İhsan Aydın
İhsan Aydın

Peronlar ve Batı Garajı Acemler’e mi?

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’nın trafik dağıtım noktası haline gelen Acemler’deki ilave düzenlemeleri her gün izliyoruz.

Daha önceki gün açıklandı. İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü’nden bile daha fazla trafik yükü bulunan bölge artan araç sahipliliğiyle birlikte her geçen gün yoğunlaşıyor.

Geçiş güzergahımızdaki çalışmalar gelecekte hepimizi ilgilendirecek önemli dokunuşlar olarak göze çarpıyor. Tamamlandığında bölgedeki trafik akışı bir hayli rahatlayacak.

Bu minvalde Büyükşehir Belediyesi’nin stadyum yanındaki boş alandaki düzenlemesi de dikkatimizden kaçmıyor.

Dün Büyükşehir Belediyesi’nden servis edilen haberde çok detay yok ama burası çok fonksiyonlu olarak kullanılacak gibi duruyor.

Geçtiğimiz günlerde bir kaptan tanıdık anlattı. Çekirge Devlet Hastanesi üstündeki belediye otobüs peronlarının Acemler’e indirileceğini söylemişti.

Şimdi burada hem otopark hem de otobüs peronları yapılıyor. Kim bilir belki de az ilerideki Batı Garajı da buraya alınacak. Zira, stadyum bağlantı köprülerinden biri Batı Garajı civarına çıkıyor.

Batı Garajı da Acemler’e alınmak suretiyle Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık’tan oluşan Dağ ilçelerinin minibüslerinin buradan yolcu indirip bindirmelerinin de planlandığı konuşuluyor.

Bölgenin trafik yükünün Yeni Çekirge Devlet Hastanesi’nin de hizmete girmesiyle birlikte daha da artacağı malum.

Büyükşehir Belediyesi’nin bölgedeki tüm trafik düzenlemelerinde bütün bunları da dikkate aldığı anlaşılıyor.

Hem Büyükşehir Stadyumu hem Çekirge Devlet Hastanesi hem Bursaray Acemler İstasyonu, hem BUSKİ ve Büyükşehir Belediyesi binaları, hem Emniyet Müdürlüğü ek binası, eğer getirilirse hem de Batı Garajı bölgenin insan ve trafik yükünü artıran birimler.

O yüzden, burada yapılan düzenlemelerin elzem olduğunu düşünüyoruz.

 

Miraciye geleneğini yaşatmak

Miraç Kandili nedeniyle önceki akşam Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Muradiye Kur’an ve El Yazmaları Müzesi’nde unutulmaya yüz tutmuş bir Türk-İslam geleneği yaşatıldı.

Miraciye, edebiyatta Peygamberimiz Hz. Muhammed’in özelliklerini ve hicri takvimde recep ayının yirmi yedisine rastlayan Miraç Kandili‘nde yaşadıklarını konu alan yazılar bütünü olarak geçiyor.

Türk edebiyatında bu geleneğin yaygınlaşması ve unutulmaması için çok sayıda vakıf kurulduğu da biliniyor.

Bu kapsamda, Kur’an ve El Yazmaları Müzesi’nde kentimizdeki miraciye geleneğinin yaygınlaşması ve Bursalı Safiye Hanım’ın miraciye geleneğine katkılarının konu alındığı bir konferans verildi.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Kara‘nın verdiği konferans yoğun ilgi gördü. Prof. Kara’ya konferans sonrası Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından Aziz Elbas tarafından teşekkür edildi.

Ayrıca etkinlikte konuklara Miraciye geleneği gereği sıcak süt de ikram edilmiş.

Paylaşılan fotoğraflara bakılırsa, Müze Sorumlusu Şaban Duman’ın da pandemi tedbirleriyle birlikte kusursuz bir organizasyon yaptığı anlaşılıyor.

 

Keles’e çok yakışacak bugün törenle açılıyor

6360 Sayılı Bütünşehir Kanunu ile birlikte küçük bütçeli ilçelerimize Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı katkı ve yardımlar azımsanamaz.

Bu minvalde Bursa Büyükşehir belediyesi ilçelerimizde nüfus ve büyüklüklerine göre irili ufaklı kültür merkezleri inşaa etmeye başlamıştı.

Onlardan biri de Keles ilçemizdeki Kültür Merkezi. O merkez tamamlandı ve bugün saat 16.00’da  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katılacağı törenle hizmete açılacak.

Keles, Bursa kültürüne önemli katkılar yapan önemli bir merkez. Renkli giyim kuşam kültürü, Türkiye’nin faydalandığı folklörü, somut olmayan kültürel mirası ve Türk müziğine verdiği değerli eserleriyle bilinen bir ilçemiz.

Bu nedenle böylesi bir ilçenin kültür merkezsiz olması düşünülemezdi. Büyükşehir Belediyesi o eksiği giderdi. Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin’in de bundan sonra derece hoşnut olduğunu biliyoruz.

İlçenin kültürel yaşamına değer katacak Kültür Merkezi’nin zengin programlarıyla dolup taşacağına inanıyoruz. Keles ve Kelesli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X