İhsan Aydın
İhsan Aydın

Kocayayla konaklama merkezine dönüşüyor

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’nın çok uzağında olmayan Keles ilçemizdeki Kocayayla yakın gelecekte turizm konaklama merkezine dönüşecek.

İlimizin tarihi mesire alanlarından ve yaylalarından biri olan Kocayayla’da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan bungalov evler büyük ölçüde tamamlandı.

İşletmesi meclis kararıyla Keles Belediyesi’ne devredilen çelik iskeletli bungalovlar Kocayayla’yı günübirlik konaklamadan belirli süreli kalınabilecek turizm merkezine çevirecek.

Son derece konforlu inşa edilen evlerin önümüzdeki aylarda hizmeti girmesi bekleniyor. Kocayayla’yı hareketlendirecek bungalovlar bölgenin aynı zamanda kırsal turizm merkezi olmasının da önünü açacak.

Keles Belediyesi iştirakince işletilecek tesislerin yanında bir de restoran ve idare merkezi de bulunuyor. Ayrıca bölgede yine Keles Belediyesi’nce işletilen 6 adet bungalov da var.

Yapımı kaynak yetersizliği ve pandemi nedeniyle duran evler Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin’in ısrarlı takibi sonrası Büyükşehir Belediyesi’nce hızlandırılmıştı. Binaları bitirme aşamasına getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a Keskin’den teşekkür de var.


Kentlerimizin
silahsız kolluk gücü 195 yaşında

Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 195. yıldönümü ve Zabıta Haftası başladı. Her yıl 1-7 Eylül tarihleri arası Zabıta Haftası olarak kutlanıyor.

Ancak belediyelerin hemen her hizmetinde görmeye alışık olduğumuz zabıtaların sıkıntıları yıllardır çözülmüyor.

Kentlerimizin silahsız kahramanları zabıtaların başta özlük hakları, terfi, atama olmak üzere onca sorunu bulunuyor.

Belediyenin vitrini konumundaki bu teşkilatın mensupları çok mutlu değiller.

Hak ettikleri fazla mesai, izin, ücret vb. gibi talepleri yıllardır kabul görmüyor. Üstelik, yaş almış deneyimli memurlar ise kadroyu gençleştirme bahanesiyle sürgün, başka il ve ilçelere geçici görevlendirilme gibi uygulamalarla istifaya zorlanıyor, yıldırma ve mobinge tabi tutuluyorlar.

Kentlerin tertip ve düzeninin sağlanmasında önemli rol üstlenen bu kahramanlar kendilerini koruyacak fiziki ve hukuki donanımdan da yoksunlar.

Örneğin; belediye başkanı emriyle yapılan görev sırasında yaşanabilecek hukuki bir takibatta yerel yönetimlerin hukuk birimleri kendilerini savunmuyor. Zabıta memurları kamu görevi sırasında karşı tarafça açılmış şahsi davalarda kendilerini savunmaları için avukat tutmak durumunda kalıyorlar.

Ayrıca, kamu görevini, yasa ve yönetmelikleri uygularken kimi zaman siyasi baskıya da maruz kalabiliyorlar.

Yıllardır kısık sesle de olsa hep dillendiriliyor ama kentlerin bu sivil kolluk güçlerine nedense siyasal iktidarlar silah tahsisini uygun bulmuyor.

Kaldırım, tretuvar, yol işgalleri, yasa dışı ticaretin önlenmesi, fahiş fiyat kontrolleri, ruhsatsız yapı yıkımları, yakın koruma, evrak kontrol, kentteki trafik düzeninin sağlanması, değnekçiliğin önlenmesi, toplu taşıma takibi, yasadışı parklanma gibi çok alanda sorumlulukları bulunan belediye zabıtası her yıl göstermelik tören ve protokol kabulleriyle sırtı sıvazlanıp, gönderiliyor.

Şehrin kanun ve nizam ve hemşerilerinin huzurunun sağlanmasında, kurala uygun ticaret yapılmasında yeri geldiğinde bıçaklanma, silahla öldürülme, darp ve vb. gibi risklerle de karşı karşıya kalan zabıtalarımız ülke genelinde bu yılda haftalarını buruk kutluyorlar.

Dileriz, belediyeler için son derece önem arz eden bu teşkilat 196. yıla çoğu sorunu çözülmüş olarak girer.


Da
ğın atığını Bursaya nakledecek aktarma istasyonu hizmete giriyor

Bugün Bursa’nın üç dağ ilçesini birden ilgilendiren önemli bir tesis hizmete giriyor. Büyükşehir Belediyesince Orhaneli’ne yaptırılan Güney Bölgesi Evsel Katı Atık Aktarma İstasyonu bugün saat 16.30’da düzenlenecek törenle hizmete girecek. Tesisten Orhaneli ile birlikte Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinin evsel atıkları Bursa’daki Hamitler Yenikent Katı Atık Depolama Alanı’na taşınacak.

İlçe belediyelerinin kendi kamyonlarının Orhaneli’ndeki tesise getireceği çöpler buradaki siloya dökülüp, TIR’larlara Bursa’ya nakledilecek.

Tesisini açılışına Kamp ve Karavan Festivali için de bugün Orhaneli’ye gidecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile milletvekilleri ve bölge belediye başkanları yapacak.

Büyükşehir ayrıca bu yıl ilkini düzenlediği Kamp ve Karavan Festivali’ni de bugün Orhaneli Karagöz Mesire Alanı’nda başlatacak. 7 Eylül’e kadar sürecek festivalde organik ürünler de sergilenecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X