İhsan Aydın
İhsan Aydın

Osmangazi’yi açık açık istedi

Yerel seçimde siyasi partilerimizin aday belirleme hazırlakıları süredursun, STK’lar da kendilerinden isimlerin belediye başkan adayı yapılmasını istiyor.

Dağ yöresinden çok sayıda isim Osmangazi belediye başkan aday adayı oldu.

Bunların içinde BESAŞ Genel Müdürü Mustafa BektaşAK Parti Osmangazi İlçe eski Başkanı Ali Yılmaz, işadamı Mustafa Avşar var. Başvurmadığı halde Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun da Osmangazi’yi açık açık istediğini biliyoruz.

Önceki akşam Olay TV’de konuğum olan Dağ-Der Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri için net ifadeler kullandı.

Dağ ilçelerinin savaşlarda en çok şehit veren bölge olduğuna dikkat çeken Kaya, siyasilerin, “Sizin değişik partilerden üç milletvekiliniz var. Ey Dağlılar, Yörükler, Türkmenler size de ne oluyor? Oturun oturduğunuz yerde” deme hakları bulunmadığını söyledi.

Önümüzdeki yerel seçim için bölge insanının ağırlıklı oturduğu Osmangazi ilçesinin belediye başkan adayının kendi içlerinden çıkmış bir isim olmasını isteyen Prof. Dr. Kaya, bunun için görev talep eden liyataklı, bu işi yapbilecek insanları olduğunun da altını çizdi.

Kaya şöyle konuştu:

“Osmangazi’de büyük bir kitlemiz var. Ortada resmi bir veri yok ama bu sayının 400 binler dolayında olduğu tahmin ediliyor. Bu işe talipli, ehliyetli, liyakatlı aday adaylarımız da var. Açıkçası Osmangazi belediye başkan adayının bizim bölgemizden bir isim olmasını istiyoruz. Adaylarımızdan hangisi gösterilirse gösterilsin bu işi yapabileceklerine inanıyoruz. Pekala olur, olursa da güzel olur. Dernek ve yöre olarark arkalarında oluruz.”

Başkan Kaya’nın dile getirdiği bu talep ne kadar kabul görür bilmiyoruz ama bölgeden bir ismin aday yapılması durumunda  partilerin Osmangazi’deki oy oranının yükselebileceği konuşuluyor.

 

30 yıllık hikaye

 

Dağ-Der Genel Başkanı Ali Kaya’ya Dağ ilçelerinin yol sorununu da sorduk.

Kaya bu konunun kendisinin dernek başkanı olduğu 1996 yılından bu yana hep konuşulduğunu, Dağ ilçelerinin yol beklentisinmin de 30 yıllık uzun bir serüven olduğuna dikkat çekti.

2019’a gelindiği halde, şu teknoloji çağında halen Bursa’nın 4 ilçesine ulaşım sorunun çözülememisinin düşündürücü olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kaya şöyle devam etti.

“İş başında ulaşım projelerindeki mahareti ile övünen bir iktidar var. Buna rağmen Dağ ilçelerinin yol problemi son 15 yıldır çözülemedi. Yol medeniyetin, gelişmenin, kalkınmanın en önemli lokomotifidir.”

Misi-Doğancı Barajı arasındaki duble yolun bile yıllardır bitirilemdiğini, Keles-Baraklı geçişinin tamamlanamadığını, Orhaneli-Harmancık arasındaki bölümün de halen tamamlanmadığına dikkat çeken Kaya devaml şunları söyledi:

“Doğancı tüneline başlandı ama artık hemşerilerimiz biteceğine inanmıyor, güvenmiyor. Bu konuda sosyal medya hepaplarından sitem dolu sözlerle çalışmaların devam etmeyeceğine dönük paylaşımlarda bulunuyorlar. Hemşerilerimizde bu konda bir ümitsizlik, inançsızlık var. Bunda da haksız değiller. Çünkü; 15 yıldır ortada bir şey yok. 2015 yılında dernek olarak Ankara’ya bakan ve milletvekillerine ziyarete gittiğimizde bu sorunun 2019’a kadar ortadan kalkacağı söylenmişti, ama bitmedi. Milletvekillerinin bu işin biteceğine inanmayan hemşerilerimize sitem etme hakları da yok. Çünkü; biz hak etmediğimiz bir şey istemiyoruz. 21. asırda, bu çağa yakışmayan durumu siyasilerimiz içlerine sindirebiliyorlarsa benim söyleyebileceğim başka bir şey yok.”

 

Pınarcık’a kayak pisti

 

Başkan Kaya ile bölgenin kalkınması için neler yaplması gerektiğini de konuştuk.

Dağ-Der Genel Başkanı bu kornuda Valilik öncülüğünde bir kalkınma planı hazırlanmasını ve yine bir vali yardımcısının başkanlığında bu planı takip edecek heyet oluşturulmasını da istiyor.

Dağ bölgesinin, tarım, hayvancılık, turizm ve maden cevherleri bakımından zengin bir bölge olduğunu, ancak artık yoğun göç nedeniyle bu işleri yapacak nüfus bile kalmadığını hatırlatan Kaya, ters göç için harekete geçilmesi gerektiğini vurguluyor.

Kaya’nın bir de önerisi var.

Kaya, Uludağ’da otelcilerin günübirlik turistlerden rahatsız olduklarını hatırlatarak, Keles’in Pınarcık Mahallesi’ne bir kayak pisti yapılmasını ve günübirlik kayakçıların burada ağırlanmasını  öneriyor.

Prof. Dr. Kaya son söz olarak da önümüzdeki pazar akşamı Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek Büyük Danışık’a hemşerilerini davet ediyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X