İhsan Aydın
İhsan Aydın

Romangal Osmangazi’nin yeni dönem seçkin projesi

Köşe Yazısını Dinle

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar dün Olay Medya’nın konuğuydu. Seçime 8 gün kala başkanı karşımızda bulmuşken saha izlenimlerini sorduk. Partisince 4. dönem aday gösterilen Dündar sahada olumlu izlenimleri edinmiş.

Dündar sahada tepki görmediklerini, yapılanları bizzat ziyaret ettikleri mahallelerin muhtarlarının kendilerinin anlattığını, yeni taleplerini de seçildiklerine yerine getirme sözü verdiklerini söyledi.

28 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişiyle birlikte artık ortaya daha net bir tablo çıkacağını, kararsızların da kararlarını verdikleri bir döneme girileceğini kaydeden Dündar

şu an anketlerde rakiplerinden 3-5 puan önde olduklarını da iddia etti.

Kendilerinin Cumhur İttifakı’nı devam ettirdiklerini, ancak Millet İttifakı’nın durumunun net olmadığını anlatan Dündar, İYİ Parti’nin gizli bir ittifak içinde olduğunu ileri sürdü.

Dündar, Osmangazi Meydanı’na ilişkin de, “Panorama dünyanın, Osmangazi Meydanı ise Bursa’nın buluşma noktası oldu. İnşallah 31 Mart’tan sonra ikinci eteba da başlayacağız. Burada eski Santral Garaj tarzı 24 saat açık yemek salonları yer alacak. 6 adet ticari ünite bulunacak. Nikah salonu, toplanı salonu ve bize ait Bu Kafe de meydandaki yerini alacak” dedi.

Seçildiklerinde yeni dönemin öne çıkacak projelerinden birinin de Romangal Yaşam Merkezi olacağının altını çizen Dündar şöyle konuştu:
“Romangal Yaşam Merkezi Hisar’ın tamamlayıcı parçası olacak. Aynı zamanda yeni döneminde en önemli eserlerinden biri haline gelecek. Burada yaşayan ipek müzesi, turistlerin topluca yemek yiyebilecekleri mekânlar, restoran, toplantı salonları yer alacak.”

Yeni dönemde ayrıca 11 ayrı lokasyonda kentsel dönüşüm projeleri uygulayacaklarını da kaydeden Dündar, bunların yerlerini spekülasyon olmasın diye açıklamadıklarını, geçmişte de Hamitler, Yunuseli, Demirtaş, Kükürtlü, Panayır, Soğanlı gibi merkezlerde özel sektörün önünü açarak ilçede 79 bin yeni konutun yapılmasını sağladıklarını sözlerine ekledi.

Özkan’dan 3. dönem için yepyeni projeler

Siyasette uzun süre koltuğu muhafaza edebilmek büyük maharet ister. Karacabey’in AK Partili Belediye Başkanı Ali Özkan kendisine rakip çıkan onca aday adayına rağmen partisince 3. dönem için aday gösterildi.

Özkan yeni dönem için ilçede ses getirecek projeler hazırlamış. Seçmenin karşısına yepyeni projelerle çıkan Başkan Özkan’ın bu dönem rakiplerini açık ara geride bırakacak bir oy oranını hedeflediğini duyuyoruz.

Özkan’ın elektronik postamıza gönderdiği iletiye bakarsak, Karacabey’de önümüzdeki 5 yılda çok konuşulacak projeler hayata geçirmeyi vaat ediyor.

Tarım bilimleri ve teknoloji fakültesi, depreme dayanıklı rezerv alanları, AKUT ile afet farkındalığı merkezi, atık su arıtma tesisi, fuar ve etkinlik alanı, Longoz ve Ihlamur Ormanlarını milli parka dönüştürme, kırsala dönüşün teşfiki, kırsal turizm rotalarının oluşturulması, rehabilitasyon ve yaşlı bakım merkezi, okçuluk kompleksi, yarı olimpik yüzme havuzu, teknoloji atölyeleri, dijital gençlik ve spor merkezi, kariyer buluşmaları ve yöresel ürün pazarı Özkan’ın yeni dönem için öne çıkan projeleri.

Özkan, seçildiğinde 1 Nisan sabahı hiç vakit kaybetmeksizin, bütün bunları hayata geçirmek için yola koyulacağını vurguluyor.

Siyasetten muhtar adaylığına

Biz belediye başkanlarını takip ediyoruz, onların vaatlerini, söylemlerini sık sık sütunlarımıza taşıyoruz. Fakat muhtarlıklarda da kıyasıya bir koltuk savaşı olduğunu unutmuş değiliz.

Dün ziyaretimize Bursa siyasetinde de görev almış Rıfat Haliç geldi. Kendisi diğer altı rakibi gibi Duaçınar Mahallesi muhtarlığına aday olmuş. Siyasetten, demokrasinin uçbeyi olarak bilinen muhtarlığa geçiş yapma kararı almış. 2 bin 200 seçmenli Duaçınarı’na muhtar olmak için yola çıkmış.

7 adayın yarışacağı seçimler için Haliç de adeta belediye başkanı gibi vaatler vermiş. Bunların içinde en önemlisi bize göre de kentsel dönüşüm. Ankara Yolu’na cephe parsellerden başlamak üzere mahallesinin dönüşümü için belediye başkanlarıyla birlikte hareket edeceklerini vaat ediyor. DSİ’nin bulunduğu alanı mahalleye kazandırma vaadi şimdilik uçuk gibi görünse de, Duaçınarı bunu çoktan hak ediyor. Haliç’in göreve gelir gelmez muhtar maaşını yılbaşına kadar ihtiyaç sahibi aile ve öğrencilere dağıtma vaadininin de altını çiziyoruz.

Son oturumda Çetin’e vefa

Pandemi onca değerimizi aramızdan kopardı. Dünyayı kasıp kavuran salgında on binlerce sevdiğimizi kaybettik. Amansız illete yakalanan ve kurtulamayan onca yurttaşımız hayatlarının baharında yaşama veda ettiler.

Onlardan biri de Orhan Çetin idi. Doğum yeri Keles’te sevilen, sayılan bir isimdi. Keles Belediye Meclis üyesiyken Covit-19 virüsüne yakalanıp yaşamını yitiren İnşaat Mühendisi Çetin’e Belediye Meclisi üyesi arkadaşları ve başkan dönemin son oturumda vefa gösterdiler. Çetin’in adını ilçe merkezindeki spor tesisine verdiler.

Orhan Çetin Spor Kompleksi olan tesisle, yaşadığı dönemde belediye başkanlığına da vekalet eden Çetin adı ölümsüzleştirilmiş oldu. Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin’in yakın çalışma arkadaşlarından olan Çetin’in ölümü ilçeyi hüzne boğmuştu. Tam bir Keles aşığı olarak tanıdığımız merhum Orhan Çetin ağabeyimize biz de bu vesileyle bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz.

Mekânı cennet olsun.

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X