İhsan Aydın
İhsan Aydın

Osmangazi’ye bu rağbet niye?

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’nın ve siyasi partilerin en popüler ilçelerinden biri Osmangazi. Burası 800 bini aşan nüfusuyla bugüne dek AK Parti’nin zorlanmadan seçim kazandığı bir ilçe. Başka bir ifadeyle, tıpkı Nilüfer’deki CHP gibi AK Parti de bu ilçede favori görülüyor.

Fakat, son yerel seçimdeki CHP adayının burada parti tarihinde görülmemiş bir oy aldığı biliniyor. İttifak desteğiyle alınan o sonuç acaba 31 Mart’ta da alınabilir mi? Üstelik bu kez, İYİ Parti her il ve ilçede kendi adaylarını çıkaracaklarını deklare etti. İsim değişikliğiyle kapatmaya karşı hülle yoluna giden bölücü parti yine Osmangazi’de aday çıkarmayıp, CHP adayına destek olur mu?

CHP Osmangazi adayını resmen ne zaman ilan eder bilmiyoruz ama AK Parti açısından en rahat görülen ilçelerden biri burası.

Osmangazi’ye önceki gün itibariyle 14 aday adayının başvurduğu duyuruldu.

Üç dönem burayı yöneten Bakan Mustafa Dündar’ın rotayı Büyükşehir Belediyesi’ne çevirmesiyle birlikte oluşan bu boşluğu 14 aday birden doldurmak için yola çıktı.

Peki, AK Parti o isimler arasından hangisini seçecek? Yoksa öteden beri kulislerde ismi geçen ve başvuru yapmamış il yöneticilerinden birini mi atayacak?

Burası muamma.

Teşkilat yoklamasıyla belki bir ipuçu aranacak ama nihai sözün Ankara’daki üst kurul ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından söyleneceği biliniyor.

AK Parti Bursa’nın bu en büyük ve seçmeni en fazla ilçesinde belirleyeceği isimle Büyükşehir’in seçimini de riske etmeyecek bir tercih yapmak durumunda.

AK Parti’nin Osmangazi’yi kaybettiğinde biliniyor ki, Büyükşehir’i kazanabilmesi de güçleşecektir.

Dolayısıyla, kimi belediye meclis üyeliğini garantileme kimileri bürokratlıkta daha üst bir göreve çıkabilme amaçlı yaptığı adaylık başvuruları bir yana, AK Parti Osmangazi’de işini riske edebilecek isme asla vize vermeyecektir.

Bize göre, seçmende karşılığı olan, tanınan, bilinen ve partiyi sıkıntıya sokmayacak bir aday üzerinde karar kılacaktır.

Peki, Osmangazi bu kadar ilgi görürken AK Parti’nin büyükşehirlerine neden rağbet yok.

Acaba, burayı düşünenler, tıpkı İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir gibi kentlerde sebep gösterilmeksizin görevden istifa ettirilenlerin akıbetine uğrama olasılığına karşı temkinli mi davranıyorlar?

Bu kentlerin toplumda öne çıkmış, tanınan, bilinen saygın kişileri niye adaylığa talip olmuyorlar?

AK Parti o vakit bu kararı alırken acaba yanlış mı yaptı?

2019’da kaybedilmiş koca koca kentlere aday çıkmaması AK Parti’nin oturup üzerinde tartışması gereken bir konu olduğunu düşünüyoruz.

Yoksa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her zaman olduğu gibi bir bildiği mi var?

 

Şehrimizin bu ünlü semtinde doğalgaz olmayan sokak var

Türkiye’de doğalgaz ulaşmayan il kalmadı diye biliyoruz. Hatta, ilçelerin büyük bölümü de gaza kavuştu. Bursa’da bildiğimiz kadarıyla en son doğalgaz bir kaç yıl önce Dağ ilçelerine ulaştırıldı. İmar sorunları nedeniyle gaz verilemeyen merkezdeki mahalleler için Bursa milletvekillerimizin önerisiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden özel kanun çıkarıldı. Bursa’daki ve ülkemizdeki semtlerin büyük bölümü bu kanunla gaza kavuştu.

Biz de bilmiyorduk.

Önceki gün bir İbrahim Bayram isimli hemşerimizi aradı. Meğer, Bursa’nın merkezinde, Çekirge Mahallesi’nin Çamlıtarla Mevkii’ndeki kimi sokaklara henüz doğalgaz verilmemiş.

Burası Çekirge. Bursa’nın en gelişmiş semti. Gazsız sokaklar olması düşündürücü. Osmangazi ilçesine bağlı bu semtin Funda ve Çimenli sokaklardaki evlerin gazsız bırakılması BURSAGAZ’ın büyük bir ayıbıdır.

Özel yasa ile imar sorunlu semtlere dahi gaz verilirken, burada mülkiyet sorunu ve izi dibine ulaşamayan mülk sahiplerinden muvafakatname isteme bahanesiyle hanelerin bu kış kıyamette gazsız bırakılması, odun ve kömüre mahkûm edilmesi kabullenilemez.

Şahıslardan o izinler alınamıyorsa, kamuya terk edilmiş bölgelerden isale hattı dolaştırılarak o konutlara gaz iletilmelidir.

Azeri kardeşler bilmem anlatabildik mi?

 

Yeniden Refah’tan Harmancık’a genç aday

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı içinde yer alan Yeniden Refah Partisi yerel seçimlerde kimi il ve ilçelerde kendi adaylarını da çıkarmaya başladı.

Bursa’nın uzak ilçesi Harmancık’tan gelen bir iletiyle genç bir çiftçi adayın belediye başkan adayı yapıldığını görüyoruz. Yeniden Refah Partisi Ahmet Can’ı Harmancık Belediye Başkan Adayı gösterdi.

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan Can, yeni bir başlangıçla ilçeye hizmet etmek istediğini söylüyor. Başkan adayı Can, sözleşmeli tarım uygulamalarıyla da ilçede atadan kalma eski çiftçilik yöntemlerini terk ederek, modern tarıma dönük çalışmalarıyla da biliniyor.

Can, işbaşına getirildiğinde ise ilçenin kırsal mahallelerindeki tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine dönük projeleri de hayata geçireceğini sözlerine ekliyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X