İhsan Aydın
İhsan Aydın

MHP Meclis Grubu’nun ‘yapı envanteri’ önergesi

30 Ekim’deki İzmir depremi gösterdi ki, yerin derinliklerindeki faylarımız ara ara kendini hissettiriyor. Bunların bir kısmı yıkıcı, can alıcı olabiliyor.

Nitekim, İzmir’de 114 yurttaşımızı kaybettik, yüzlerce yaralımız oldu, onca binamızı yıkıldı, yüzlercesi oturulamaz hale geldi.

Buradan hareketle, ülkemizdeki yıkıcı fay hatları dikkate alınarak sarsıntılara dayanıklı yapılar dikmekten başka çaremiz yok.

Bunun dışında mevcut yapı stokumuzun elden geçirilmesi de kaçınılmaz görünüyor.

Bu minvalde MHP Yıldırım Belediye Meclis Grubu önceki haftaki oturumda bir önerge sundu.

İhsan Bilgili, İsmail Turan, Mustafa Bozkurt, Mustafa Engin Kargılı, Salih Barış ve Burak Alp Özbek’ten oluşan meclis üyeleri Yıldırım Belediyesini harekete geçmeye davet ettiler.

MHP’li üyeler o önergede İzmir depremine dikkat çektiler, Bursa ve Yıldırım’daki yapı stokunun elden geçirilerek envanterinin çıkarılması, çürük ve dayanıksız yapıların tespit edilmesi, bu amaçla İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ile Bursa Uludağ ve Bursa Teknik Üniversitesi ortak bir çalışma yürütülmesini talep ettiler.

MHP Grubu’nun önergesi sadece bununla da sınırlı değil.

Bursa’nın deprem master planının hazırlanmasını, yasal düzenlemelerin desteğiyle çürük ve dayanıksız yapıların yıkılmasını, güçlendirme isteyenlerin güçlendirilmesini, ilçedeki inşaatların başından sonuna belediyece de denetlenmesini teklif ettiler.

MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili oturumdaki konuşmasında, “Deprem bir tabiat olayı, fay hatlarını değiştirmemiz, yok etmemiz başka yere almamız, üstünü örtmemiz gibi bir şey söz konusu değil. Deprem sonrası için hazırlıklar önemli ama deprem öncesi neler yapabiliriz. Bunları gözden geçirmekte fayda var. Artık ders alalım istiyoruz, yetkililerin, vatandaşın devletin ders alması lazım dediğini hatırlattı.

Yüce Allah’ın 99 depreminden sonra ülkemize 21 yıl müsade ettiğini hatırlatan Bilgili, “Konuşuyoruz konuşuyoruz, sonuçta 1999’da da öyle olmuş, bir iki ay sonra unutulmuştu. Bir şey yapılmadı demiyoruz ama tedbir noktasında ağır aksak gidiyoruz. Biz de 4 maddelik çözüm önerimizi sunduk dedi.

MHP’nin bu duyarlılığına Yıldırım Belediye Meclisi ve Başkan Oktay Yılmaz kayıtsız kalmamalı. Zira önergeye siyasi gözle değil Yıldırım’ın geleceği açısından bakmakta fayda olduğunu düşünüyoruz.


Mühendisler kan ve plazma bağışladılar

Koronavirüsle mücadelede kan ve plazma bağışının önemini de sık sık hatırlatıyoruz.

Sağlık ordumuzun virüsle mücadelesine hemen her kesimden destek gerekiyor.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi geçtiğimiz günlerde Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’ı ziyaret edip, mücadeleye kan ve plazma bağış kampanyası başlatarak destek olmak istediklerini bildirmişlerdi.

O kampanya dün başlamış, İnşaat Mühendisleri ilk kan ve plazma örneklerini Kızılay’a vermişler.

Toplumsal dayanışmaya böylesi anlamlı bir katkı yapan mühendislerimizi kutluyoruz. Plazma bağışının başka hayatların Covid-19 illetinden kurtulmasına fayda sağlayacağını unutmayalım.


Karaba
ğ hak ettiği özgürlüğe kavuş
tu

Bir ülkeni tam orasında, başka bir devlet tarafından işgal edilmiş toprak parçası olabilir mi?

Vardı maalesef .

Ermeniler, 30 yıl önce Hocalı’da yüzlerce Azeri’yi katlederek işgal ettikleri Karabağ topraklarından ağır bir mağlubiyetle çekilmek zorunda kaldılar.

Karabağ artık özgürleşti ve öz yurdunun oldu.

Azerbaycan’ın yıllardır kanayan yarası olan Karabağ’ın kurtarılmasında şüphesiz Türkiye’nin geliştirdiği silah teknolojilerinin etkisi yadsınamaz.

Bunda Rusya’nın rolü de göz ardı edilmemeli.

Karabağ’ı bir daha işgal edilmez hale getirecek savunma sistemlerine kavuşturmak kaçınılmaz görünüyor.

Ordusunun silah ve askeri gücünü büyük ölçüde Karabağ’da kaybeden Ermenistan bir daha böyle bir şeye yeltenebilir mi bilmiyoruz? Fakat Azerbaycan her an buna hazırlıklı olmalı.

Düşman en ufak bir fırsatı kaçırmaz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X