İhsan Aydın
İhsan Aydın

Osmangazi yatırımlarına koronavirüs engel olmadı

Türkiye ve dünya koronavirüs salgını nedeniyle büyük bir sınavdan geçiyor. Hemen her sektörü derinden sarsan kriz yerel yönetimleri de vurdu.

Ancak Osmangazi Belediyesi’nin salgın öncesi temelleri atılan dev yatırımlarının planlandığı gibi aynen sürdüğünü görüyoruz.

Gerek Osmangazi Meydanı gerekse Demirtaş’ta yapımı süren Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın bu dönem üzerinde ağırlıklı durduğu yatırımlardan ikisi.

Tamamlandığında Bursa’nın yeni buluşma mekanlarından biri olacak Osmangazi Meydanı’nda salgına rağmen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bu projede önemsediğimiz, meydanın en önemli özelliklerinden biri altında dev bir araç otoparkının olması.

Şehirde otopark ihtiyacı büyük bir dert.

Osmangazi Meydanı ile bunun çözüleceği de bir gerçek.

Kaynağı, bütçesi hazır olan yatırımların hız kesmemiş olması şehrimiz adına sevindirici bir durum.

İnşallah gecikme olmadan her iki yatırım da Bursa’ya kazandırılmış olur.

Sıkı bir para politikası uygulayan ve bütçeden taviz vermeyen Başkan Dündar’ın bunun faydasını, yaşanan pandemi krizine rağmen yatırımları devam ettirerek gördüğünü söyleyebiliriz.

Kriz bitince belediyelerimizin yatırımlarının daha da hızlanacağını düşünüyoruz.

 

GUHEM’in açılışına salgın ertelemesi

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜBİTAK desteğiyle yapımını tamamladığı Gökmen Uzay Havacılık Merkezi GUHEM geçtiğimiz 23 Nisan’da hizmete girecekti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla bu tarihte açılacağı duyurulan GUHEM koronavirüs salgını tedbirlerine takılmış oldu. Açılışın ileri bir tarihe kaldığı anlaşılıyor.

Türkiye’nin en büyük uzay havacılık eğitim merkezlerinden iri olan GUHEM Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi bünyesinde faaliyet gösterecek.

Türkiye’de Bursa’nın adını öne çıkaracak bu dev yatırımın da açılmasını biz de merakla bekliyoruz.

 

Büyükşehir yollara adını da kazıyor

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasaklarını adeta kentin deforme olan asfaltlarını yenilemek için fırsata çevirdi. Yasak günlerinde ana arterlerin önemli bölümünde çalışma yürüttü.

Kimi caddelerde asfaltlar ve tretuvarlar yenilendi.

Büyükşehir Belediyesi’nden servis edilen haber fotoğraflarından bir detay dikkatimizi çekti.

Artık yolların, asfaltın üstüne, ‘Bura Büyükşehir Belediyesi’ de yazılmaya başlanmış.

Büyükşehir Belediyesi Trafik şube Müdürlüğü yol çizgi ekibi tarafından yapılan çalışmalarla caddelere farklı bir görünüm de kazandırılmış. Üstünde bir de tarih olsa, asflatın ne zaman atıldığı belli olurdu. Ama boyaların lastik izleriyle birlikte uzun süre asfalt üstünde kalması zor. Bir süre sonra silinecektir.

 

Ramazan geleneğini belediyeler yaşatıyor

 

Ramazan aylarının vazgeçilmez geleneği mukabele (Kur’an-ı Kerim) okumayı bu yıl camilerin kapalı olması nedeniyle belediyelerimiz sosyal medya hesaplarından hemşerilerine paylaşmaya başladı.

Bursa İl Müftülüğü işbirliğiyle başlatılan uygulama vatandaşlar tarafından da sosyal medya hesaplarından ilgiyle takip ediliyor.

Bursa’nın meşhur hafızlarının okuduğu mukabeleler

Büyükşehir ile birlikte Osmangazi ve Yıldırım belediyelerinin sosyal medya hesaplarından gerçekleşiyor.

Yıldırım Belediyesi ise ilçenin adını aldığı Yıldırım Beyazıt Türbesi’nden mukabele yayınlarını paylaşıyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X