İhsan Aydın
İhsan Aydın

MHP’li bir üye daha istifa etti

Bursa’da MHP’den belediye meclis üyesi düzeyindeki kopuşların başlayacağı sinyali gelmişti.

Dün bu yöndeki ilk açıklamayı Yenişehir ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Özel yaptı.

Özel, hem sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama hem de elektronik postamıza gönderdiği iletiyle MHP’den ayrıldığını duyurdu.

İYİ Parti’nin kuruluşu sonrası istifaların belediye meclislerine de ineceği konuşuluyordu.

İlginçtir, 4 yıldır MHP’li sıfatıyla Büyükşehir ve Yenişehir Belediye Meclisi’nde görev yapan Özel’in Yenişehir’de partisine başvurduğu halde üye yapılmadığı da ortaya çıktı.

Özel biraz da buna tepki olarak MHP’den ayrılış gerekçesini şöyle anlatıyor:

“2014 yerel seçimleri öncesinde, şahsıma ihtiyaçları olduğunu söyleyen yöneticilerinin ısrarları sonucu görev aldığım partime 4 yıl boyunca emek verdim, görünen ve görünmeyen gerçekten çok büyük fedakârlıklar yaptım. Maalesef bu süre zarfında defalarca sözlü ve yazılı olarak yaptığım MHP üyelik başvurusu taleplerime olumlu cevap alamayarak çalıştığım ve hizmet ettiğim partime üye yapılmadım. Aylardır yaptığım değerlendirmeler sonucunda ise en son geldiğim noktada, MHP kadrolarında ve çatısı altında Bursa ve Yenişehir’in bekâsı için mücadele etme imkânımın kalmadığını gördüm.”

Parti içi demokratik hukuk kanalarının da tıkandığını vurgulayan Özel istifasının diğer gerekçelerini de şöyle sıralıyor:

 “Siyasi partiler yasası ile tüzükten kaynaklanan parti içi hakları kullananların ihanetle suçlandığı, demokratik parlamenter sistemi rafa kaldıran referandum sürecinin yanında, Türkiye’de hukukun üstünlüğü ve toplumsal huzurun sistematik bir şekilde, ciddi olarak yok edilmeye çalışılması sonrası gerek ülkem gerekse geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız adına MHP’nin almış olduğu yanlış birtakım karar ve tavırları da bu kararımı almamda önemli bir etken olmuştur.”

Özel yerel seçimlere kadar kalan 14 aylık süreçte Büyükşehir ve Yenişehir belediye meclislerinde çalışmaya devam edeceğini bildiriyor.

Şimdilik bağımsız görünse de siyaset kulislerinde Özel’in adı İYİ Parti’ye geçmekle anılıyor.

Özel’in istifasıyla birlikte MHP’nin Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki sandalye dağılımı da değişişecek.

Ercan’ın istifa duyurusunun ardından sosyal medyadaki paylaşımının altına kimi MHP’lilerin meclis üyeliğinden de istifa çağrısında bulunduklarını fark ettik. 

 

BURFAŞ tesislerini müstecirler açıyor

 

Büyükşehir Belediyesi’nin 2 Kasım değişim sonrası başlattığı değişim ve dönüşüm sosyal tesislerde etkisini göstermeye başladı.

Sosyal tesis işletmeciliğinden çıkmaya başlayan BURFAŞ envanterindeki mülkleri de bir bir özel sektöre kiralamaya devam ediyor.

Özel sektöre kiralanan BURFAŞ’a ait tesislerden ilki Kestel Kazancı’daki yapı müstecir tarafından elden geçirilerek yeniden işletmeye alındı.

İş adamı Mustafa Avşar’ın aylık 3 bin 300 TL kira bedeliyle BURFAŞ’tan devraldığı tesise Asmil Sosyal Tesisleri adı verilmiş.

Dün Avşar ile konuştuk.

BURFAŞ’ın yeni kiracısı olarak elden geçirip hizmete açtıkları tesiste sabah kahvaltısı başta olmak üzere alakart restoran olarak müşterilerine hizmete başladıklarını anlattı.

Bu arada BURFAŞ’ın sosyal tesis kiralama ihaleleri de sürüyor.

BURFAŞ dün de Mihraplı Parkı içindeki Tenis Kafe’yi aylık 3 bin 500 liraya Kazancı tesislerinin müsteciri Avşar’a kiraladı.

Dün kent merkezindeki bir büfede özel sektöre devredildi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X