İhsan Aydın
İhsan Aydın

Muhtarlar sevindi sıra artık EYT’liye gelmeli

Köşe Yazısını Dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bürokrasiye verdiği en büyük göz dağlarından biri muhtarlara iyi davranmalarıydı.

“Muhtarı üzen beni üzer” çıkışıyla bir bakıma, ülke genelinde sayıları 50 bini aşan bu kesime de her defasında sahip çıkıyordu.

Erdoğan önceki gün Ankara’da bir kez daha muhtarlarla bir araya geldi. Pandemi nedeniyle ara verdiği muhtarlar buluşmasına tekrar başlamış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan o buluşmada muhtarlara yeni büyük bir müjde daha verdi. Artık muhtar maaşları asgari ücrete eşitlendi ve 4 bin 250 liraya yükseltildi.

Bu gerçekten, 50 bin muhtar için büyük bir sürprizdi. Herkes artış bekliyordu ama bu kadar olacağını tahmin etmiyordu.

Muhtarları sevince boğan müjde beraberinde gelecek yerel seçimde aday enflasyonuna da neden olabilir. Mahallelerde onlarca aday muhtarlık için yarışacaktır. Çünkü; muhtarlarımız en azından günlük ağırlama masraflarını karşılayacak bir gelire kavuşmuş oldular. Bu konuda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun çabalarının da etkili olduğunu düşünüyoruz.

Zira İçişleri Bakanlığı’nca yürütülen, ‘Muhtarlar El Ele’ projesiyle Bakan Süleyman Soylu ile de iyi bir diyalog fırsatı yakaladılar.

Hükümet, memura 3600 ek gösterge düzenlemesini de gündemine aldı, mayıs gibi taslağın TBMM’ye ineceği açıklandı.

Şimdi artık bize göre müjde verme sırası, emeklilikte yaşa takılanlara, yani kısa adla EYT’lilere gelmiştir.

Yıllardır bu kesimden gelen taleplere hükümetin daha fazla kulak tıkayacağını sanmıyoruz. Ülkemizin bu sorunu da bir şekilde çözülmeli. Mağdurlar ve ülke kaynakları göz önüne alınarak orta yol bulunmalı.

Türkiye’nin çok konuşulan toplumsal sorunlarını ülke gündeminden çıkarıp atmak gerekiyor.

Muhtarları, memurları ve emeklilikte yaşa takılanların sorunların çözen hükümetin 2023 seçimlerine elinin daha güçlü gireceğini söyleyebiliriz.

Cumhur İttifakı’nın, kendilerine karşı birleşen tüm siyasi partilere çok yakında bu hamle ile yanıt vereceğine inanıyoruz.

 

Sefa için seferber oldular

Sefa’nın öyküsünü geçenlerde manşetimizde okumuşsunuzdur. Biz de bu sütunlardan yazdık.

Orhaneli ilçemize bağlı Göynükbelen Mahallesi doğumlu minik Sefa’nın, SMA tip 2 hastalığının yurdışındaki tedavisi için 2.2 milyon dolara ihtiyaç var.

O’nun hayata tutunabilmesi için ailesinin bu rakamı karşılaması mümkün değil. Ama Dağ yöresi insanı o parayı bulabilmek için harekete geçti. Bölgedeki köylerde minik Sefa için fırınlar dolusu ekmek pişirilip, Bursa’da satılıyor.

Mücadeleci kimlikleriyle bilinen Başköy kadınları başta olmak üzere herkes harekete geçti. Kimi un alıp pişirilmesi için fırınlara bırakıyor kimi yüzlerce ekmek satın alıyor.

Hasılı, bir bölge küçük Sefa’yı yaşatabilmek için seferber olmuş durumda.

Ancak şu bir gerçek ki, sadece ekmek satışı ile bu kadar yüksek meblağı toplamak kısa sürede mümkün değil.

Bunun için ilimizdeki hayırseverlerin de harekete geçmeleri gerekiyor. Sefa için de zaman giderek daralıyor. Gün geçtikçe kilo alan minik Sefa’nın sınır değeri aşmadan tedavi edilmesi şart.

Bu açıdan her geçen gün Sefa için kayıp demek.

Bursa’da belkide bir çırpıda bu rakamı verebilecek babayiğitler var ama onlara ulaşmak gerek.

Sefa’yı yaşatabilme adına seferber olan bölge halkının çabalarına kentimizin varlıklı hemşerilerinin de karşılık vermeleri şart.

Küçük hemşerimizi yaşatmak için karınca kararınca herkesin katkı koyacağına inanıyoruz.

 

BBP’li Aydın teknikerlere lisans tamamlama istiyor

Bursa’da Büyük Birlik Partisi’nin yıllardır değişmeyen ve atom karınca gibi çalışan bir Nilüfer İlçe Başkanı var.

Mustafa Aydın büyük bir sadakat ve bağlılıkla partisinin ilkelerini Nilüfer’de yaşatma adına çaba gösteriyor.

Bu minvalde sık sık da basın açıklamalarıyla gündeme geliyor. Aydın dün yine elektronik postamıza gönderdiği iletiyle, ziraat teknikerlerine lisans tamamlama hakkı verilmesini talep etti.

Aydın, veteriner teknikerlere tanınan sınavsız lisans tamamlama hakkının ziraat tekniklerlerine de verilmesini istiyor.

Her an sahada olan teknikerlere verilecek bu hakla vatandaşa daha faydalı olacağına inanıyor.

Ülkemizde binlerce işsiz ziraat mühendisinin olduğu ve üniversitelerin bu bölümlerinden mezun olanların sayılarının da her geçen yıl katlandığını biliyoruz.

Aydın, lisans tamamlama hakkı istemiş ama bunun işsiz ziraat mühendisi sayısını daha da katlayacağı da bir gerçek

Ancak, talep yine de YÖK tarafından irdelenmeli. Teknikerler arasında sınavsız lisans tamamlama konusunda bir haksızlık söz konusu ise bunun da giderilmesinde yarar olduğunu düşünüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X