İhsan Aydın
İhsan Aydın

Konsey’den ‘Yunuseli Bursa yararına kullanılsın’ çağrısı

Köşe Yazısını Dinle

Şu bir gerçek ki, Yunuseli Havalimanı arazisi Bursa içinde bugüne dek yeşil olarak korunabilmiş en büyük kamu mülklerinden biri.

Bunun kent yararına değerlendirilmesi Bursa’yı seven herkesin arzusudur diye düşünüyoruz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, hele hele Başkan Alinur Aktaş’ın bundan farklı düşündüğünü sanmıyoruz.

Dün Kent Konseyi’nin Bursa Çalışma Grubu çok konuşulan bu arazi ve 1/100.000  Ölçekli 2040 Bursa Çevre Düzeni Planı hazırlıklarına ilişkin bir bildiri yayınladı.

Bursa Çalışma Grubu özetle;

Yunuseli Havalimanı arazisinin Çevre Düzeni Planı kapsamında ele alınmasını, Kent Konseyi’nde tartışılmasını istiyor ve ‘Bursa halkının yararına değerlendirilmelidir diyor.

Yani, sözü burası için Ankara değil, kent karar vermeli bundan sonraki kullanım şekline demeye getiriyor.

Açıklamadan muhalefetin, arazinin bir kısmının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uhdesine geçmesine karşı çıkışlarının da bu minvalde tartışılacağı anlaşılıyor.

Öneri, öyle tahmin ediyoruz Büyükşehir Belediyesi yönetimince değerlendirilecektir.

Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan’ın Bursa için böylesi önem arz eden bir kamu mülkünün geleceğine ilişkin özel oturumlu tartışma platformu sağlayacağını düşünüyoruz.

Keza, Bursa Çalışma Grubu’nun teklifini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yabana atmayacaktır.

Zaten, Bursa Çalışma Grubu ve Akademik Odalarla bu konuda Aktaş’ın diyalog halinde olduğunu da biliyoruz.

Bursa’ya ve Bursalılara rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da adım atmamalı. Atarsa, akıbeti bugün de sonuçları çok konuşulan Doğanbey gibi olur. Gelecek nesiller de burayı çok diline dolar.

Haberlerde detayı var.

Çalışma Grubu’nun Akademik odaların da görüşü alınarak 2040 Bursa Çevre Düzeni Planı’na ilişkin önerileri de dikkate alınmalı.

Çünkü her şey Bursa için.


İ
MO hep uyarıyor değişen bir şey yok

Büyük depremlerin, deprem haftasının yıldönümlerinde ve yeni depremlerde hatırlanıyor her şey. Sonra bir daha unutuluyor.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak deprem haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ve Bursa’nın depreme hazır olmadığını bir kez daha yineledi.

Albayrak yapıların risk sınıflamasının masa başında yapılamayacağını belirterek, Bursa’da bilimsel depremsellik risk sınıflaması yapıldığını görmediklerini kaydetti

Deprem zararlarının milli güvenlik sorunu olması gerektiğine dikkat çekerek, Albayrak, Marmara bölgesindeki yapıların yarısından fazlasının mühendislik hizmeti almadığını da ileri sürdü.

İMO Başkanı, AFAD’ın Ulusal Deprem Eylem Planı’nın da eksiksiz tamamlanması gerektiğini, 1999 depreminin risklerini 22 yıl geçmesine rağmen azaltamadıklarını da vurguladı.

Albayrak son olarak kadercilik anlayışının terk edilerek ülkedeki yapı stokunun envanterinin çıkarılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Albayrak ve odası yıllardır bu uyarıları yapıyor ama inanın çıkarılan onca yasa ve yönetmeliğe rağmen çürük yapı stokunun yenilenmesi konusunda yol alındığını biz de sanmıyoruz.


Pandemi nedeniyle üç kez ertelenen kongre 17 Mart’ta

Geçtiğimiz yılın mart ayından bu yana dünya ve ülkemiz salgın etkisi altında. Bütün planlar altüst oldu.

Her şey ötelendi.

Kısıtlamalar, yasaklar, kurallar hayatımızın bir parçası haline geldi. STK’lar, kooperatifler, sendikalar, spor kulüpleri de bu yüzden genel kurullarını yapamadı.

İçişleri Bakanlığı’nın arka arkaya yayınladığı genelgelerle iptal olan kongrelere en fazla 300 kişi katılımla yeniden izin verildi.

Bu minvalde Osmangazi Muhtarlarlar Derneği’nin tam üç kez ertelenen kongresi nihayet 17 Mart’ta gerçekleştirilecek.

Ördekli Kültür Merkezi’nde saat 13.30’da başlayacak kongrede ilçeye bağlı 136 mahalle muhtarından üye olanlar katılacak.

Mevcut Başkan İdris Aydın’ın çekildiği, yerine Burhan Mandacı ve Ali Öztürk’ün yarışacağı kongre eğer Bursa sarı kategoriden yüksek ve çok yüksek risk kategorisine geçmezse yapılabilecek.

Kentimizde vaka sayısı artarsa, kongrelerin yine iptali söz konusu olabilir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X