İhsan Aydın
İhsan Aydın

Millet Bahçesi’nde antrenman dönemi

Açılışı pandemi dönemine denk geldi. 39 milyon lira harcandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yaptırılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından telekonferans yöntemiyle açılan Millet Bahçesi hareketlenmeye başladı.

İşletmesini Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Millet Bahçesi’ni 7’den 70’e herkes kullanıyor.

Bursa’nın spor tarihinde ve Bursaspor’da silinmez izler bırakan eski Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu alana inşaa edilen Millet Bahçesi bugünlerde Bursalıların soluklanabileceği mekana dönüştü.

Millet Bahçesi, salonları kapalı olan kulüplerimizin de antrenman yaptıkları yer oldu. Sosyal mesafe kurallarına uyarak sporcular Millet Bahçesi’nin keyfini çıkarmışlar.

Bursa’da yüzlerce çocuğa basketbol eğitim veren ve ilimizi bölgesel müsabakalarda temsil eden Oksijen Spor Kulübü’nün Başkanı Ali Kemal Arslan fırsat bulduğunda sporcularını Millet Bahçesi’nde antrenmana çıkarıyor.

Fotoğrafı gönderdiğinde buranın yine sportif amaçlarla ve dinlenme mekanı olarak kullanılmanına sevindik.

Kız basket takımıyla Millet Bahçesi’nde antrenman yapan Ali Kemal Hoca sporculara çektiği videoyla ‘Oksijen’ ve ‘Millet Bahçesi’ sloganı attırmış.

Kamunun ortak kullanımına tahsis edilen ve içinde Millet Kıraathanesi de yer alan Millet Bahçesi havaların açmasıyla birlikte hemşerilerimizden daha da rağbet görecek anlaşılan.

Fakat burayı daha çok Altıparmak ve civarında yaşayan Suriyeli konuklarımızın ağırlıklı kullandığı haberlerini de alıyoruz.

Kültürpark’a geçiş kapısı konumundaki Millet Bahçesi’nin etrafının açılarak alanın daha da büyütülmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu amaçla Ankara’dan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Atatürk Spor Salonu’nun bulunduğu bölgeyi istediğini de biliyoruz.

 

Yaz ayında şehirde sel akıntısına kapılmak

İklimler hepimizi korkutmaya başladı.

Yaz ayındaki dolu ve sel görüntüleriyle sarsıldık.

İlçelerimizin vuran ve çiftçilerimizin hasadını yere indiren dolu yağışından sonra dün de Bursa’nın merkezini sel bastı.

Osmangazi ilçemizden gelen ve neredeyse bütün yerel ve ulusal haber kanallarında yayınlanan görüntüler gerçekten afetin boyutunu gözler önüne seriyordu.

Sadece Osmangazi’de değil, sağanak yağış Bursa’nın hemen her ilçesinde etkili oldu.

Kentin yağmur suyu şebekesi, aniden bastıran yağışın oluşturduğu sel sularına yetmez oldu.

Uludağ eteklerinden inen taşkının bir kadın hemşerimizi Tahtakale bölgesinde sürüklediğini ve esnafın can havliyle kendisinin kurtarışını dehşetle izledik.

Başta da vurguladık.

Gerçekten mevsimler şaşırtmaya başladı.

Yaşadığınız şehrin altyapısı ne kadar güçlü olursa olsun, bazen böylesi afetler ve taşkınlar karşısında çaresiz kalabiliyorsunuz.

Neyse ki, tesellimiz can kaybının olmayışı.

Allah büyük afetlerden korusun.

Mevsimleri olağan akışında yaşayalım.

 

İMO’nun şehir çalıştayları

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi öteden beri kent sorunlarının çözümü konusunda kafa yoran, çözüm üreten, öneri getiren bir odamız.

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak önceki gün kent sorunlarını canlı tutma adına akademik çözümler üreten bir çalıştay dizisinden bahsetti.

Kentsel dönüşüm, ulaşım ve tarihi eser alanında yapılacak çalıştaylar için pandeminin etkisinin geçmesi bekleniyor.

Üçü de Bursa’nın önem arz eden sorun başlıkları.

Sorunlara akademik boyutta geniş perspektif açacak çalıştayların Bursa için yararlı olacağını düşünüyoruz.

Uzman akademisyenlerin Bursa’nın bu üç sorunu için sunacağı bildirilerden yerel yönetimlerimizin faydalanması gerekiyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ve Ankara düzeyinde çözüm arayışları süren kentsel dönüşüm ve ulaşım başlıkları Bursa’nın yıllardır gündemindeki ana sorunlar.

Yerel yönetimlerimizin getirilecek çözüm önerilerini dikkate alacaklarını düşünüyoruz.

İMO her zaman olduğu gibi bu girişimiyle de bir defa daha Bursa’nın fayda kuruluşu olduğunu kanıtladı.

Biz de o çalıştayları ilgiyle takip edeceğiz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X