İhsan Aydın
İhsan Aydın

Pazar yerlerinde park sıkıntısı var

Köşe Yazısını Dinle

Fotoğrafı Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu gönderdi.

Pazar yerlerinde aracınızı bırakabileceğiniz bir yer bulmak kolay değil. Son dönem Trafik polisinin çekiciler vasıtasıyla pazar etrafındaki müşteri araçlarını çekmesi arttı.

Bu durumdan şikayetçi olan Oda Başkanı Aksu duruma şöyle tepki gösterdi;
“Pazara ç
ıkıp evin ihtiyaçlarını alayım dediniz ve semt pazarına girdiniz. 15 dakikada geldiniz araç yerinde yok, çekilmiş. Yer Nilüfer Konak Pazarı. Burası işlek bir cadde değil, bir tane sokak zaten resimde net gösteriyor. Pazar etrafına bir tane esnaf arabası bıraktırmıyoruz. Müşteri velinimetimiz, aracını park etsin, gönül rahatlığıyla alışveriş imkanı bulsun diye.”

Başkan Aksu devamla şunları da vurguluyor;
“Diyelim ki, uyarılarımıza rağmen pazarcı esnafı müşteriye ait alana aracını çekmiş, inanın tepkimiz olmayacak, polis çeksin götürsün. Allah rızası için hak mıdır? Bizler bu pazar yerimizde esnaf araçları için odamız olarak müsait bir alan tuttuk. Pazar çalışsın, müşteri gönül rahatlığıyla alışveriş yapsın diye. Gelin görün ki, hizmet adına bizim düşündüğümüz yerde kimse yok, yanlış giden bir şeyler var.

Aksu sözlerini şöyle tamamlıyor;

İlk etapta trafikten bana gelen bilgi, pazar etrafında yaya kaldırımına park edilen araçların ve dönüşleri engelleyecek araçların çekildiği yönünde. Bursa Emniyet Müdürlüğü ve milletvekillerimize konuyu bizzat ilettim, takipçisi olacaklarını ümit ediyoruz. Bizler de takipçisiyiz inşallah, bir çözüm bulunacaktır.


ANDA Arama kurtarma ağır akredite olma peşinde

Dün Olay Medya’da ziyaretçilerimiz Anda Kardeşe Vefa Derneği’ne bağlı Arama Kurtarma ekibi ve Anda Gençlik ve Spor Derneği Bursa Şubesi yöneticileriydi.

ANDA Yönetim Kurulu Üyesi İsa Uysal arkadaşlarıyla beraber yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

ANDA kısa bir süre önce AFAD tarafından ‘hafif’ akreditasyon belgesi almış. Şimdi bunu daha çok ekipman ve kriterin arandığı ‘ağır akreditasyon ile taçlandırmak istiyorlar.

Bu amaçla ülke genelinde örgütlendiklerinden bahsetti. 27 ilde örgütlenen ve 370 gönüllüsü bulunan ANDA’ın Bursa’daki gönüllü sayısı da 130’a ulaşmış. Şimdi Bursa’nın en uzak ilçesi Harmancık’ta da bir ekip oluşturma peşindeler. Ekipman temini için de sponsor desteğine ihtiyaçları var.

ANDA kayıp arama ve afet anlarında öne çıkan bir dernek, Son İzmir depreminde önemli görevler üstlendiler.

Uysal, İçişleri Bakanlığı’nın 2021’i Afete Hazır Türkiye projesiyle afet bilinci yılı ilan ettiğini, dernek olarak Bursa’da kendilerinin de 23 kişiyle bu eğitim aldıklarını, il genelinde de kendilerinin eğitimleri sürdüreceklerini söyledi.

Bugüne dek 25 bin kişiye afet eğitimi verdiklerinin altını çizen Uysal, “Amacımız toplumu afete karşı bilinçlendirmek diyor.


Ba
şkanların Konya zirvesi

Türkiye Belediyeler Birliği’nin istişare toplantısı Konya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Mevlana diyarında gerçekleşmiş.

Birlik içinde Bursa’nın güçlü belediyeleri var.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Başkanlığı’nda gerçekleşen istişare toplantısına Bursa’dan da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın katıldığını görüyoruz.

Başkan Aktaş, toplantıya ilişkin sosyal medyadan, “Belediyeler arası işbirliklerimizi ve üye belediyelerimiz arası bağlarımızı güçlendirdik. Birlikten doğan gücümüzle hizmete devam notunu paylaştı.

Başkan Dündar’da Konya’daki başkanlar zirvesinde, hedeflere ulaşmak için atılacak adımları ve yapılaak çalışmaları değerlendirme fırsatı bulduklarını aktardı.

Türkiye Belediyeler Birliği aslında yerel yönetimlerin yaşadığı sıkıntıların çözümünde güçlü bir örgüt.

İhtiyaç duyulan yasal düzenlemeler konusunda Ankara üzerinde baskı oluşturabilecek bir etkisi de var.

Başkanlar zirvesinde alınan kararların, sıkıntı yaşanan bakanlıklara aktarılmasında ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kolay ulaşım anlamında önemli bir araç.

Bu tür zirvelerin kentlerimizin yararına olduğunu, deneyim paylaşımlarıyla da başkanların birbirlerine tecrübe aktardıklarını söyleyebiliriz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X