İhsan Aydın
İhsan Aydın

Muhtarlar Afrin dilekçesi verecek

Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye içlerinde, sınırımıza yakın bölgelerdeki teröristleri temizlemek için adeta kahramanlık destanı yazıyor.

Özgür Suriye Ordusu ile birlikte iki haftadır Suriye topraklarında mücadele veren TSK’nın yerli silah ve mühimmatla elde ettiği başarı ülkemizi de gururlandırıyor.

Şimdiye dek öldürülen bölücü terörist sayısı bini buldu.

Şehitlerimiz de var.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bekası için seve seve toprağa düşen kahraman mehmetçiklerimizi buradan bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bu girişin ardından gelelim asıl konumuza.

Dün Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı İdris Aydın aradı.

Dernek üyesi muhtarlar olarak bugün saat 14.00’de Osmangazi Askerlik Şubesi’ne gidip, Afrin harekâtına katılma dilekçesi vereceklerini söyledi.

Başkan Aydın, Türk ordusunu Osmangazili muhtarlarla olarak desteklemeye, gerekirse onlarla birlikte cephede savaşmaya hazır olduklarını ifade etti.

Bursalı muhtarların bu anlamlı girişimi elbette milli duygularımızı kabartıyor. 

Mehmetçik belki de şimdiye dek hiç görmediği kadar kamuoyundan destek buluyor.

İçimizdeki İrlandalılara inat, Afrin’de yerleşim yerlerini terörden arındıran Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hemen her kesimden destek var.

Kendilerini doktor sanan kimileri ise Hatay ve Kilis’te savunmasız insanları füzelerle vuran teröristlere karşı operasyonların durdurulmasını isterken, işte böyle vatansever muhtarlar da çıkıyor.

Topluma örnek, askere moral olacak bu girişim için Muhtar Aydın ve üyelerini kutluyoruz.

Türkiye’nin terörle mücadelesini insanlık suçu sayıp, masum yurttaşların ölümüne sesini çıkarmayanların, muhtarların bu girişiminden çıkaracağı çok dersler var.

Devleti teröristle görüşme masasına oturmaya çağıranların, bu ülkenin memuru olmaları da ayrı bir garabet.

 

 

Afyon yolcuları

 

Söz muhtarlardan açılmışken, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçedeki 160 dolayındaki muhtarı bu hafta sonu Afyonkarahisar’da topluyor.

Budan Otel’de 9-11 Şubat tarihleri arasında toplanacak muhtarlarla dönem değerlendirmesi yapılacak.

Toplantıya Başkan Dündar ve bürokratlarıyla birlikte ilçe kaymakamının da katılması bekleniyor.

Cuma sabahı yola çıkacak olan Osmangazi muhtarları Afyon’da hem dinlenme hem de başkan Dündar ile mahalle taleplerini bir kez daha yüz yüze görüşme fırsatı bulacaklar.

Başkan Dündar, bölge bölge ilçedeki muhtarlarla toplantılar yapmış, taleplerini bürokratlarıyla birlikte bir kez daha almıştı.

Muhtarların bu programlardan memnun oldukları konuşuluyor. 

 

 

Davacı ekip kazandı

 

Hafta sonu Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi’nin de seçimleri vardı.

Mevcut Başkan Sevilay Çetintaya’nın aday olmadığı, ancak  Nilüfer Belediyesi’nden Çağrı Demirel’in listesine girdiği seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bağımsız üyesi Gizem Elmas da başkanlık için yarıştı.

Kıyasıya geçen seçimleri az farkla, sık sık idari mahkemelere plan iptal davaları açarak Bursa’nın projelerini düğümleyen ekip kazandı. 

Bu sonuç, Bursa’daki kentsel dönüşümün tümüyle kilitlenmesi anlamına da geliyor.

Başka bir ifadeyle, belediye meclislerinden çıkacak her plan tadilatının da yine tereddütsüz mahkemelik olacağının işareti.

Ancak davacı ekibin listesi delinmişe benziyor.

Listeye Elmas’ın ekibinden asıl yönetime Olcay Ünal, yedek yönetime de Cenk Köklü girmiş.

Merkez delegeleri listesinde de iki adayın ekibinden de oy alan isimler var.

Hasılı, ‘Bursa’nın istemezükçüleri’ bu kez de kazanmışlar ama listeleri fire vermiş görünüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X