İhsan Aydın
İhsan Aydın

PTT bankacılık işini beceremiyor

Köşe Yazısını Dinle

Eminim, şimdi bu makale üzerine PTT’nin Ankara’daki yöneticileri rahatsız olacak, hemen, basın müşavirliğine talimat verip, şöyle okkalı bir açıklama gönderme zahmetine katlanacaklar. Satırların çoğunda da hep kendileri haklı, müşteri ve bu sıkıntıyı kaleme alan bizler suçlanacağız.

Oysa, buna hiç gerek yok.

Şimdi değineceğimiz sıkıntıya bir el atsalar, yöneticisi oldukları kurumun on binlerce mudisi, buradan hizmet alan müşterilerini rahatlatacaklardır.

Malumunuz, PTT aynı zamanda bankacılık hizmeti de veriyor. Fakat, gidin PTT şubelerine, eğer emekli maaşı çekecekseniz, çoğu kasada para bulamazsınız.

Bekleyesiniz ki, fatura tahsilatından para toplansın, size öyle ödeme yapsınlar.

Eğer kurum ATM’sinden maaş çekmeye kalkarsanız, bilin ki, çoğu cihaz ya arızalı ya bakıma alınmış ya da içinde para kalmamıştır.

Birader bunları kim kontrol edecek?

Siz ATM’lerinizin bakımını yapamamaktan, içindeki biten parayı takviye edememekten acizseniz, o makamları neden meşgul ediyorsunuz?

Bir özel banka şubesinin ATM’lerinde bankolarında bahsettiğimiz yakınmaları görebilir misiniz?

Kamu hizmeti sunuyoruz diye vatandaşı mağdur etmeye hakkınız yok. Kalkın koltuklarınızdan, şikâyetlere çözüm bulun.

Devlet size bunun için maaş vermiyor mu?

Veyahut, ‘Biz bu bankacılık hizmetini beceremiyoruz, dönelim asıl işimize, mektup dağıtmaya’ mı diyeceksiniz?

Türkiye’nin en yaygın şube ağına sahip ve devlet imkanlarını kullanan bir kurumda bu tür sıkıntılar olmamalı.

Eğer bahsedilen sıkıntılara, hizmet satın alınan taşeronlar yol açıyorsa onlarla yollar ayrılmalı.

PTT devlet sorumluluğuyla, vatandaşa tıpkı özel banka şubelerinde olduğu gibi hizmet sunmalı. Bunun da bedeli ne ise onu da almalı.

PTT bu sorumsuzluk ve vurdumduymazlığıyla, elindeki çoğu müşterisini kaybedecektir. Bu da kurumun ve şirketin verimliliğini, karlılığını olumsuz yönde etkileyecektir.

Bizden hatırlatması.


Bursal
ı muhtarlar da Soylu’nun misafiriydi

Dün 19 Ekim Muhtarlar Günü idi. Ankara’da demokrasinin uçbeyleri için önemli bir toplantı vardı.

O törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yöntemiyle bağlandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ev sahipliğinde, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ile bağlı federasyonların üyelerinin de hazır bulunduğu törende muhtarların Türkiye’ye sağladığı katkılar üzerinde duruldu. Toplantıda Marmara’yı ve Bursa’yı temsil eden Bursalı muhtarlarımız da vardı.

Marmara Muhtarlar Federasyonu Başkanı, Osmangazi Tuzpazarı Mahalle Muhtarı Ferruh Sevimgil ile Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyesi İdris Aydın ve Mehmet Yavuz da o törene katılan isimlerdi.

Türkiye’nin değişik illerinden gelen muhtarların da izlediği törende Bakan Soylu’nun ‘10’lu çete’ olarak tepki çeken, bölücü örgütün finansörlerinden Osman Kavala’nın tutuklu kalmasına yayınladıkları bildiriyle itiraz eden ABD ve Avrupalı diplomatlara dönük sert çıkışı güne damgasını vurdu.

Bakan Soylu bu ülkede misafir olarak bulunan ve ülkelerini temsil eden diplomatlara adeta ayar verdi. Türk milletinin yüreğine de su serpti.

Soylu densiz diplomatlara az bile söyledi. Bize göre o diplomatlar ülkemizin içişlerine karıştığı ve yargıya direktif vermeye yeltendikleri için, ‘Persona non grata’, yani, (istenilmeyen kişi) ilan edilmeleri gerekirdi.

Dışişleri Bakanlığı kendilerini sadece diplomatik dille uyarmakla yetindi.


Demokrasi Adas
ı’nın Bursalı misafirleri

Yassıada, diğer adıyla Yaslıada 1960’lar Türkiye’sinin utanç yıllarına tanıklık etmiş deniz ortasındaki bir toprak parçası.

Askeri cuntanın darbesiyle devrilen seçilmiş Demokrat Parti Hükmeti’nin başbakan ve iki bakanı burada yargılanıp idam edildi.

Merhum Başvekil Adnan Menderes ile bakanları Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu cuntacıların atadığı yargıçlar tarafından yargılanıp asılarak şehit edildiler.

O tarihten bu yana Yassıada ülkemizin kara yıllarının utancını taşıyor.

AK Parti’nin burayı restore ederek Demokrasi Adası’na çevirmesiyle birlikte artık iç turizme açılma aşamasına geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Demokrasi Adası turlarının bugün önemli konukları var. Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ve kimi STK yöneticileri bugün Demokrasi Adası’nı ziyaret edecekler.

Bunun ülke genelinde yayılması gerekiyor.

İçişleri Bakanlığı’nın sponsorluğunda bu işi rahatlıkla BUDO üstlenebilir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X