İhsan Aydın
İhsan Aydın

Makamlara geçildi şimdi çalışma vakti

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’da 31 Mart yerel seçimlerin ardından, Büyükşehir Belediyesi hariç ilçe belediye başkanlarımızın neredeyse tamamı mazbataların alıp göreve başladılar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de dün aldığı mazbatanın ardından bugün öğle saatlerinde Büyükşehir’in Tarihi Hizmet Binası’nda koltuğa oturacak, göreve resmen başlamış olacak.

31 Mart’ta 17’si ilçe olmak üzere ilimizde Büyükşehir ile birlikte 18 belediye için seçim yapıldı. Ayrıca bin civarındaki mahallenin muhtarları da belirlendi. Adaylarımızın zorlu bir seçim kampanyası süreci yaşadıklarına şahidiz. Buna bir de ramazan ayı eklenince kampanyalar daha yorucu oldu.

Şimdi artık vatandaş sözünü söyledi, tercihi yaptı, belediyelere ve muhtarlıklara kimleri getirdiğini belirledi. O halde, seçilen belediye başkanlarımızın ve muhtarlarımızın da icraat zamanı başladı.

Artık kimse, hiç bir bahanenin ardında sığınmadan, kolları sıvayıp, il, ilçe ve mahallesine daha fazla nasıl faydalı olurun onun hesabını yapmalı.

Söz bitti, tercih yapıldı, artık vatandaşın beklentilerine yanıt verme, sorunlarını çözme zamanı.

18 belediye başkanımızın ve yüzlerce muhtarımızın vaatlerini seçmenler oturdukları il, ilçe ve mahallelerde yakından takip etmeli ve sorgulamalılar.

Elbette, koltuğa oturur oturmaz sorunların tümünü hemen çözmek mümkün değil. Zaman isteyen projeler ve vaatler var. Bunlara da sabır gösterilmeli. Seçilen belediye başkanlarımıza zaman tanınmalı.

Seçmen tüm ülkede olduğu gibi Bursa’da da CHP’ye 5 yıllık büyük bir kerdi açtı. CHP’li başkanlar halkın kendilerine sunduğu o krediyi iyi değerlendirirlerse, sonraki seçimlerin de avantajlısı olurlar.

Keza, seçimi kaybeden AK Parti’nin belediye başkanları, kurmayları ve yereldeki yöneticileri de nerelerde hata yaptıklarını, varsa bir sorumlulukları bunu da üstüne alıp, gereğini yapmalılar.

Artık ne kazanan ne de kaybedenler için hiç bir şey eskisi gibi olmaz. Kazanan belediye başkanlarına ve partilere büyük sorumluluk yüklendi. Kaybedenlere de 5 yıllık zaman diliminde hatalarını telafi etme, kendilerini çek etme ve eksiklerini giderme şansı tanındı.

2029 Mart’ına kadar iki taraf da bu zamanı iyi değerlendirmeli.

5 yıl dediğiniz çok uzun bir zaman dilimi değil. Gelip geçiyor. İnsan yaşamında bitmez denen günler, aylar, yıllar bir bakmışsın tükenmiş.

O halde, çiçeği burnundaki belediye başkanlarımızın seçim sonuçlarını göz önünde bulundurup, kaybedenlerin hatalarından onlar da kendilerince ders çıkarmalılar.

Çünkü; benzer bir akıbetle 5 yıl sonra kendileri de karşı karşıya kalabilirler.

Büyükşehir’in duvar albümüne o da girdi

Gazeteciliğe belediye muhabiri olarak başladığımız yıllardan beri Tarihi Büyükşehir Belediye Binası’ndaki makam odası önündeki duvar albümünde o fotoğrafları sık görürdük. Dönemini tamamlayan belediye başkanlarımızın fotoğrafları buraya asılır, kent belleğinde görsel izleri kalırdı.

Bursa’ya belediyenin kurulduğu yıldan bu yana çokça başkanımız hizmet etti. Bunların bir kısmı hayatta değil. Biz de 1980 askeri darbesi sonrası göreve atanan, sonrasında ANAVTAN Partisi’nce aday yapılan Ekrem Barışık’tan bu yana Büyükşehir Belediye başkanlarımızı takip ettik.

31 Mart gecesi Bursa’da büyük bir değişim yaşandı. CHP, Mustafa Eroğlu’ndan sonra 47 yıllık bekleyişi bitirdi ve Büyükşehir Belediyesi’ni yeniden devraldı.

AK Parti’nin 2. döneme aday gösterdiği Alinur Aktaş ise seçimi kaybetti. Şimdi gördük ki, artık Aktaş da Bursa’ya hizmet etmiş eski belediye başkanlarımızın arasında ve  albümdeki yerini o da almış.

Kente çivi çakan tüm başkanlarımıza Bursalı olarak minnettarız.

Efsane müdüre veda

Bursa’nın Milli Eğitim tarihinde iz bırakan yöneticilerindendi. Lise yıllarında Bursa’da başka okullarda okuyanların bile onun namını ve ismini bilmeyen yoktu. Adı adeta yönettiği lise ile bütünleşmişti. Tahtakale semtindeki Süleyman Çelebi Lisesi’nin eski müdürlerinden Ahmet Kuru bir süredir mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düştü, aramızdan ayrıldı.

Sağlıklı olduğu dönemde merhum Kuru ile zaman zaman Çamlıca Mahallesi’nde çıktığı kahvede memleket ve Bursa meselelerini konuşurduk. Bursa’da binlerce öğrenci yetiştiren Kuru’nun naaşı dün eski meslektaşlarının ve dostlarının da katıldığı törenle Gürsu ilçemizin Hasanköy Mezarlığı’na defnedildi.

Kuru’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz.

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X