İhsan Aydın
İhsan Aydın

Kurum’un takibi Bursa’nın avantajı

Köşe Yazısını Dinle

Bursa geçmişte Ankara’nın yatırımcı bakanlıklarının kente olan soğuk duruşlarının olumsuz yansımalarından çok çekti.

Şimdi bunun tam tersi bir durum söz konusu. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti’nin elinde kalan büyük kentlerden biri olan Bursa bunu avantaja döndürmek istiyor. Ankara tümüyle değil ama artık Bursa’dan gelenleri gözardı edemiyor.

Nitekim, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bunu sık sık vurguluyor.

Ankara’ya, projelerini sorunların çok rahatlıkla taşıdığını ve muhataplarıyla da kolayca görüştüğünü, sorunların bu nedenle bir bir çözüldüğünü sık sık hatırlatıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sıklıkla Bursa’yı ziyaret eden kabine üyelerinden biri.

Kurum dün yine Bursa’daydı. Doğrusu, bir bakanın kendi sorumluluklarındaki projeleri bu denli yakından takibi ve illeri sık ziyaret etmesi önemli bir ayrıntı.

Bakan Kurum daha önceki gün Burdur’da dünyanın önemli turistik merkezlerinden biri olan, tabiat harikası Salda Gölü’nün korumaya dönük projeyi yerinde inceleyip akşamında kentimize geldi.

Dün de yoğun bir programla Bursa’da temel atma, açılış, yıkım ve uygulanan proje alanlarında ve yenilerinin düşünüldüğü bölgelerde incelemelerde bulundu.

Dolu dolu bir Bursa programıyla kentimizde önemli açılış ve temel atma törenleri yapan Kurum’u bu kadar sık kentimizde görmekten bir Bursalı olarak mutlu olduğumuzu belirtmek isteriz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediyelerimizden gelen talepleri geri çevirmiyor. Kentimize kazandırılan millet bahçeleri bunun örneği. Şimdi yenileri yapılıyor. Keza Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin kentsel dönüşüm projeleri de bakanlıkta karşılık buluyor.

Bu açıdan, Bursa yakaladığı bu avantajı sürdürmeli. Bakan Murat Kurum’un kentimize olan ilgi ve yakınlığından maksimum düzeyde faydalanılmalı. Bu kentin düne dek alamadığı hizmet ve yatırımları arka arkaya koparmak için tüm bakanlıklarla diyalog sürmeli.

Zira, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Bursa’dan gelen taleplerin geri çevrilmemesi konusunda kabine üyelerine talimatlandırdığı bir dönemde bunu biz de fırsata çevirmeliyiz.

 

Güzelyalı plan krizi çözülüyor

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi 17 günlük kısıtlamanın ardından geciken mayıs ayı oturumu 24 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00’de gerçekleştirilecek.

Her zaman olduğu gibi pandemi tedbirleri nedeniyle Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ne alınan oturumda Bursa’nın önemli gündem maddeleri var.

Örneğin; önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da açıkladı. Mudanya’nın CHP’li Belediye Başkanı’nın çözümü konusunda kılını kıpırdatmadığı Güzelyalı imar planları sorunu bu oturumda çözüme kavuşacak. Ancak, her zamanki gibi Büyükşehir Belediye Meclisi toplantılarına katılmayan CHP’li Hayri Türkyılmaz’ın ilçesini ilgilendiren bu önemli sorunun ele alınacağı oturuma katılıp katılmayacağı  meçhul.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde pazartesi şehit yakınlarını ilgilendiren önemli bir gündem maddesi var.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın teklifiyle şehit anne, baba, eş ve çocuklarının Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nün Hamitler Mezarlığı’ndaki Gaziler bölmüne ücretsiz defin öngören teklifi de gündem maddeleri içinde. Teklifin Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi söz konusu. Keza şehit kardeşlerinden de aynı yere definde yüzde 50 indirimli mezar yeri ücreti alınması öngörülüyor.

 

Aydın’dan dört ayda dökülen sıvaya takip

MHP’nin sorgulayan meclis üyelerindendi. Osmangazi Belediye Meclisi’nin önceki dönem MHP’li üyesi Cemil Aydın kent müfettişi gibi çalışmaya devam ediyor. Osmangazi ilçesinde 4 yıl restorasyona tabi tutulduktan sonra kısa bir süre önce ibadete açılan Kefensüzen Cami’nin bu kez minaresindeki dökülen sıvaları gündeme getirdi.

Aydın, elektronik postamıza gönderdiği iletiyle, “Biten restorasyonun ardından 4 ay gibi kısa bir sürede cami minaresinin dökülen sıva ve neticesini kamu adına sorguluyorum” diyor.

Minarenin dökülen sıvasının 2 aydır aynen durduğuna dikkat çeken Aydın sözlerini şöyle tamamlıyor:

“Yüklenici firma uyarılarak hoş olmayan görüntüler ortadan kaldırılmalı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı hak ediş ve revize işlem için iradesini ortaya koymalı.” 

Fotoğrafa bakılırsa, ya hatalı imalat ve kusurlu malzeme kullanımı ya da doğa koşulları gereği deforme oluş göze çarpıyor.

Sanırız Büyükşehir Belediyesi’nin bu uyarının ardından ilgili birimi harekete geçecektir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X