İhsan Aydın
İhsan Aydın

Recep Altepe: Yunuseli’nin havalimanı özelliği sürmeli

Kentin merkezinde korunabilmiş en büyük yeşil alan olarak gözüken atıl durumdaki Yunuseli Havalimanı’nın nihai kullanım kararı aylardır tartışılıyor.

Bir ara Doğanbey TOKİ konutlarının yıkılarak buraya taşınması ortaya atıldı ancak, bunun kısa vadede gerçekleşmesi zaten mümkün değildi.

En son, kentsel dönüşümde rezerv alan olarak kullanılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na önerilen dev arazinin bu şekliyle kullanımına da başta akademik meslek odaları olmak üzere kentten itiraz yükselmişti.

Bu tartışmalar sürerken, geçtiğimiz yılın son günü Olay’ı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Göreceksiniz, Yunuseli’nde herkesi şaşırtacağım açıklamasında bulunmuştu.

Biz bunu, o arazinin toplu konut rezerv alanı olarak kullanılması düşüncesinden geri dönüş olarak yorumlamıştık.

Aktaş henüz Bursa’nın beklediği o açıklamayı yapmadı.

Önceki gün bir kahve içimi Nilüfer’deki ofisinde ziyaret ettiğimiz Bursa’nın önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile konuşurken de konu, Yunuseli Havalimanı’nın tartışılan yeni kullanım şekli düşüncesine geldi.

Bursa’nın bir tekstil ve sanayi kenti olduğunun altını çizen Altepe, Yunuseli Havalimanı’nın bu nedenle özelliğinin korunması gerektiğini söyledi.

Dünyanın hemen her gelişmiş kentinde şehir içinde havalimanları bulunduğuna dikkat çeken Altepe, kendi dönemlerindeki buraya ilişkin hedef ve düşüncelerini de şöyle anlattı;

“Biz Bursa Havayolları’nı kurmuştuk. 40-50 kişilik üç uçak alım bağlantısı bile yapılmıştı. Türk Hava Yolları ile yaptığımız görüşmelerle de bu uçaklarla Yunuselinden Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı’na inecek yurtdışı bağlantılı yolcuların bavulları diğer uçağa aktarılacaktı. Şimdi bu o havayolu ve havalimanı yeniden aktif hale getirilebilir. Bursanın buna ihtiyacı var. Bursada fabrikası olan onlarca yabancı şirket ve yönetici var dedi.

Altepe, TOGG’un yerli otomobilini de kentimizde üretileceğini hatırlatarak, Bursa’nın Görükle Kampüsü’ndeki pisti ve diğer hava alanlarının aktif hale getirilmesinin önemini işaret etti.

Altepe’nin çağrısı nasıl karşılık bulur bilmiyoruz ama, doğrusu atıl vaziyetteki bu dev arazinin yeni kullanım şeklini biz de merak etmiyor değiliz.


Muradiye Devlet Hastanesi’nin güçlendirmesi programa alındı

Doğanköy’deki Şehir Hastanesi devreye girince kapatılmıştı.

Ancak pandemide artan vakalar karşısında emektar hastaneye yeniden ihtiyaç duyuldu.

Yıllarca kent merkezindeki nüfusun yükünü çeken Muradiye Memleket (Devlet) Hastanesi’nin yeniden restorasyonu ve deprem güçlendirme işi Sağlık Bakanlığı’nca 2021 yatırım programına alındı.

2023’e kadar tamamlanacak onarım boyunca, 75 bin metrekarelik alanda hem deprem güçlendirmesi hem tadilat işi gerçekleştirilecek.

2023’de yepyeni bir hastane olarak karşımıza çıkması beklenen Memleket Hastanesi bir ara butik hastane olarak da planlanmıştı.

Artan nüfus karşısında şehir içindeki bu tesisin şifa dağıtmayı sürdürmesi uygun bulundu.

Şehir Hastanesi’nin kente uzaklığı göz önüne alındığında doğru bir karar verilmiş.


Bursa uzun aradan sonra bu görüntüleri özlemişti

Dünyada iklimler kaymaya başladı. Daha düne kadar bütün Türkiye ve dünya kuraklığı konuşuyordu.

Kentimizi de kuraklık korkusu sarmıştı.

Oysa, Allah’ın kullarına bir nimeti olan kar nihayet geldi. Dün aracımızla Bursa caddelerinde dolaşırken, kar görüntüsünün Bursa’ya nasıl da yakıştığını bir kez daha fark ettik.

Yamaçları kaplayan karın altındaki rengarenk evlerin görüntüsü seyretmeye değerdi.

Uzun bir aranın ardından bu yoğunlukta kar yağışıyla karşılaşan hemşerilerimiz de mutluydu.

Ancak; şehrin en işlek noktaları olan Çarşı bölgesinde, Şehreküstü’de yayaların yürüdüğü alanların, sokakların yeterince tuzlanmaması beraberinde istenmedik görüntülere de sahne oldu.

Kar yağışının güzelliği olsa da buzlu zeminlerin sıkıntı veren yönü yok değildi.

Kar manzarasının doyumsuz tadını dün biz de keyifle yaşadık.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X