İhsan Aydın
İhsan Aydın

Nilüfer’de dev mülk satışları

Köşe Yazısını Dinle

Yıl sonu yaklaştıkça belediye bütçelerinin gelirleri de azalır. Bu yüzden, planlanan ya da yeni gündeme alınan mülk satışlarına sarınılır.

Nilüfer Belediyesi de öyle yapmışa benziyor.

İlçede Odunluk Mahallesi’nde ticaret alanında kalan ve üzerinde bir de okul binası bulunan arsanın bin 837 metrekarelik Nilüfer Belediyesi hissesi satışa çıkarıldı.

Tamamı 4 dönümlük alandaki hissesini 13 milyon 550 bin lira muhammen bedel üzerinden kapalı artırma yöntemiyle satışan çıkaran Nilüfer Belediyesi bu ihaleyi 8 Aralık’taki encümen toplantısında gerçekleştirecek. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için 406 bin 500 lira geçici teminat yatırmaları da isteniyor.

Diğer yandan;

Nilüfer Belediyesi Ataevler’deki 25 dönümlük pazar alanına inşa edilecek 35.8 milyon lira muhammen bedelle, yeraltındaki otopark ve zemindeki pazar alanı kendinden kalmak kaydıyla, diğer katları yüklenicinin olacağı yaşam merkezi projesini satma kararı aldı.

Gayrimenkul satış vaadi ve kat karşılığı, belediye payı yüzde 45’ten az olmamak kaydıyla hayata geçirilecek projenin ihalesi önceki gün gerçekleşti.

İhaleye 6 dolayında firmanın katıldığı belirtiliyor.

Nilüfer Belediyesi ayrıca Özlüce ve 100. Yıl mahallelerindeki her biri 500-600 bin lira muhammen bedelle 4 parselini daha satma kararı aldı.

Bu arada;

Nilüfer Belediye Meclisi’nde, Balat’taki 3 bin 957 metrekarelik bir kamu okul alanının da özel okul yapılmak kaydıyla özel sektöre kiralanmasının kararlaştırıldığını öğrendik.

Öyle anlaşılıyor ki, diğer tüm belediyeler gibi mali sıkıntı yaşayan Nilüfer Belediyesi de elindeki diğer mülkleri satarak ya da kiralayarak düzlüğe çıkmak istiyor.

Satışların yıl sonunda Nilüfer Belediyesi’ne nispeten soluk aldırması bekleniyor.

 

BÖBDER’in anlamlı projesi 

Bursa’da organ bağışının yaygınlaşmasında ve böbrek hastalarıyla dayanışmada onların çok büyük çabaları var.

Kısa adı BÖBDER olan, Bursa Böbrek Hastalıkları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 118 bin liralık katkısıyla yaşama geçirdiği, ‘Kardeşim olur musun’ projesiyle toplumda farkındalık  oluşturulacak.

Bir yıl sürecek proje kapsamında 5 farklı okuldan 50 gönüllü öğrencinin yer alacağı çalışmaya Acıbadem Hastanesi ile Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek olacak.

Tophane MTAL, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi, Erkek Lisesi, Hürriyet Anadolu Lisesi ve Ahmet Cevdet Paşa Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin gönüllü öğrencileriyle hayata geçecek projede, mutlu ömür sürmenin sağlıklı yaşam ile mümkün olacağı, sağlıklı bir yaşam için de koruyucu ve önleyici sağlık tedbirlerinin alınması gerektiği topluma anlatılacak.

Projede, böbrek sorunu olan ve olmayan gençler birlikte çalışacak. Ayrıca diyaliz hastalarına dönük de organ bağışı konusunda topluma çağrı da bulunulacak.

BÖBDER Başkanı Haluk Akın, Ördekli Kültür Merkezi’nde startı verilen proje sonrası arayıp bilgilendirdi.

Spor etkinliklerin de yer alacağı proje ile uçurtma şenliği, doğa yürüyüşleri ve yarışmalar da düzenleneceğini, ayrıca organ bağışının önemi üzerine 4 adet eğitim videosunun da hazırlanacağını ifade etti.

Bütün bunların tek bir böbrek hastasını bile hayata bağlayacak organ bağışını özendirmeye dönük çabalar olduğunun farkındayız.

BÖBDER’e kolaylıklar diliyoruz.

Programda Bursa Engelli Dernekleri Federasyonu Başkanı Mürşit Atlıakın’ın da bir konuşma yaptığını görüyoruz.

 

İnşaat sektörü kur krizini nasıl atlatır?

Döviz ve altın fiyatlarındaki olağanüstü dalgalanmanın olumsuz yansımaları da kendisini hissettirmeye başladı.

Kur artışının tansiyonu düşmüş ve kısmi inişler yaşansa da taahhütle iş yapan inşaat firmalarının da artık yeni işlere, projelere kalkışmama kararları almaya başladıkları konuşuluyor.

Dün Bursa’da taahhüt işleri yapan eski bir dost ile yaptığımız görüşmede, elindeki işi bitirdikten sonra yeni bir projeye kalkışmama kararı aldıklarını, kendisi gibi düşünen çok sayıda arkadaşının bulunduğunu da anlattı.

İnşaat malzemesi fiyatlarındaki anormal artış taahhütlü iş yapan iş insanlarımızı da sıkıntıya sokmuş görünüyor.

Fiyatlar geri gelecek olsa bile artık taahhüt firmalarının kolay kolay risk alma yanlısı olmadıklarını anlıyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X