük 350, hafta içi 300 liradan kiralanabilen evlere yoğun talep olduğunu, geçtiğimiz yılbaşında daha çok rakam teklif ederek burada konaklamak isteyenlerin bulunduğunu anlattı.

Keskin ile konuşurken, geçen iki yıllık süreçte neler yaptığını sorduk.

Keles’te bu sürede irili ufaklı projelerle ilçenin kırsal turizmini kalkındırmaya dönük çabalar olmuş.

 

Keskin marka ürünler peşinde

Bursa’nın güneyindeki bu bölgelerin kırsal turizm açısından, ‘geleceğin yıldızı’ olacağına ileri süren Keskin, Kocayayla’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren 22 bungalov ve restoranın da baharda tamamlanıp kendilerine teslim edileceğini söyledi.

Keskin, “İstanbul’dan kalkan bir kişi iki saatte Keles Kocayayla ve Orhaneli’ye ulaşabilecek” diye konuştu. Ayrıca yine kendilerinin Kocayayla’daki kır gazinosunu yöresel lezzetlerle halkın hizmetine sunmak istediklerini ifade etti.

Keskin, Kocayayla’nın kanalizasyon ve içmesuyu şebekesinin BUSKİ desteğiyle yenilendiğini, Keles’te üreticiler ve esnafla görüştüklerini, ilçede yeni markalar çıkarma konusunda çabaları olduğunun da altını çizdi.

Başkan Keskin, ilçeye ait bir sucuk markası için kasaplarla görüştüklerini, ayrıca bölgedeki üreticilerle kiraz ve çilek lokumu gibi marka ürünler geliştirmek istediklerini de belirtti.

Keskin, faaliyetleri duran iki kadın derneğinin yerine yeni bir kooperatif kurup, buralarda ilçeyi öne çıkaran ürünlerin imalat ve pazarlamasını planladıklarını da kaydetti.

 

Millet Kıraathanesi ve Kültürevi

Keles’te Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı tamamlanan Kültür Merkezi artık gün sayıyor. Merkezin bu ay içinde törenle açılması planlanıyor. Keskin, ayrıca merkezin üst katını millet kıraathanesi olarak düzenleyeceklerini, kültürevini de yöresel müze malzemeleriyle donatacaklarını anlattı.

Keskin, ilçeyi rafting merkezi yapmaya dönük çabalardan da bahsetti.

Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile bu konuda temaslarının sürdüğünü, BEBKA katkısıyla Kocasu üzerinde rafting sporu için bir çalışma yürüttüklerini de ifade etti.

Yine ilçede Spor Toto ödeneğiyle projelendirilen halı sahanın üstünün kapatılıp, kafeterya yapılacağını, portatif yüzme havuzuyla da buranın bir spor ve dinlenme merkezi olarak düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Keles’te güzel işler yapıldığını görmek sevindirici.

Pandemiye rağmen projeler hayata geçmiş. Köylerdeki kamu binaları onarılmış

Keskin, hem Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a hem Genel Sekreter Ulaş Akhan’a hem BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’e hem de yol sorunlarını çözen Ulaşım Daire Başkanı Rüştü Şanlı’ya ayrı bir parantez açıp teşekkür ediyor.

 

Karın bembeyaz yaptığı Keles

Günlerdir bu sütunlardan Bursa’daki susuzluğa dikkat çekiyoruz. Artık yağış geldi. Üstelik yolunu hasretle gözlediğimiz kar da Uludağ’dan, Keles’ten, Bursa’nın güneyindeki Dağ ilçelerinden kente giriş yapıyor.

Dün Keles’e giderken tabiatın beyaz örtüsünü giydiğini görmek sevindiriciydi.

İlçe merkezinde henüz biriktirmese de doğanın karla kaplanması bambaşka bir tablo ortaya çıkarmış.

Umarız kar Bursa’ya da en kısa zamanda gelir.

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X