İhsan Aydın
İhsan Aydın

Mahfel açık artırma ile gitti gidiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURFAŞ tarafından işletilen Setbaşı’ndaki ünlü Mahfel çay bahçesi önümüzdeki hafta ihaleye çıkıyor.

2 Kasım sonrası Büyükşehir Belediyesi’ndeki görev değişiminin ardından BURFAŞ portföyündeki sosyal tesisler özel sektöre kiralanmaya başlanmıştı.

Bu kapsamda BURFAŞ tarafından çalıştırılan Mahfel çay bahçesi de açık artırma yöntemiyle özel sektöre devredilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Mahfel’i, Bursalılardan gelebilecek tepkileri göze alarak özel sektöre kiralamakta kararlı olduğu  anlaşılıyor.

Başkan Aktaş ile daha evvel yaptığımız görüşmede, Mahfel’i kiralamak için kendilerine 120 bin lira kira teklif eden isimler ve firmalar olduğundan bahsetmişti.

Büyükşehir Belediyesi kulislerinde, Mahfel’in 1,5 milyon lira toz, 250 bin lira demirbaş ve aylık 75 bin TL kira bedeli üzerinden ihaleye çıkarılacağı dillendiriliyor.

BURFAŞ’ın ihaleyi bu ay içinde sonuçlandırıp tesisi mart başında yeni işletmecisine devretmeye hazırlandığı, kendi personelini de diğer tesislere dağıtmaya başladığı belirtiliyor.

Kiralama rakamı nereleri bulur bilmiyoruz ama Özgen Çay Bahçeleri sahiplerinin de Mahfel ile ilgilendiği gelen bilgiler arasında.

Kentin en işlek ve en değerli mekânı için böylece kiralama kararının verildiği netleşmiş oluyor.

İhaleye kimler girer, kimde kalır bilinmez ama Mahfel’in BURFAŞ’ın işletme portföyünden çıkarılması Bursa’da çok ses getireceğe benziyor. 

 

Bozbey’in adaylığı

 

Nilüfer’in 4 dönem üst üste seçim kazanan CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey dün Olay Medya’nın konuğuydu.

Olay Medya’nın yönetici ve yazar kadrosuyla sohbet eden Bozbey’e herkesin merak ettiği adaylık konusu soruldu.

Bozbey, adaylığının biraz da TBMM’den bugünlerde çıkacağını öne sürdüğü yerel yönetimler yasa tasladığına bağladı.

Bozbey, gerek Nilüfer gerekse son zamanlarda çok dillendirilen Büyükşehir belediye başkan adaylığı konusunu bu yasaya göre şekillendireceğini ifade etti.

Bozbey, halen bin 380 civarında olan belediye sayısının daha da azaltılacağı, ilçelerin zayıflatılacağı, Büyükşehir’in daha güçlü olacağı bir düzenleme olasılığından bahsetti. Hatta, bazı ilçelerin sınırlarının da değişebileceğine vurgu yaptı.

Bozbey, Türkiye’deki bütün il belediyelerini büyükşehir statüsüne geçirme hazırlığını da başkanlık modeline uyarlama olarak gördüğünü anlattı.

Daha da ileriye, bütün ilçelerin ve kaymakamlıkların kaldırılma olasılığına değindi.

Bozbey, Bursa’da da Dağ ilçelerinin güçlü tek bir ilçe çatısı altında toplanmasının da olasılıklar içinde olduğunu dile getirdi.

Bozbey soru üzerine, partisinin ve teklifine rağmen ‘İnegöl’ün il olacağını zannetmiyorum. Böyle bir şey düşünülmüyor” da dedi.

Bozbey yine bir soru üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile hizmete bakış açılarının aynı olduğunu, birlikte kente hizmet etmek istediklerini söyledi.

Bozbey, Bursa’ya uydu kentler kurulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Çınar bırakıyor

 

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin emektar başkanlarından Remzi Çınar bu hafta sonu yapılacak 16. Olağan Kongrede görevi bırakıyor.

3 dönem yönetimlerde, 4 dönem de başkanlık görevinde bulunan duayen Başkan Çınar’ın yerine Çağdaş Mühendisler Grubu’ndan Burak Özgen aday çıkıyor. 

Dün yeni başkan adayı Burak Özgen ile yönetime giren Ömer Çetin ve Denetim’e kaydırılan Tunç Aladağlı ile birlikte ziyaretimize gelen Remzi Çınar bayrağı yeni ekibe devredeceğini söyledi.

Bursa’da düzenledikleri ELOKO Sempozyumlarına 30 ülkeden bin 500 akademisyen geldiğini ve 430 bildiri sunduğunu da anlatan Çınar, aynı etkinlikleri yeni kadroların da yapacağını kaydetti.

3 bin 50 üyesi bulunan EMO Bursa Şubesi’nin Genel Kurulu’nda Burak Özgen’in karşısına Çağdaş Mühendisler’den Abdullah Büyükışıklar da rakip çıkmış durumda. Cumartesi başlayacak iki adaylı kongrede pazar günü seçimler gerçekleşecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X