İhsan Aydın
İhsan Aydın

Okullar açılıyor şehirde gözler pazartesiye çevrili

Köşe Yazısını Dinle

Dile kolay, tam 620 bin öğrenci için bugün ilk kez veya yeniden okul ile buluşma vakti.

Velilerin ve öğrencilerin aylardır süren telaşı sona erdi, artık okullarda zil çalmaya başlıyor.

Bunun, kentiçi trafik anlamında da başka bir heyecanı var.

Bursa Büyükşehir Belediyesi pazartesi günü trafikte aksama olmaması için hazırlıklarını yaptı.

Vilayette ise dün yeni Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında bu konuya ilişkin geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı sonra Vali Demirtaş’tan, Çocuklarımızın güvenli eğitim almaları için 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesi ilgili kurum yetkililerimizle birlikte toplantı gerçekleştirerek, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunduk” açıklaması paylaşıldı.

Kentin toplu ulaşım işini üstlenen Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BURULAŞ Genel Müdürlüğü de bütün hazırlıklarını tamamladı.

Hem raylı hem de lastik tekerlekli toplu taşma araçları pazartesi için özenle hazırlandı. Bursaray’ın sabah ve akşam saatlerinde daha fazla yolcu taşıması için 2 dakikada bir çalıştırılması da  öngörüldü. Okul servislerine dönük de tedbirler gözden geçirildi.

Yıllardır yazılıp çiziliyor, konuşuluyor ama bir türlü uygulamaya geçilemedi.

Yeni Vali Mahmut Demirtaş pazartesi yaşanacak yoğunluğa göre belki bir karar verebilir. Okulların giriş ve çıkış saatlerinde farklı seçeneklerin devreye alınması isteniyor.

Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BURULAŞ Genel Müdürlüğü’nün de bir girişimi olduğunu öğrendik.

Mesai başlangıç ve bitiş saatleri dışında okulların giriş ve çıkış saatlerinde yapılabilecek kaydırma veya öne alma trafikteki yığılmayı da azaltabilir. Farklı saatlerde evlerinden çıkacak öğrenci, işçi ve memurların böylece şehir trafiğine yükü de dağıtılıp, azaltılabilir.

Bunu Bursa yapmak durumunda.

Yoksa, her eğitim öğretim sezonu başlangıcında benzer sorunu konuşmaya devam ederiz.

Okulların bir de güvenlik sorunu var. Toplantıda yeni Emniyet Müdürü’nün de bulunduğunu fark ettik. Eminiz buna ilişkin de tedbirler artırılmıştır.

Pazartesi günü özel araç sahiplerinin mümkünse, zorunlu olmadıkça okul başlangıç ve bitiş saatlerinde trafikten uzak durmaları yararlı olur.

Osmangazi Belediyesi daireleri satışa çıkardı

Kenti geleceğe güvenli olarak taşımak için mevcut çürük konut stokumuzu yenilemek mecburiyetindeyiz. Osmangazi Belediyesi Demiryolualtı olarak bilinen kimi semtlerde lokal dönüşüm projelerini hayata geçiriyor.

Bu kapsamda Osmangazi Belediyesi Kanalboyu’nda yapımı bitme aşamasında olan 9 dairesini satışa çıkardı. Daha evvel bölgedeki rezerv alanlarda dönüşüm projeleri gerçekleştiren ve kat karşılığı konutlar yaptıran Osmangazi Belediyesi, Çelebi Mehmet Bulvarı köşesindeki dairelerini de satıyor.

Osmangazi Belediyesi’nin satışa çıkardığı daireler Belediye Encümeni’nde 12 Eylül’deki ihaleyle yeni sahiplerini bulacak. Her biri 2 milyon 650 bin lira ile 2 milyon 990 bin lira arasında değişen muhammen bedeller satışa çıkarılan dairelerin Kanalboyu’nun diğer yakasındaki dönüşümünde öncü olması bekleniyor.

Etap etap hak sahipleriyle anlaşarak dönüşüm alanları açan Osmangazi Belediyesi, bulvarın her iki yönündeki eski salaş yapıları sahipleriyle anlaşarak yıkıp, yerine yeni, modern konutlar dikmeyi hedefliyor.

Diğer yandan;
Osmangazi Belediyesi Gündoğdu Mahallesi’ndeki 8 adet arsasını da satışa çıkarmıştı.

Her biri 2 ila 3,5 milyon lira arasında değişen bedellerle satılan arsalar 600 ila 700 metre arasında büyüklüklere sahip.

Meydanlardaki 3 boyutlu estetik

Şehirlerin meydanlarındaki boş, beton kütlelerin soğuk yüzü hepimizi rahatsız eder.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şube Müdürlüğü, meydan ve caddelere yeni bir hava katmak için 3D sokak boyama sanatıyla resimler çizmeye başlamış.

Büyükşehir Belediyesi’nden gönderilen görsellere bakınca, bildik meydanların havası değişmiş, fark eden hemşerilerimizin de resimler ilgisini çekmiş. Ressamların fırçalarında ortaya hoş ve ilginç görüntüler çıkmış.

Bunun kent geneline yayılmasına dönük de çalışmaların sürdüğünü öğrendik.

İlk etapta Nalbantoğlu, Kozahan önü, Cumhuriyet Caddesi, Mudanya Sahili, Kent Meydanı ve Orhangazi Meydanı’ndaki görsellere bir hayli rağbet olmuş.

Avrupa’daki kentlerde gördüğümüz bu sanatın kentimizde de yaygınlaşması sevindirici.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X