İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

OVADER’den kuzey otobanına itiraz var

Köşe Yazısını Dinle

Kısa adı OVADER olan, Ova Mahalleleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sinan Kaya, kuzey otobanının incir ve zeytin bahçelerinin bulunduğu güzergâhtan geçirilecek olmasına tepki gösterdi.

Aynı zamanda Aksungur Mahallesi Muhtarı ve Aksungur Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı da olan Kaya, “Yaklaşık bin dönüm verimli toprak bir otoyol uğruna geri dönüşsüz bir şekilde kaybedilmek isteniyor. Oysa, yollar başka yerden geçer ama kesilen bir zeytin ağacı geri gelmez. Yol yakınken bu yanlıştan dönmek, bu şehri yerel ve genel siyasette temsil edenlerin boynunun borcudur. Bizden uyarması, yarın çok geç olabilir” dedi.

Elektronik postamıza gönderdiği iletiyle tepkisini ortaya koyan Kaya şunları vurguladı;

“Evet, şehrimizin yerel ve genel siyasetçileri ve politikacıları, bijutericilerin, dönerci ve dürümcülerin, züccaciyecilerin, terlikçilerin açılışları bittiyse; horonlar, halaylar da tamamlandıysa, artık asıl meselemize gelelim” dedi.

Başkan Kaya sözlerini şu satırlarla tamamladı:

“Yüksek hızlı tren ile ovanın ortasına sapladığınız hançerin bir ikincisini şimdi kuzey otobanı ile incir ve zeytin bahçelerimizin bağrına saplamak istiyorsunuz. Bu hata ya da işi bilmemek değil; bu, bile isteye tarıma, çitçiye ve şehrimize zarar vermektir.”

Başkan Kaya’nın zehir zemberek bu çıkışının elbette, yapılması planlanan yeni otobana değil, bunun geçirileceği güzergâha olduğunu biliyoruz.

Ova köylerinin bu en büyük STK’sı incir ve zeytin ağaçlarının bulunduğu arazilerinden yeni bir otoban hattı geçirilmesini istemiyorlar.

Karar vericilerin ve kentimizin siyasilerinin bunu bir daha gözden geçirmelerini talep ediyorlar.

Dünyanın en iyi zeytin ve zeytinyağının üretildiği, en lezzetli ihraç ürünü Bursa Siyahı incirinin yetiştirildiği topraklardan yükselen bu tepkiye kulak vermekte yarar var.

 

İkiz kule davası duruşmasız dosya üzerinden görüşülecek

Geçtiğimiz günlerde Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Geçit kavşağında bulunan 40 katlı Central Balat ikiz kulelerinin belediye meclislerinden geçen ve idari yargı kararlarıyla 5 kez iptal olan imar planı değişikliklerine ilişkin yargılama dosyasını köşemize taşımıştık.

Bursa’nın önceki dönem ve halen görevdeki Büyükşehir belediye başkanlarıyla, Nilüfer’in bir önceki dönem belediye başkanının ve onlarca Büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyesinin yargılanacağı davanın iddianamesinin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlandığını, 39. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulduğunu ve dava açıldığını aktarmıştık.

O davada yeni bir gelişme yaşandı.

Mahkeme, davayı ‘basit usülle’ yargılama kararı almış.
Hukuk diliyle bu ne demek oluyor?

Mahkeme heyeti, iddianamede isimleri geçen başkan ve meclis üyelerinden iki hafta içinde yazılı savunmalarını talep etti. Sanıklar hakkındaki karar, duruşmalara katılmaksızın dosya üzerinden verilecek.

Mahkeme Başkanı, yasanın kendisine verdiği takdir hakkını kullanarak, dosyayı duruşma yapmaksızın irdeleyecek.

Bursa’nın son yıllardaki en çok sanıklı o soruşturma dosyasından bakalım nasıl bir karar çıkacak?

 

Sunexpress seferleri bitiriyor

Yenişehir Havalimanı’ndan başka noktalara her yeni destinasyon başladığında bu kentin bir sakini olarak biz de seviniyoruz. Büyük bir havalimanımız var ama atıl durumda.

Türk Hava Yolları nedense Bursa’ya üvey evlat muamelesi yapıyor. Geçtiğimiz aylarda gittiğimiz Rize Havalimanı’nı ve buradan uçuş noktalarını görünce imrendik. Ayın idare, on binlerce Rizeli’nin yaşadığı Bursa’dan Rize’ye de hat açmıyor.

THY’nin İstanbul’daki havalimanları tıklım tıklım dolsa da Bursa’ya dönüp bakası yok. Adeta, devletin tok satıcı kurumu gibi. Biz de özel havayollarının her yeni destinasyon başlangıçlarına çocuklar gibi seviniyoruz.

Fakat, onlar da yaz yağmuru gibi gelip geçiyor.

THY’nin yarı ortağı olduğu Sunexpress Havayolları’nın Almanya’nın Düsseldorf ve Stuttgart kentlerinden kentimize başlatılan seferleri sonlandırılıyor. Bu destinasyonun başlaması için Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Oktay Yılmaz’ın çabalarını hatırlıyoruz.

Sunexpress 29 Eylül’de Stuttgart-Bursa, 23 Ekim’de de Düsseldorf-Bursa hatlarını kapatıyor.

Kış sezonunda Bursa uçuşlarını durduracak olan şirket, tekrar bu hatta döner mi bilinmiyor?

Gidenin geri döndüğü görülmüş değil.

Umarız, önümüzdeki yıl yaz sezonuyla o hatlar yeniden açılır.

 

İzin arası zamanı

Değerli takipçilerimiz, yıllık iznimizi kullanmak için sizlerden bir süreliğine bu sütunlardan ayrı kalacağız. İzin dönüşü yeniden birlikte olmak ve kaldığımız yerden tekrar kent ve ülke gündemini izlemek dileğiyle…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X