İhsan Aydın
İhsan Aydın

Özdemir’den yüz güldüren projeler

Köşe Yazısını Dinle

Seçimin öteden beri AK Parti ile CHP arasında  geçtiği ve son yıllarda CHP lehine farkın daha da açıldığı Nilüfer’de bu kez de kıyasıya bir yarış var.

AK Parti’nin eski ilçe başkanlarından Celil Çolak’ı aday yaptığı Nilüfer’de, CHP değişime gitti ve Belediye Başkan Turgay Erdem’in yerine eski il başkanlarından Şadi Özdemir’i aday gösterdi.

Özdemir önceki akşam, ‘100 güldüren projeler’ başlığıyla seçilmesi halinde Nilüfer’de hayata geçireceklerinin sunumunu yaptı.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin

Özdemir’i proje lansmanında örgütü ve Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey ile milletvekilleri de yalnız bırkamadı. Kürsüye önce CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin çıktı.

“Nilüfer gülümsüyor, sorunları da var. Sahadayız, örgütümüzle adayımızın arkasındayız. Bugün itibariyle bu gülümsemenin kahkahaya dönüşmesini istiyoruz” dedi. Başkan Turgay Erdem de, Nilüfer’in gülümsemesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey ise Nilüfer’de Şadi Özdemir’e destek vereceklerini ve Büyükşehir’e gelmeleri halinde de ilçenin bazı projelerini birlikte hayata geçireceklerini söyledi.

Kendinden emin biçimde kürsüye çıkan Şadi Özdemir ise, İşi bitirdik, sahada çok güzel, bambaşka bir enerji var. 

Nilüfer’de, Bursa’da herkesi şaşırtacak sonuçlar alacağız” diye konuştu.

Nilüfer’in 8 organize sanayi bölgesi, içinde 3 bin işletmesi olan Küçük Sanayi Sitesi, özel okulları, özel hastaneleri bağrında barındırdığına dikkat çeken Özdemir, bununda beraberinde başta trafik olmak üzere başka sorunlara yol açtığını, burada geçmişte planlama hataları da yapıldığını, Ataevler’deki kentsel dönüşümle 20 bin olarak öngörülen nüfusun 60 bine çıkarılmasının büyük yanlış olduğunu vurguladı.

Özdemir, bilişim sektöründen gelen bir isim. Projelerinde de bunun ağırlığını görebiliyoruz. Dijital köy, dijital göçebe çadırı, dijital beceri atölyelerini hayata geçireceklerini anlattı.

Kentsel dönüşüm konusunda da sosyal demokrat belediyecilikten örnekler verdi. Geçmişte Murat Karayalçın’ın Ankara’da  Portakal Çiçeği ve Dikmen Vadisi projelerini yaptığına dikkat çekti.

CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir

Kendilerinin ise parsel bazlı değil, bütüncül kentsel dönüşüm projelerinden yana olduklarını kaydetti.

Özdemir’in depremi önceleyen projeleri de var. Deprem lojistik köyü, deprem parkları öne çıkıyor. Çocuk, kadın ve engellileri önemseyen projelere ağırlık vereceğini de ekledi.

Özdemir, göreve geldiklerinde personel alımlarında cinsiyet kotası uygulayacaklarını, iki personelden birinin kadın olacağını da açıkladı. Yine ilçedeki 37 kadın derneğine destek olup gelişimine katkı koyacaklarını, bunların ürettiği ürünleri pazarlayacaklarını da duyurdu. Çalışan anneler için mahalle çocuk bakımevleri, sokak hayvanlarına sahip çıkmak ve akıllı tarım uygulamaları da Özdemir’in projelerinden bazıları.

Bozbey’den Kent Ormanı’nı istedi

CHP Nilüfer aday Özdemir konuşmalarının arasında sanki Büyükşehir’e seçilmiş gibi Mustafa Bozbey’den de sık sık isteklerde bulundu.

Onlardan biri de, Orman Bölge Müdürlüğü’nce Nilüfer’den alınıp, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Atatürk Kent Ormanı idi. Özdemir, bakımı Büyükşehir’de olmak üzere Kent Ormanı’nın işletmesini Nilüfer’e istedi. Özdemir, Çalı’da sinema için kamulaştırılacak tarihi bir yapının finansına da destek talep etti. İsteklere Bozbey’in karşılık vermediğini fark ettik.  

Sunumda bir şey daha dikkatimizi çekti.

25 yıldır CHP’nin yönettiği Nilüfer’de bizzat belediyece, salon toplantılarının yapılabileceği geniş kapasiteli bir kültür merkezi yoktu. Bozbey bile sunumunu BAOB’un küçük salonunda yapmak zorunda kalmıştı.

Kurtuluş Mahallesi’nde, Balkan Kültür Merkezi adıyla 700 seyirci kapasiteli bir kültür merkezi de öngörülüyor. Balat’a anfitiyatro, öğrenci yurtları, kent lokantaları, Fadıllı’da leylek festivali de Özdemir’in projeleri arasında yer alıyor.

Yerel seçimin kaderini emekliler mi belirler?

Ülke genelinde ekonomik sıkıntı var. Bunu kabul etmemek körlük olur. Denge, memura verilen 8 bin liralık seyyanen zamla kaçtı. Emekliler de ister istemez böylesi bir beklenti içine girdi. Büyükşehir belediye başkan adaylarının emeklilileri kapsayan sosyal vaatlerde bulunduklarını görüyoruz. Fakat, ek yeni bir ödeme konusunda hükümetten şimdilik adım yok. Son günlerde böylesi bir söz verilir mi bilmiyoruz.

Hükümet, muhalefetin emeklilileri seçim öncesi kendilerine karşı kışkırttığını düşünüyor. Fakat, sahada da bu yönde bir zam beklentisi hâkim. İktidar partisinin bunu görmesi gerekiyor.

Galiba, kritik illerde seçimin sonucunu emekliler belirleyecek. Zira, iktidar partisi adaylarının il ve ilçelerde emeklilerle yarıştığını söyleyebiliriz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X