İhsan Aydın
İhsan Aydın

Osmangazi’de dijital propaganda dönemi

Türkiye’nin dominant siyasal hareketi hiç şüphesiz AK Parti.

Kurulduğu 2001 yılından bu yapan hiçbir seçimde gücü kırılamıyor. Üstelik, rakipleri gizli-açık ittifaklarla da bugüne dek AK Parti’yi yenebilmiş değil.

Her dönemin favori siyasi partisi. 31 Mart için de böyle olduğunu düşünüyoruz.

Gündemi o belirliyor, öncülüğü de o yapıyor.

Hemen her seçimde rakiplerinin karşısına farklı yöntemlerle çıkıyor.

Bu kez de 31 Mart’ta ilk kez adaylar için elektronik temayül yöntemini kullandı.

Yetmedi, belediye başkan aday adaylığı ve meclis üyesi aday adaylığı başvurularını ilk kez elektronik ortamda aldı.

İlan ettiği çevreci propaganda yöntemiyle de dikkatleri üzerine çekti.

ihsanaydin-018.jpgÖnceki akşam Olay TV’de Olay’ın İçinden programına AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez’i konuk ettik.

Çömez ile 31 Mart yerel seçim sürecini ve ilçe başkanlığı olarak yürüttükleri çalışmaları konuştuk.

55 ilden büyük bir ilçenin başkanlığını yürüten Çömez, başkanlık divanı ve yönetim kurulundaki arkadaşlarla birlikte yüklendikleri sorumluluğun da farkında.

Çömez 11 yıldır partide değişik dönemlerde üst görevlerde bulunmuş bir siyasetçi. 

 

Sosyal medyadan üyelik

 

Osmangazi’de yürüttükleri çalışmalarla 111 bin üyeye ulaşmışlar.

Artık üye başvurularını da çağın bir gereği olan dijital medya yoluyla almaya başlamışlar.

Son bir ay içinde bin 800 Bursalı sosyal medya hesaplarından AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı’na ön üyelik başvurusu yapmış.

Başkan Çömez bunların bir kısmının iş yerlerine giderek, bizzat formlarını imzalatmış, yakalarına parti rozetlerini takmış.

Başkan Çömez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin bu dönem farklı ve çevreci bir propaganda dönemi geçireceğini duyurmasının ardından Osmangazi İlçe Başkanlığı olarak kendilerinin de harekete geçtiklerini söylüyor.

Parti başkanlık binaları ve seçim ofisleri dışında caddelere kağıt ve naylon afiş asılmayacağını söylüyor.

“Değişmeyen tek şey değişim” diyen Çömez şöyle konuşuyor:

“Ülkemizde 53 milyon vatandaşımız sosyal medya kullanıyor. Çağın gereği de bu. Bu sayede milyonlara çabuk, kolay ve ucuz ulaşılıyor. Biz de 31 Mart yerel seçimlerinde bu mecrayı çok sık kullanacağız. İlçe başkanlık divanı, mahalle başkanlıkları, kadın ve gençlik kolları, meclis üyeleri olarak halkımızla buradan da iletişim sağlayacağız.”

Dijital kampanya ile aynı zamanda kağıt israfının da önüne geçeceklerini, çevreyi kirletmeyeceklerini ve gürültü kirliliğine de sebebiyet vermeyeceklerini belirten Başkan Çömez, bu sürede birbirinden değeri 21 belediye başkan adayı içinden bir ismi Osmangazililerin karşısına çıkaracaklarını hatırlatıyor.

 

Meclise yoğun başvuru

 

Osmangazi’de belediyecilik anlamında Başkan Mustafa Dündar ile Türkiye’de ses getirecek projeleri imza attıklarını hatırlatan Çömez, Panorama 1326 Fetih Müzesi, Osmangazi Meydanı ve kentsel dönüşüm projelerine dikkat çekiyor.

Çömez, her dönem olduğu gibi bu seçimde de en fazla belediye meclis üyesi adayı başvurusunun kendi ilçelerine yapıldığını, şimdiye kadar 212 meclis üyesi aday adayının dosya verdiğini de ekliyor.

Bunların içinden sadece 45 kişi listeye alınacak. 31 Mart’ta Osmangazi Belediye Meclisi için bir bu kadar da yedek isim Seçim Kurulu’na verilecek.

Çömez mali müşavir olarak açıklanan yeni asgari ücrete, elektrik ve doğalgazda yılbaşından itibaren yürürlüğe girecek indirimlere de dikkat çekerek, “Biz siyaseti gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için yapıyoruz” hatırlatmasında da bulunuyor.

Çömez son söz olarak da, rakipleriyle açıldığını iddia ettiği oy makasını 31 Mart’ta daha da büyütmek için çalışacaklarını sözlerine ekliyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X