İhsan Aydın
İhsan Aydın

O bina tarihin önüne Bursa’ya inat dikildi

Haftasonu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bursa’nın Tarihi Hanlar Bölgesi’nin etrafını açmak için yıkım çalışmalarını başlatmak üzere şehrimize geliyor.

Bakan Kurum Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürüyecek projeye ilk kazmayı vuracak.

Ancak, ne ilginç tesadüftür ki, bölgenin hemen altında, Şehreküstü Meydanı’nda, AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın üstünde, İl Müftülüğü’nün yıkılan eski bina yerine diktiği dev kütlenin kaba inşaatı tamamlandı.

Üstelik, bu binanın kaba inşaatı, kent dinamiklerinin, mahalle muhtarlığının, kimi siyasi partilerinin, belediye meclis üyelerinin, STK’ların, Kent Konseyi’nin, Bursa’yı seven hemşerilerimizin, “Bursa için buraya bina dikmeyin çağrısına inat, kısa sürede bitirildi.

Bakan Kurum, yıkım törenine katılmak ya da AK Parti İl Başkanlığı’na geçmek için bu güzergahtan geçirilse, inanın gördüğüne şaşıracaktır.

Çünkü;
Bursa’da tarihin önüne açmak için bakanlığından kentimize milyonlarca lira kamulaştırma kaynağı gönderen Kurum, Çarşı girişine İl Müftülüğü’nce yapılan binayı gördüğünde pişman olacaktır.

Gençlik merkezi olarak kullanılacağı açıklanan, kimilerine göre de lojman ve ticari ünitelerin de yer alacağı ileri sürülen o yapı gerçekten, Bursa İl Müftüsü’nün kuru inadıyla kentin göbeğine heyula gibi çakıldı.

“Yapmayın, “İhtiyacınız yok, olsa da başka kamu binaları size tahsis edilsin, Burayı Bursalılara terk edin çağrılarına kulak tıkayan Müftülük, gelen tepkiler üzerine inşaatı olabildiğince hızla bitirdi.

Tarihin önü bir kez daha kapandı. Yıllar sonra gelecek belediye başkanları kim bilir, belki burayı da kamulaştırmak zorunda kalacak.

Çok yakında da açılış için görkemli bir tören düzenlerler.

Olan da Bursa’ya olur.

Müftü Bey tayini çıkıp gittiğinde, kentin göbeğine diktirdiği o dev kütleye Bursalılar bakıp bakıp içerlerler.

Artık yapacak bir şey yok.

Bursa’nın kalbine saplanan o hançeri, bu kente sevgi besleyenler üzülerek seyredecek.

 

Karacabey Belediyespor’un Bursa’yı sevindiren başarısı

 

Bursaspor’un TFF 1. Lig’den Süper Lig’e yükselememesi hepimizin için kanayan bir yara.

Çok çabalandı, çok borçlanıldı ama maalesef hak ettiğimiz yere yeniden yükselemedik.

Fakat, bu yıl 3. Lig’de sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken ve 2. Lig’e yükselen Karacabey Belediyespor ile ne kadar gurur duysak azdır.

Karacabey Belediyespor artık Bursa’yı burada temsil edecek.

Belediyelerimizin spor kulüplerine, özellikle sadece futbol branşına kaynak harcamalarını doğru bulmayanlardanız. Karacabey Belediyespor kendisine sağlanan desteğin karşılığını vermiş.

  1. lig’de de başarılı olacağına inanıyoruz.

Şampiyon kulübün Başkanı İsmail Ülker ile Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve yöneticiler, Bursa’yı temsil edecek olmalarının bilinciyle dün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ı ziyaret etmişler.

Ziyarette her iki başkandan da Karacabey Belediyespor’u destekleme sözü alınmış.

Desteğin karşılığı başarı oldukça bunun devamı gelecektir.

Eminiz, bu yıl da bir üst lige çıkma başarısı gösterilecektir.

Karacabey Belediyespor yöneticilerini ve sporcularını kutluyoruz. Diğer ilçelerimizin spor kulüplerine de bu başarı örnek olmalı.

 

Önce İnsan’ın 100. sayısı artık hibrit 

 

Bir yayın organını uzun soluklu ayakta tutmak kolay değil.

Bursa’nın ve Türkiye’nin ihracat yapan dev firmalarından Yeşim Tekstil’in 23 yıldır soluksuz yayınladığı ‘Önce İnsan dergisinin adı, merhum Şükrü Şankaya’nın babasının vasiyetinden yola çıkılarak konulmuş.

O dergi bugün 100. sayısına ulaşmış.

Dergin Genel Yayın Yönetmeni ve Yeşim’in Halkla İlişkiler Sorumlusu Dilek Cesur dün ziyaretimize geldi.

Hibrit bir dergiye dönüştürdükleri Önce İnsan’ın içeriğine ve tüm eski sayılarına artık QR koduyla cep telefonlarından da dijital ortamda ulaşılabileceğini söyledi. Son sayıda da kurucuları merhum Şükrü Şankaya ile yapılan eski bir röportaj var.

Derginin daha uzun süre yayınlanmasını diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X