İhsan Aydın
İhsan Aydın

Kredi Yurtlar’dan Büyükşehir’e dev takas teklifi

Emsal artış kararları Bursa‘da çok tartışıldı ama görünüyor ki, bu uygulama özel sektörden ve sitelerden sonra kamu kurumlarının da iştahını kabartmış durumda.

Nilüfer ilçesinde, Nilüfer Sitesi ile başlayan emsal artışının müşterisi çoğalıyor. Muhalefet edernler ve dava açanlar var ama Bursa’da emsal artışından yararlanmak isteyenler Büyükşehir’in kapısına koşuyor.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursa İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’ne bu amaçla başvuru yaptı.

Kurumun Osmangazi ve Yıldırım ilçelerindeki toplam 21 bin 258 metrekarelik 4 ayrı parseli için Büyükşehir’e üç öneride bulunuldu.

Kredi ve Yurtlar Kurumu, arsalar için ya emsal artışı verilmesini ya Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü civarında eşdeğer bir arsa ile trampa yapılmasını veya bahse konu taşınmazlara karşılık takasla kuruma yeni yurt binası inşaa edilmesini talep ediyor.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan gelen bu sürpriz trampa ve emsal artış talebi yarın toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi‘nin Haziran oturumunda ele alınacak.

Bakalım Büyükşehir Belediye Meclisi nasıl bir karara varacak?

Ancak, konunun önce komisyonlarda değerlendirilmesi ya da bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe‘ye yetki verilmesi bekleniyor.

Kentin merkezindeki bu değerli mülkler için Büyükşehir’in talebe sıcak bakacağını düşünüyoruz.

Biri Kükürtlü diğeri Mimar Sinan‘daki yurt arsalarının yerine hasılat paylaşımı yöntemiyle rezidans tarzı lüks konut ve işyerlerinin yapılabileceği konuşuluyor.

Oturumda başka önemli konular da var.

Örneğin;

Trilye açıklarındaki Ketendere‘ye kurulması planlanan Ro-Ro Liman Kompleksi planlarına yapılan askı itirazları da ele alınacak.

Bilindiği gibi bu konuda hem muhalefet grubunun hem de meslek odalarının itirazları söz konusu.

Mudanya Belediyesi‘nin de Ro-Ro Limanı projesine muhalefet ettiğini biliyoruz.

İtirazların, 101 üyeli Büyükşehir Meclisi‘nde 71 kişilik çoğunluğu bulunan AK Parti Grubu’nca reddedilmesine kesin gözle bakılıyor.

Ayrıca oturum gündeminde Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Alanı‘na ilişkin 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği de var.

Bunun da Bayındırlık ve İmar Komisyonu‘na gönderilmesi bekleniyor.

Diğer yandan, Büyükşehir Belediye Meclis toplantıları daha evvel 15.00‘de yapılırken, ramazan nedeniyle toplantı başlangıç saati 11.00’e çekildi. Ayrıca toplantıda meclisin bu yıl hangi ay tatil yapacağı da kararlaştırılacak.

 

BUSKİ elektrik alacak

 

BUSKİ’nin irili ufaklı HES, RES ve Güneş Enerji Santralı projeleri yürüyor ama bir yandan da kurumun enerji ihtiyacını karşılamak için serbest piyasadan temin yoluna gidiliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımcı kurumlarından BUSKİ Genel Müdürlüğü, kendisiyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı şirketlere ait elektrik tesisatları için 2016-2017-2018 yılları için serbest piyasadan 330 milyon 545 bin Kwh elektrik enerjisi temini için ihaleye çıktı.

Serbest piyasadan pazarlık yöntemiyle 3 yıllık satın alınacak enerji için BUSKİ Genel Müdürlüğü önümüzdeki günlerde ihale yapacak.

Elektrik dağıtım şirketlerinin ihalede kıran kıran bir fiyat yarışına girmeleri bekleniyor.

 

Bir kardeş de Çorum’dan

 

Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehir sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye’nin ve dünyanın değişik ülkelerinden 50’ye yakın kentle kardeşlik ilişkisi yürüten Büyükşehir’e yeni bir kardeş kent daha geliyor.

Yarın toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Bursa‘nın Çorum‘a bağlı Boğazkale Belediyesi ile kardeşlik ilişkisinin başlatılmasına dair karar alınacak. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X