İhsan Aydın
İhsan Aydın

Makinacılara doğa dostu uygulama eğitim merkezi

Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi kentimize doğa dostu bir uygulamalı eğitim merkezi kazandırmak için kolları sıvadı.

Önceki gün, Bursa ve bağlı kentlerde 4 binin üzerinde üyesi bulunan Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin duayen Başkanı İbrahim Mart’ı ziyaret ettik.

Başkan 4 dönemdir şube Başkanı. Artık yeni dönemde başkanlığa aday değil.

Yerine Çağdaş Mühendisler Grubu Fikri Düşünceli’yi aday gösteriyor.

Oda’nın kongresi de bu hafta sonu TMMOB’un Nilüfer’deki BAOB Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek.

Başkan Mart giderayak, Küçük Sanayi’de faaliyet gösteren Uygulamalı Eğitim Merkezi’nin daha da büyütmek için kolları sıvadıklarını söyledi.

Kendinden sonra gelecek yönetime hazır proje bırakan Mart, Nilüfer’de 2 bin 500 metrekare arsa üzerine 2 bin 650 metrekarelik doğa dostu bir eğitim merkezi kazandırmak için harekete geçtiklerini anlattı.

Projeyi daha evvel üyeleri de olan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Altepe’ye açtıklarını, kendisinden destek sözü aldıklarını, ancak şimdi Nilüfer Belediyesi ile anlaşma sağladıklarını kaydetti.

Eğitim merkezini yüksek enerji verimliliği esası ile yeşil bina tasarım kriterlerine göre tasarladıklarını kaydeden Başkan Mart, projeye Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de olumlu yaklaştığını anlattı.

Binada kullanılacak makine, ekipman ve teçhizatta şük enerji kullanımının esas alınacağını kaydeden Mart, asansör vb. gibi çalışan makinelerin şeffaf olarak monte edilip aynı zamanda eğitim materyali olarak da değerlendirileceğini ifade etti.

Başkan Mart merkezde halen sanayi işletmelerine yönelik, bilgisayar destekli kontrol, tahribatlı ve tahribatsız muayene, yorulma ve test analizleri yapıldığını, mavi ve beyaz yakalılara dönük de kaynak, pnömatik, hidrolik, pres, tahribatsız muayene eğitimleri verildiğini, ayrıca kaynakçılık, iş makinaları ve kaldırma iletme makinaları ile kaynak mühendislerine dönük de eğitim ve sertifikalandırma hizmeti sunduklarını sözlerine ekledi.  

 

İstasyon Öztimurlar’ın

 

Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı şartlı bağışla ihale ettiği Bursaray’ın yeni istasyon inşaatının yapımına başlandı.

SUR Yapı Marka AVM’nin 4 milyon liralık bağışıyla ihale edilen işi Bursa’nın köklü inşaat firmalarından Öztimurlar kazandı.

Nilüfer ve Acemler istasyonları arsında çift yanlı platform özelliğiyle inşaa edilecek yeni istasyon bir yılda tamamlanacak.

Bursaray’ın seferlerini aksatmadan yapılacak istasyon aynı zamanda Bursa’nın en yeni ticaret, eğlence ve konaklama bölgesine raylı sistemle ulaşımı da kolaylaştıracak.

Yaklaşık 10 milyon liraya mal olması beklenen yeni istasyon BURULAŞ İşletme Bakım Merkezi’ne de bağlantı sağlanacak.

İzmir Yolu’ndaki üst geçide, yeni inşa edilen Arena AVM’ye ve Medicana Hastanesi ile arkasındaki Carrefour, Sur Yapı Marka AVM, oteller ve diğer ticari ünitelere ulaşım bu sayede rahatlayacak.

Trenle bölgeye gelmek isteyenlerin yeni istasyonla ulaşmaları kısalacak.

İstasyonun adı da bağışı yapan şirketin talebi üzerine Sur Yapı Marka olacak.

Bağış miktarının üstündeki yapım maliyeti Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanacak.

 

Tüccaroğlunun rekoru

 

Bursa Yaymacılar ve Benzerleri Odası’nda 28 yıldır görevde bulunan Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu üyeleri tarafından yeniden işbaşına getirildi.

Dün Cumhuriyet Caddesi’ndeki Oda merkezinde yapılan Genel Kurulu’da Tüccaroğlu seçime tek aday olarak girdi.

Genel Kurul sonunda Tüccaroğlu ve arkadaşları bir kez daha güven tazeledi.

1990 yılından bu yana odada görev yapan Tüccaroğlu 2 yıllık yeni dönemle birlikte 30 yıl rekorunu kıracak.

Tüccaroğlu, Oda Başkanlığı’nın yanı sıra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetimi’nde de bulunuyor.

Bursa Yaymacılar ve Benzerleri Odası’nın yeni yönetimine şu isimler girdi:
Revcivan Dereli, Necdet Pınardağ, Faruk Reşat Öztürk, Mesut Göre, Ahmet Demir ve Mesut Mertcan.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X