İhsan Aydın
İhsan Aydın

Mühendisler Osmangazi Meydanı’nı beğenmişler

Dün Olay Medya’daki konuklarımız, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ile Yönetim Kurulu üyeleriydi.

Cevat Şahin, Erdem Yardımcı, Cengiz Duman ve Atakan Bekar ile ‘hayırlı olsun’ ziyaretine gelen Başkan Albayrak ve ekibiyle sohbet ettik.

Sabah İMO üyesi bir grup ile Osmangazi Belediyesi’nin eski Santral Garaj’da yaptırdığı Osmangazi Meydanı’na teknik bir inceleme gezisi düzenlediklerini belirten Albayrak, meydan için önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Mustafa Dündar Başkan başlangıçtaki projeye sadık kalmış. Şu bir gerçek, bu tür projelerde emsal artış baskısı olur. Burada, sevindiricidir emsal düşürülmüş. Tamamen belediye kaynaklarıyla yapılan bu projenin Bursaya katkısı olacağını düşünüyoruz dedi.

Osmangazi Meydanı Projesi için Plan Proje Müdürü Sezai Özokutanoğlu’ndan brifing aldıklarını anlatan Albayrak şöyle konuştu:

“Projenin yapım güvenliği için geçici olarak yüksek maliyetli fore kazık sistemleriyle etrafında tedbir alınmış olduğunu görmek biz mühendisler için sevindiriciydi. Burası ileride 24 saat canlı kalacak bir meydan. Önemli bir ayrıntı da, meydanın Merinos Parkı ile bütünleşecek olması. Umarız planlandığı gibi hayata geçer. Üyelerimiz için son derece yararlı bir gezi oldu, bilgilendik.

Albayrak teknik geziye Oda’nın eski başkanlarından Necati Şahin’in katıldığını da söyledi.

 

Sektör canlanmış mühendise iş de açılmış

 

Laf lafı açtı.

Sektör uzunca süredir durağandı. İşsiz mühendis sayısı binleri bulmuştu. Şimdi hem şantiye şefliği hem de yapı denetim şirketleri için mühendis aranmaya başlanmış.

Konut satışları artınca inşaat piyasası da yeniden canlanmış.

Başkan Albayrak, ülkenin lokomotifi, yüzde yüz yerli ve milli sektörünün, bütün ekonomik bileşenlerin iyileşerek canlılığının daha da artmasını beklediklerini dile getirdi.

Konut kredilerindeki düşüş yabancılara satışı da patlatmış. Bundan sektör olarak inşaat mühendislerinin de memnun olduğunu görüyoruz.

Albayrak dün bu sütunlardan duyurduğumuz Uludağ Alan Başkanlığı  düzenlemesine de son derece olumlu yaklaşıyor.

Başkan, “Umarız gerçekleşir. Uludağ’da ben yaptım oldu mantığı ortadan kalkar, orada her şey için bu kurul yetkili olur.  Uludağ’da kimin amir olduğu belli değil. İçinde belediyeler ve her bakanlık var diye konuştu.

 

Bursa’daki inşaat pastası 50 yeni şirket daha kurdurmuş

 

Sektörün hareketlenmesi yapı denetim şirketlerine de yaramış.

Bu sektörün içindeki İMO Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Şahin, bir kısmı şehir dışı kökenli Bursa’da 50 yeni yapı denetim şirketinin daha kurulduğunu söyledi. Bursa’daki açıktan ve kotadan faydalanmak isteyenlerin de şehir dışında gelip şirket kurduklarını söylüyor.

Bursa’da 54 olan yapı denetim şirket sayısı 104’e çıkmış. Şahin, bunu da Tip İmar Yönetmeliği yanlışlığının bir yansıması olarak değerlendiriyor.

 

TFF Bursa’yı sevindirecek mi?

 

Süper Lig’e çıkma umudunu yitirmeyen Bursaspor’da TFF’ye yapılan başvurunun sonucu merakla bekleniyor.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bayram öncesi salgın nedeniyle liglerden düşmeyi kaldıran kararının ardından Süper Lig’e çıkma mücadelesini kaybeden üç takım yeniden umutlandı.

Lige alınmak için Federasyon’a başvuru yapan takımların buradan çıkacak karara gözlerini çevirdiğini biliyoruz.

Umutlar başka bir bahara da kalabilir, sürpriz şekilde TFF 1. Lig’in Play-Off oynayan üç mağdur takımı olan Bursapor, Akhisarspor ve Adana Demirspor Süper Lig’e alınabilir.

Temennimiz bu yönde.

Fakat TFF’nin UEFA endişesiyle bu işe yanaşıp yanaşmayacağı da meçhul.

Bursaspor’u mali açıdan da düzlüğe çıkaracak kararın çıkması kaçınılmaz.

Federasyon aksi yönde bir karar alırsa Bursaspor’u daha zor günlerin beklediğini söyleyebiliriz.

Yüz binlerce taraftarı olan ve 5. şampiyon Anadolu kulübünün talebinin geri çevrilmemesi gerekir.

Üstelik, koşullar da gerekçeler de buna müsait.

Bursaspor da tıpkı düşmesi önlenen takımlar gibi salgın mağdurudur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X