İhsan Aydın
İhsan Aydın

Necati Şahin’den Nilüfer’e iddialı projeler

Bursa’da 31 Mart akşamı seçim sonuçların en çok merak edileceği ilçelerden biri bize göre Nilüfer.

Nilüfer’de 20 yılın ardından CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Bozbey yerini uzun yıllar birlikte görev yaptığı belediye başkan yardımcısı Turgay Erdem’e bırakmak istiyor.

Karşısına ise AK Parti 41 yıllık mühendislik deneyimine sahip bir aday çıkardı.

Necati Şahin Nilüfer’de AK Parti’nin seçim kazanabilmek için yeniden umutlandığı güçlü ve donanımlı bir isim.

Kent için biriktiriği tecrübesini Nilüfer aracılığıyla tüm Bursa’nın yararına sunabilir.

Şahin dün Olay Medya’da konuğumuzdu.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube başkanlığı döneminden tanıdığımız Şahin AK Parti’ye Nilüfer’i kazandırmak istediğini açık açık dillendiriyor.

Şahin, Mudanya’ya başvurduğu halde partisinin kendisinin Nilüfer’den aday göstermesini ise ‘Sefer görev emri’ olarak kabul ediyor.

Ardından AK Parti’nin açıkladığı 11 maddelik yerel seçim manifestosunu eski bir meslek odası başkanı olarak, “Biz de olsak bu manifestoyu hazırlardık. AK Parti şimdiye kadar yapılmış yanlışları da göz ardı etmeden doğru bir manifesto hazırladı” diyor.

Ardından sözü üniversite belediye işbirliğine getiriyor.

Seçildiği taktirde üniversite ve akademik odalarla işbirliğine gideceklerinin altını çiziyor.

Şeffaf, katılımcı, kendilerinden daha bilgili ve genç kadrolarla Nilüfer’i tüm ilçe sakinleriyle birlikte yönetme sözü veriyor.

Şahin, ilçede ittifak yapacakları MHP’ye 9 kişilik donanımlı bir meclis üyesi listesi sunduğu için teşekkürü de ihmal etmiyor.

Şahin, “Belediye başkanı seçildiğimde etrafımı kuşattırmayacağım ve dar bir çevre ile birlikte hareket etmeyeceğim” sözüyle de uygulayacağı yeni yönetim tarzını ortaya koyuyor.

AK Parti adayı, seçilmesi durumunda Nilüfer, Büyükşehir ve merkezi hükümet imkânlarını bütünleştirme çabası içinde olacağını da hatırlatıyor.

Peki Şahin seçilirse Nilüfer’e neler yapacak?

45 proje üzerinde çalıştıklarını anlatıyor. Önümüzdeki günlerde tümü açıklanacak olan projelerden bir kısmını gizlemiyor.

Örneğin, kültür sanat merkezi olmayan ilçenin FSM Bulvarı’ndaki hastane alanına dev bir kültür merkezi vaat ediyor. Bunu da Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacaklarını hatırlatıyor.

Yeni hayvan barınağı, ekolojik köyler, Kayapa’ya tema park, arkeolojik müze, Ayvalıdere etrafına rekreasyon alanı, çocuk festivali, hobi sanat evleri bunlardan bazıları.

“Başka sürprizlerimiz de var” diyen Şahin bunları önümüzdeki günlerde genel bir basın toplantısı ile paylaşacakların belirtiyor.

Makamların şahıslarla özdeşleştirilmemesi gerektiğini dile getiren Şahin’in, “Hedefimiz Nilüfer’i almak” sözünün altında da özgüven yatıyor.

Şahin, Nilüferlilerin adaylara ve projelere bakarak oy kullanmalarını, değişimden, dürüstlükten, şeffaflıktan, bilgiden yana bir tavır takınmalarını istiyor.

“Biz göreve geldiğimizde Nilüferliler sadece gülümsetmeyeceğiz, onları kucaklayarak karşılayacağız. Gittiğimiz her yerde beklentinin üzerinde ilgi görüyoruz” diyen Şahin sözü eleştirilere getirdiğinde ise dozu yükseltiyor.

Nilüfer’in son 20 yıldır şehir efsaneleri ve algı metotlarıyla yönetildiğini dillendiren Şahin, “Nilüfer’de parsel bazlı plan değişikliklerine izin vermeyecek bir sistem kuracağım. Planları elletmeyecek, adeta onu anayasa kabul edecek bir yönetim sergileyeceğiz” diyor.

Nilüfer’in yeşil alanlarının, okul, sağlık spor ve eğitim alanlarının işgal altında bulunduğunu ve amaç dışı kullanımlara tahsis edildiğini dile getiren Şahin, ilçenin en yeni gelişim bölgesi Özlüce ve Altınşehir’de bile kamu okul sıkıntısı yaşandığını ileri sürüyor.

Nilüfer’deki en büyük yanlışlardan birinin kentsel dönüşümlerde uygulanan hormonlu ruhsatlar olduğunu da kaydeden Şahin, mevcut yönetimin 20 yıldır plan tadilatlarıyla Nilüfer’in genlerini bozduğunu söylüyor.

Nilüfer Belediye Başkanı’nın aile vakfına dönüşen NİLVAK’ın vatandaşlarca belediyenin vakfı imiş gibi görüldüğünü, oysa böyle olmadığını, buranın belediyenin tüm işlemlerinde isminin geçmesini etik ve doğru bulmadığının da belirtiyor.

Şahin, devri sabık peşinde olmayacaklarını ama bugün CHP’nin karşısına rakip olarak çıkardığı ismin ilçede bürokratların imtina ettiği 2 bin adet inşaat ruhsatına tek başına imza atmış bir aday olduğunu, yasanın belediye başkanlarına zorunlu hallerde kullanmak için verdiği yetkinin söz konusu isim tarafından senelerdir Nilüfer’de suistimal edildiğini iddia ediyor.

Şahin’i Nilüfer’i kazanmak için bir hayli iddialı gördüğümüzü söyleyebiliriz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X