İhsan Aydın
İhsan Aydın

Öğrenci ve esnafı mutlu eden proje

Köşe Yazısını Dinle

Keşke bütün yerleşimlerimizin alt-üstyapı projeleri ve fiziki eksikleri bitmiş olsa.

İşte o zaman, belediye başkanlarımız böylesi daha çok sosyal projeyi hayata geçirecekler.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir süre önce Merinospark’taki sohbetimizde, öğrencilere kırtasiye yardımının ipuçlarını vermiş, biz de ertesi gün köşemize taşımıştık.

O proje dün hayata geçti.

Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Odası ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle 20 bin ailenin çocuğuna 150’şer liralık kırtasiye çeki dağıtılacak. Çekle odaya üye kırtasiyecilerden alışveriş yapılabilecek. BURFAŞ’ın organizasyonundaki uygulamadan Hem öğrenciler hem de kırtasiyesi esnafı kazanmış olacak.

Dün sabah Merinos AKKM’de BESOB Başkanı Arif Tak, Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Akar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş arasında imzalanan protokolün ve projenin tanıtımının yapıldığı toplantıyı izledik.

Başkan Aktaş gururla, pandemi döneminde çeşitli kesimlere Büyükşehir olarak yaptıkları desteği anlattı.

Gerçekten kendisinin de ifade ettiği gibi, Türkiye’nin bütün belediyelerine, ‘örnek’ olan uygulamalar hayata geçti. Kart 16 uygulamasıyla pandemi boyunca darda olan vatandaşın imdadına yetişildi.

Geçen yıl mart ayından bu yana pandeminin vatandaş ve dar gelirliler üzerindeki etkisini azaltabilmek için Büyükşehir o kadar destek yapmış ki, Başkan Aktaş kürsüde anlata anlata bitiremedi.

Şimdi artık sıranın öğrencilere ve kırtasiyeci esnafına geldiğini görüyoruz.

Büyükşehir bu proje ile kırtasiyeci esnafına bir ay zarfında 3 milyon liralık bir nakit akışı sağlarken, çocuklarına kitap, defter kalem almakta zorlanan ailelere de bir nebze olsun katkı yapmış olacak.

Bursa’nın kimi projeleri CHP’li belediyelerce kopyalanıyor. Bunun da kopyalanma olasılığı yok değil.

Projenin tanıtıldığı toplantının iki de vekil konuğu vardı. Refik Özen ve Atilla Ödünç, protokole onlar da günün anısına imza attılar.

Kürsüye çıkan Vekil Özen vatandaşa ve siyasilere uyarılarda bulundu. Vatandaştan aşı yaptırmalarını isteyen Özen, kimi esnafın bir daha kapanma tehlikesi ile karşıya karşıyla kalmama adına aşı olmamışları işyerlerine almama kararını savundu.

Özen, son günlerde mültecilere dönük ayrımcı dil kullanan kimi siyasilerin de ülkede kargaşa ve kaosa neden olabileceklerine dikkate çekti. Vekil Özen, vatandaşın bu konuda dikkatli olmasını ve provokasyonlara gelmemesini de istedi.

 

Harmancık’ı Allah korudu

 Son günlerdeki yangınlar, sel ve su baskınları yüreklerimizi dağladı. Yangın bölgelerindeki yeşil örtümüzün bir kısmı yok oldu. Tam o yangınlar kontrol altına alındı derken Bursa’nın uzak ilçesi Harmancık’ta önceki akşamüstü çıkan yangın da yürekleri ağza getirdi.

Bursa, temmuz ve ağustos ayların ormanlık alanlarda alınan sıkı tedbirler sonucu sakin geçiriyordu. Fakat, Harmancık’ın Kepekdere Mahallesi sınırlarındaki yangın korkuttu.

 

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Harmancık Belediyesi, Polis, Jandarma, bölgedeki krom madeni işletmesi ekipleri ve yöre insanının çabalarıyla kısa sürede kontrol altına alındı. Yangın, bölge yakınlarındaki Karaca göletinden su alan helikopterlerin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yöre halkının da traktörlerinin arkasındaki tankerlerle ekiplere yardımcı olduğu görüldü.

Doğum yerimiz olduğu için biliyoruz.

Kepekdere Mahallesi Harmancık’ın hemen dibinde. Allah korusun, yangın büyüse, ilçe merkezi ve civardaki kırsal yerleşimlere de sıçrayabilirdi ki, çok şükür önlenebilmiş.

Harmancık’a geçmiş olsun diyoruz.

 

Genç muhtar ayın vatandaşı seçildi

Harmancık’tan bahsetmişken, önceki gün Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de anlamlı bir plaket takdim töreni vardı. Büyükşehir Meclisi her ay Bursa’da  farkındalık oluşturan hemşerilerine ‘ayın vatandaşı’ plaketi veriyor. Bu ay o plaketi tam dört kişi aldı.

Onlardan ikisi, bizim meslektaşımızdı. DHA muhabirleri Derya Evren ve İsmail Hakkı Seymen, sokak ortasında eşini bıçaklayan bir şahsın elinden suç aletini alarak, büyük bir insanlık ve cesaret örneği sergilemişlerdi. Cesaretleriyle bir kadını kurtaran iki meslektaşımızı biz de kutluyoruz. Bir başka hemşerimiz kuaför Ercan Uşak da bir dükkânda boğazına şeker kaçan çocuğu öğrendiği kurtarma metoduyla hayata bağladığı için ödüllendirildi.

Harmancık’ın İshaklar Mahallesi Muhtarı Emre Oruç da köyün ortak tarlasına ektiği ürünler için, ‘Burada her şey bedava’ tabelası astığı için ‘ayın vatandaşı’ ilan edildi. Genç Muhtar Oruç’a plaketini Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem verdi.

Topluma örnek olabilmek ve örnek gösterilmek ne güzel bir haslet. Duyarlı hemşerilerimizle gurur duyuyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X