İhsan Aydın
İhsan Aydın

Özel Bursa’da ağır konuştu

Köşe Yazısını Dinle

2019 yerel seçimlerinde Bursa’yı kaybeden CHP bu kez daha daha iddialı. CHP’nin yeni Genel Başkanı’nı Bursa’da daha da umutlanmış gördük.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün partisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in projelerini tanıttığı BAOB’daki toplantıya katıldı. Özel, Bursa’ya ve adayları Bozbey’e övgüler düzerken, Cumhur İttifakı’na ve AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da ağır sözlerle yüklendi.

18 yaşından bu yana Bursa’ya geldiğini, eşinin Bursalı olduğunu, Kızı İpek’in adını da Bursa ipeğinden aldığını vurgulayan Özel, “Kendi memleketim Bursa’dayım” diye söze başladı.

Bu kez Bursa’ya alacaklarını iddia eden Özel, anketler önüne geldikçe keyiflendiğini söyledi.

Özel, “Geliyoruz, kazanıyoruz, Bursa bizi bekliyor. Bursa’da bir büyük zaferin arefesindeyiz. Yarım kalan hikayeyi tamamlayacağız. Bursa artık CHP’yi hak ediyor” sözleri salondaki partililerden büyük alkış aldı.

Aktaş’ın mega projeler tanımlamasına da gönderme yapan CHP Lideri, “Alinur Aktaş’ ı gönderip, Mustafa Bozbey’i getirmekten daha mega bir projemiz yoktur” diye konuştu. Aktaş’a eski konuşmaları üzerinden de yüklenen Özel’in, yüzbinlerce Bursalının iradesiyle göreve getirilmiş başkan hakkındaki yakışısız tanımlamaların AK Parti tabanını daha da kenetleyeceğini düşünüyoruz.

Cumhur İttifakı’nı ‘tuhaf’ ve ‘kirli’ ittifak diye tanımlayan Özel, Bursalı olan Sinan Ateş cinayetinin de, bu ittifak tarafından savcıya ‘baskı’ yapılarak ‘dur’ denildiğini, bunun hesabını sormanın da boyunlarının borcu olacağını söyledi.

Hızını alamayıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çatan Özel, emeklileri tahrik etmekle suçlandığını, her yere para bulan iktidarın emeklilere gelince, ‘para yok’ dediğini ifade etti.

Özel, seçmene çağrı yaparken de, 31 Mart’ta bu işi bitirememeleri durumunda 1 Nisan’da, ‘zam tufanı’nın başlayacağını ileri sürdü. Özel, yerel seçimlerde de Millet İttifakı’nı sürdürmek istediklerini ancak, İYİ Parti’nin hür ve müstakil seçim istediğini, kendilerinin de bunun üzerine TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partilerle eşit mesafede olup, Türkiye ittifakı çağrısı yaptıklarını hatırlattı.

Özel, partisinin Bursa’da yakaladığı havadan hoşnut görünüyor. Bursa’da bu defa kazanacaklarını düşünüyor ama sandık bu, belli mi olur.

BOZBEY’İN PROJELERİ

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in 5G adını verdiği projelerini tanıttığı toplantı Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun Roman müziğiyle yaptığı gösteriyle başladı.

Ardından CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş konuştu. O da AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı’na yüklendi. Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine Merinos’ta salon vermediğini, istedikleri günler için hep ‘dolu’ yanıtı aldıklarını iddia etti.

Bozbey ise ulaşımdan planlamaya, kentleşmeden sosyal projelere, turizmden eğitime, kırsala destekten yaşlı ve emeklilere dönük çok sayıda proje açıkladı.

İçinde Bursa’ya yeni metro, metrobüs, tramvay, füniküler ve sahil ilçeleri için şehir hatları vaatleri dikkat çekiciydi. Yeni açılacak 21 kilometrelik Güney, 30 kilometrelik Kuzey bulvarları da Bozbey’in hazırladığı önemli ulaşım projeleri olarak notlarımız arasındaydı.

Bursa’nın 1989 yılında yapılmış Çevre Düzeni Planı ile idare edildiğini, kendilerinin ise 2050 Vizyon Planını hayata geçireceklerin anlattı.

Bozbey, kentin gelişmişlik parametrelerine de dikkat çekti, ilçeler arasındaki makas farklılıklarını hatırlattı.

Örneğin; Nilüfer, Türkiye’de gelişmişlikte 8. sırada iken bir başka Bursa ilçesi Büyükorhan 815’te göründüğünü, Türkiye’nin 4. büyük kentinin ilçeleri arasında bu denli açılmış gelişmişlik farkının olmaması gerektiğini anlattı.

Bozbey, “Vatandaş için en iyisi biziz” dedi. Bozbey, iki katlı yapıları yıkıp yerine 10 katlı binalar dikmenin kentsel değil, ‘rantsal’ dönüşüm olduğunu ileri sürdü. Bozbey, Bursa’nın kendi dönemlerinde gerçek metroya kavuşacağını da vurguladı. Emekliye 2 bin TL’lik halk kart, ilkokul öğrencilerine de kantin kart vereceklerini, anaokulu öğrencilerine de süt dağıtacaklarını vaat etti.

CHP’NİN GÖVDE GÖSTERİSİ

Proje ve aday tanıtımı için TMMOB’a ait BAOB yerleşkesini ve salonunu siyasi arenaya çeviren CHP burada adeta gövde gösterisi yaptı.

Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı BAOB’un girişi bariyerlerle kapatıldı. Otopark katının birine araç alınmadı. BAOB’un konferans salonu tıklım tıklım doldu. Hatta, Bursa milletvekilerinin ve çok sayıda yöneticinin oturacak yer bulamadığını, davetli olan gazeteci bölümlerine de örgüt üyelerinin oturduğu görüldü, çok sayıda meslektaşımızın toplantıyı ayakta izlediğini fark ettik.  BAOB salonunun acil durumlar için çok da iyi planlanmadığını da vurgulamalıyız. Burayı planlayan mimarın bunu gözden kaçırdığını düşünüyoruz.

CHP’liler bu defa seçimi kazandıklarını düşünüyor.

Sadece hamasi söylem ve örgütü coşturucu nutuklarla bu işin olmadığı biliniyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X