İhsan Aydın
İhsan Aydın

Özdilek fabrikayı kentdışına taşıyor

Kentlerin ve ülkelerin büyümesinde iş adamlarımızın çabaları küçümsenemez.

Bursa bugün Türkiye’nin büyük bir sanayi kenti ise, bunda varını yoğunu bu kente yatırıma döken sanayici ve iş adamlarımızın katkısı büyüktür.

Dün Olay Medya’yı ziyaret eden, İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan ve yazarla görüşen kentimizin duayen iş adamlarından Hüseyin Özdilek, Bursa’yı yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

8 bin çalışanı ile Türkiye’nin dev şirketlerinden biri haline gelen Özdilek’in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, İstanbul Caddesi üzerindeki havlu fabrikasının önümüzdeki üç yıl içinde Badırga’ya taşınacağını açıkladı.

Mevcut fabrika ve AVM’nin yerine yine aynı fonksiyonlu, ofisli iş merkezi yapılacağını bildiren Özdilek, yılda 350 milyon TL vergi, çalışanlara 400 milyon TL de ücret ödemesi yaptıklarını hatırlattı.

Türkiye’de 20 milyon gence iş sahası açılması gerektiğini de değinen Özdilek, yüzde 6’lık büyümeyi yakalayabilmek için sanayi, hizmet ve tarım sektörüne yatırım yapacak yeni girişimcilere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Uzmanların, Türkiye ve dünyada pandeminin artık pik noktayı aştığını açıkladıklarını da kaydeden Özdilek, AVM’lerdeki işlerle piyasaların iyiye doğru gittiğini söyledi.

Özdilek, grup olarak Aksaray, Samsun ve Merzifon ile birlikte 350 milyon dolarlık yeni yatırım planladıklarını ve diğer yatırımların borçlarını ödemeye devam ettiklerini de hatırlattı.

Özdilek’i dinlerken adeta hayat dersi aldık.

Son derece nüktedan ve yeni kuşaklara nasihat olabilecek cümleler kuruyor.

Türkiye’nin yıllık 60 bin tonluk havlu üretimini tek başına 7-8 bin tonunun kendilerinin gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Özdilek, Bursa’da üretilen havlu ve bornozların ABD başta olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinde kendi markalarıyla satıldığını ifade etti.

Bunlar şehrimiz ve ülkemiz adına sevindirici haberler. Bir Bursalı olarak böylesi gelişmelerden mutlu oluyoruz.

 

Bakan Akar Birlik Vakfı’nın konuğu

 

Hulusi Akar’ı AK Partililer ve muhafazakar camia seviyor.

Başarılı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile uyumlu bakanlık göreviyle takdir topluyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Birlik Vakfı Bursa Şubesi’nin davetlisi olarak bugün şehrimizde olacak.

Vakfın Çekirge’deki merkezinde saat 11.00’de başlayacak buluşmada Bakan Akar üyelere Türkiye’nin savunma sanayi, yerli milli silahlar ve güvenlikteki son gelişmeler hakkında bilgi verecek.

Medyaya kapalı gerçekleşecek toplantıya protokol mensuplarıyla, birlik üyeleri katılabilecek.

Akar’ın akşamüstü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla  Gemlik’te gerçekleşecek TOGG’un milli otomobil fabrikasının temel atma törenine de kalması bekleniyor.

 

Göletli kırsal turizm hareketi

 

Bursa’nın arka yüzünde saklı öyle güzellikler var ki, hemşerilerimizin bir çoğunun buraları keşfedemediğini ve bilmediğini düşünüyoruz.

Onlardan birisi Harmancık.

Bursa’nın Dağ ilçelerinden Harmancık’ta belediyeye ait Eko Turizm Tesisleri ile Karaca Göleti ve etrafındaki doğal güzellikleri Bursalılara tanıtmak için harekete geçildi.

Bursa’dan özel bir tur firması, bir grup doğaseveri Harmancık’a götürdü.

İlçedeki Eko Turizm Tesisleri’ni gezen heyet daha sonra

Karaca Mahallesi’ndeki gölet etrafında yürüyüş yaptı.

Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş ve Karaca Mahalle Muhtarı Seyit Ahmet Öztürk tarafından karşılanan konuklar ilçenin doğal güzelliklerine hayran kaldılar.

Karaca Mahallesi’nde ev yapımı doğal ürünlerden de satın alan grup Harmancık’tan memnun ayrıldılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X