İhsan Aydın
İhsan Aydın

Otopark ücretine icra takibi başladı

Bursa’da özellikle Nilüfer orijinli bir siyasi ve ideolojik hareket tarafından yasal olmadığı gerekçesiyle sürücülere, ‘ödemeyin’ çağrısı yapılan caddeüstü otopark ücretleri için yasal takibat başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin otopark şirketi BURBAK’ın kent genelindeki caddeüstü otoparklarına araç park edip, ücret ödemeyen sürücüleri önümüzdeki günlerde sürpriz tebligatlar bekliyor.

Dün sabah Merinos’ta bir çay içimi uradığımız BURBAK Genel Müdürü Kasım Şahin’e otopark ücretlerinin tahsilatını sorduğumuzda, şirket olarak hukuki takibata geçildiğini öğrendik.

Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Sertgöz’ün de bulunduğu ziyarette BURBAK’ın alacaklarını tahsil etmek için borçlulara tanıdığı sürenin sona geldiğini de öğrenmiş olduk.

Bursa’da 300 bin dolayındaki plakanın BURBAK’a borcu bulunduğunu hatırlatan Genel Müdür Şahin, ilk etapta bin 500 plaka sahibine ait dosyaların şirket tarafından yetkilendirilen 30 avukata teslim edildiğini açıkladı.

İlk parti takibatta toplamda 3 milyon TL’lik alacak için tahsilat sürecinin başlatıldığını ve borçulalara ‘son çağrı’ yapıldığını anlatan Şahin, “Alacağımızı tahsil etmek durumundayız. Siyasi saikle vatandaşa ‘ödemeyin’ çağrısı yapanlar araç sahiplerini yanılttılar. Halbuki biz caddeüstü otoparkların yasallığına ve bunların işletiminde kanunen büyükşehir belediyelerinin yetkilendirildiğine ilişkin onbinlerce broşür dağıttık” dedi.

Karayolları Trafik Kanunu’nun 79. maddesinin yeraldığı broşürleri vatandaşa dağıtarak bilgilendirdiklerini anlatan Şahin, otoporak ücretini ödememekte direnenlere kent genelindeki bilbordlar aracılığıyla, “Hukuki yaptırıma maruz kalmadan önce otopark borçlarınızı ödemeniz için BURBAK’tan son çağrı” yazılı afişler astıklarını da söyledi.

Bu sözler gösteriyor ki, BURBAK’ın avukatları icraya yoluyla şirketin alacağını ahsil edecek.

Genel Müdürü Şahin, “Eğer biz bu alacağımızı tahsil etmezsek, otopark ücretini ödeyen diğer araç sahibi hemşerilerimize de haksızlık etmiş oluruz” diye konuştu.

Otopark borçlarına ilişkin son durum böyle.

Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

 

Haşim İşcan’a 3 park

 

BURBAK Genel Müdürü ile konuşurken, Haşim İşcan Caddesi üzerindeki araç otoparklarının önümüzdeki aylarda kaldırılacağını da öğrendik.

Yani, burada iki yönlü olarak caddeüstüne araç park edilemeyecek.

Peki yerine ne geliyor?

Şahin, 100 metrekarelik alana bile en az 100 aracın sığabileceği mekanik otopark teknoljisinin artık Türkiye’ye geldiğini hatırlattı.

Kasım Şahin, Haşim İşcan Caddesi başına, ortasına ve sonuna bu otoparklardan üç adet kurarak caddenin ihtiyacının bu yolla karşılanacağını anlattı.

Örneklerine Japonya’nın Tokyo kentinde sık rastlanılan otopark teknolojisi için Haşim İşcan’ın pilot bölge seçildiğini kaydeden Şahin,

“Arkadaşlarımızı çalışma yapıyor. 100 metrekareye 100 araç rahat sığıyor. Biz bunu Bursa’da başlatmış olacağız. Otoparklardan biri Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi bölgesine yapılacak. Artık Haşim İşcan Caddesi’nde kısa süre sonra parklanma olmayacak. 300 araçlık katlı 3 mekanik otopark bu bölgenin ihtiyacını karşılayacaktır. Bu bölgede zaten Doğanbey otoparkımız var. Yine hemen altında 17 bin metrekarelik alanda günlük 3 TL’ye araç bırakbilecek başka bir otopark daha var. Bursa’da biz 3 TL’ye tüm gün araç park ettirirken Nilüfer’de bir saatliğine 5-7 TL alan özel otoparklar mevcut” dedi.

 
 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X