İhsan Aydın
İhsan Aydın

Onlar bomba Türkiye ise insani yardım gönderiyor

Köşe Yazısını Dinle

Filistin’de Gazze şehrinde yürekleri sızlatan bir insanlık dramı yaşanıyor. Katil İsrail, yaşlı, kadın, çocuk demeden, masum sivilleri ayrıt etmeden günlerdir Gazze’nin üstüne bombalar bırakıyor.

Geçenlerde şehrin yapı stokunun yüzde 30’unun yerle bir edildiği açıklanmıştı. Belki o oran şimdiler de yüzde 50’lere yaklaştı.

Hastane, okul, cami, pazaryeri, kilise ayrıt etmeksizin acımasızca bomba atan İsrail’in bu saldırılar sonunda öldürdüğü Gazzeli sayısı 6 bine yaklaştı. Binlerce de yaralı var.

İsrail ne kadar acımasız bir devlet ki, sivil yaralıların tedavi gördüğü hastanelere medikal yardımın ulaşmasını da engelliyor. Elektriği, suyu kesik olan hastaneler jeneratörelerle çalışırken, dün Gazze Sağlık Bakanlığı sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü açıkladı.

Gazze’de yaşanan katliamı durdurmaya dönük batı ülkelerinden en ufak bir girişim yok. Aksine, daha çok sivil, çocuk, kadın, yaşlı öldürmesi için İsrail’i en üst düzeyde, liderler olarak ziyaretleriyle cesaretlendiriyorlar.

Yetmiyor, Gazze’de tüm dünyanın gözü önünde soykırım uygulayan İsrail’e uçaklar dolusu bomba ve silah gönderiyorlar.

Peki, ya Türkiye ne yapıyor?

Her zaman olduğu gibi mazlumun yanında olan ülkemiz, günlerdir Mısır’a, Gazze’deki insani dramın acılarının hafifletilmesi için yardım ulaştırıyor.

Medeni dedikleri Batı ile Türkiye arasındaki fark işte bu.

Dün televizyon ekranlarından izledik. Sağlık Bakanlığı’mızın arka arkaya gönderdiği medikal malzemeler Mısır’a ulaşmış durumda. Bakanlık, Gazze sınırında Mısır Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda sahra hastaneleri kurmak için de hazırlık yapıyor. Mısır’a ulaşan insani yardımlar ise İsrail tarafından ülkeye sınırlı sayıda sokuluyor.

Dünyanın çivisinin çıktığı bir süreçten geçiliyor.

Kendisine saldıranları bulmak için masumları ve çocukları öldürmekten çekinmeyen İsrail’in merhametli Türk ordusundan, askerinden alacağı çok dersler var.

Türkiye’nin başına musallat olmuş bölücü terörün kökünü kurutmak için yurtiçi ve yurtdışında yıllardır operasyonlar yürüten Mehmetçiğimiz, bir tek sivilin bile burnunun kanamaması için bazen onlarca askerinin canını riske edebiliyor.

Gazze’deki İsrail vahşeti, minik bedenlerin bölünmüş, parçalanmış, kafası kopmuş cesetleri insanlık tarihinin sayfalarına utanç satırları olarak yazıldı.

Bundan böyle Batı kimseye insanlık ve medeniyet dersi veremez.

Vermeye kalktığında Gazzeli katledilen minik bedenlerin fotoğrafları yüzlerine vurulmalıdır.

 

Mudanya Belediyesi arsaları satışa çıkardı

Bu sütunlardan sık sık yazıyoruz. Yerel seçim yaklaştıkça belediyelerimizin parasal kaynağa olan ihtiyaçları artacak.

Çünkü; tamamlaması gereken yatırımlar var.

Diğer belediyelerimiz gibi Mudanya Belediyesi de ilçe sınırlarındaki Hasköy’de 18 arsasını satışa çıkardı.

Büyüklükleri 600 ile 700 metrekare arasında değişen arsalar yaklaşık 150 milyon liralık muammen bedelle açık teklif yöntemiyle satışa çıkarıldı. Her biri 5 ila 8 milyon lira arasında değişen fiyatlardan alıcı bekleyen arsalara yoğun bir ilgi olması bekleniyor.

Bursa’nın en gelişmiş ve cazibesi yüksek ilçelerinden biri olan Mudanya’daki arsalardan elde edilecek gelir de yine belediye yatırımlarında değerlendirilecek.

 

Gaziakdemir kentsel dönüşümü bekliyor

Her zaman cadde üstlerinden, ticari ve imar rantı yüksek yerlerden başlanılır. Belki de kaynak ve yüklenici bulma adına böylesi bir zorunluluk vardır.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Sıcaksu’da başlattığı kentsel dönüşüm projesi bölgede heyecan uyandırmış ki, hemen bitişiğindeki Gaziakdemir’de oturan dostlarımız da, “Bize sıra ne zaman gelecek. Biz de kentsel dönüşümü dört gözle bekliyoruz” diyorlar.

Hatta, burada daha evvel bir kentsel dönüşüm dayanışma derneği kurulmuştu.

Keza, Gaziakdemir Mahalle Muhtarlığı da bölgenin mezbelelikten kurtulması için bir an önce dönüşüm bekleyenlerden.

Konuştuğumuz dostlarımız, Bursa’nın en eski semtlerinden Tabakhaneler, Gaziakdemir, Sıcaksu ve Soğanlı’daki dönüşümlerin de hızlandırılması gerektiğini düşünüyorlar.

Ancak, yasal prosedürler, parsel sahipleriyle uzlaşı arayışları, planlama süreçleri bazen bu işleri uzatabiliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Sıcaksu’da açtığı Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi’nde Gaziakdemir’e dönük planlamalar hakkında da bilgiler veriliyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X