İhsan Aydın
İhsan Aydın

Öğrenci ve esnaf dostu Büyükşehir

Köşe Yazısını Dinle

Pandemi boyunca Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kentimizde dezavantajlı grupların desteklenmesi ve zor duruma düşen halkın ve esnafın yardımına koştuğunu biliyoruz.

Dün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yine açıkladı.

İki yıldan bu yana pandemi nedeniyle değişik kesimlere yaptıkları mali katkının 200 milyon lirayı aştığını duyurdu. Dün yine bu yıl ikincisi gerçekleştirilen okul öncesi  ihtiyaç sahibi 20 bin aileye 6 milyon liralık eğitim destek çeki dağıtımı uygulamasının lansmanı vardı.

BUSKİ’deki toplantıya BESOB Başkanı ve Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Odası başkanları da katıldı.

Bu yıl da Bursa’da 20 bin aileye 300’er liralık kırtasiye çeki dağıtılacak. Bunlarla anlaşmalı kırtasiyecilerden alışveriş yapılabilecek. Buna ilişkin protokol üç başkan tarafından imzalandı.

Hem kentin temel hizmet eksiklerini gidermek hem de burada yaşayan hemşehrilerine destek olmak için Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı uygulamaların bugün çok sayıda belediye tarafından örnek alındığını biliyoruz.

Daha dün, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden bir ekibin Bursa’da BUSKİ abonelerinin kullandığı elektrikli kart sistemini incelemeye geldiklerini öğrendik.

Aynı şekilde, Kart 16’nın da yine ülkemizin değişik belediyelerince örnek alındığı biliniyor.

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan Bursa’daki bu uygulamanın daha da yaygınlaşması talebini yineledi.

Adeta sosyal devlet gibi çalışan Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe imkanlarının daha da büyümesi durumunda destek çeklerin çok daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşacağını düşünüyoruz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime katkısı destek çekleri ile de sınırlı değil. Başkan Aktaş dün bir kez daha vurguladı.

Üniversite öğrencilerinin su faturalarının yüzde 50 indirim uygulamasından 10 bin öğrenciye burs vermeye, meslek lisesi öğrencilerinin eğitimine maddi katkı sağlamaya kadar kentte eğitim öğretime büyük bir destek sağlanıyor. Gençlik merkezleri de buna eklenebilir.

BURFAŞ aracılığıyla devreye alınan sosyal destek çeki uygulamasından esnafın son derece memnun olduğunu, bunun piyasaya da olumlu etki ettiğini söyleyebiliriz.

Zira dün başlatılan uygulama kırtasiyeci esnafına 6 milyon liralık bir nefes olacak.

Aktaş isim vermeden sitem etti

Eğitim sosyal destek çeki uygulamasının lansmanı öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mudanya’da meydana gelen sel baskınları ile Demirkapı’da yanan eski fabrika binasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Aktaş, Mudanya’da BUSKİ ve İtfaiye ekiplerinin çabalarının isim vermeden ilçe belediye başkanınca görülmemiş olmasından ve sadece İstanbul ve Kastamonu’nun Bozkurt İçesi Belediye Başkanı’na teşekkür edilmesine de sitemliydi.

Aktaş, kendisinin ve ekip arkadaşlarının her iki felaket sırasında da olay yerinde olduklarını altını çizdi. Buna rağmen, ‘birilerinin’ şahsını İstanbul’daki belediye başkan ile karıştırıp ‘tatilde’ algısı yaymak istediklerini dile getirdi.

Oysa, Ankara’ya kentin menfaatleri için gidip döndüğünü, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Bursa’da devam eden spor tesisi yatırımlarının fiyat artışları için 400 milyon liralık ek kaynak istediğini, aynı gece metruk fabrika binası yangının olduğu bölgeye de yetiştiğini aktardı.

Zaten Aktaş’ın uykusuz ve yorgun halini biz de fark ettik.

Buna rağmen, iki felakete müdahale üzerinden kendisine ve ekibine haksızlık yapılması hoş değil.

Bursaspor’un takıma ve 13 gence büyük bir umudu var

Toplantı öncesi Bursaspor Başkanı ve BURFAŞ Genel Müdürü Ömer Furkan Banaz ile de ayak üstü sohbet ettik.

Konu elbette Bursaspor idi.

Başkan Banaz’a ikinci yarı için transfer tahtasının açılma olasılığının bulunup bulunmadığını sorduk. Bunun için şimdilik 196 milyon liralık bir mali kaynağa ihtiyaç olduğunu söyledi. Başkan Banaz ancak açılma olasılığı ile birlikte diğer alacaklıların harekete geçeceklerine dikkat çekti.

Banaz tahta açılmasa da altyapıdan 13 genç topçu ile sözleşme imzaladıklarını, onlara ve takımdaki diğer tüm futbolcularla teknik kadroya güvenleri olduğunu vurguladı.

Peki, Bursaspor’dan alacaklarını silenlerin durumu nedir?

Ağırlığı ufak alacağı olanlar olmak üzere bu konuda harekete geçildiğini görmek sevindirici.

Başkan Banaz ona da açıklık getirdi.

Yıllar evvel büyük rakam olan, bugün ise küçük gözüken alacaklarından feragat edenlere bir kez daha teşekkür etti. Ancak, büyük alacak sahiplerinden henüz böyle bir yaklaşım görmediklerini de altını çizdi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X