İhsan Aydın
İhsan Aydın

Sadece sanatlarıyla gönülleri fethettiler

Köşe Yazısını Dinle

Uluslararası 61. Bursa Festivali önceki akşam Yıldız Tilbe konseriyle final yaptı. Bursalılar temmuz ayını dolu dolu kültür sanat etkinlikleriyle geçirdiler. Önce, Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ardından Uluslararası Bursa Festivali hemşerilerimize sıcak yaz akşamlarında sanat dolu geceler yaşattı.

Festivalin ve Halk Dansları yarışmasının sorunsuz sona ermesi sevindirici.

Festival takvimi ilan edildiğinde halk iradesini yok sayan, çıkan sonucu hazmedemeyen, buna sebep olan seçmeni küçümseyen, hakaret eden iki sanatçının programda yer aldığı görüldü.

Oysa, bağlantılar seçimler öncesi yapıldığı için seçim sonrası ortaya çıkan siyasi tablodan hoşnut olmayan sözde iki sanatçının Uluslararası Bursa Festivali programından çıkarıldığı duyuruldu.

Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tepkiler üzerine haklı olarak iş başındaki siyasal iktidara oy veren milyonlarca insana hareket eden sözde iki sanatçının sözleşmelere rağmen Bursa’ya getirilmesine razı olmadılar.

O iki sözde sanatçı listeden çıkarıldı ve festival siyasetüstü, sadece sanat içeriğiyle tamamlandı.

Görüldü ki, her düşünceden Bursalılar sadece işini yapan, sanatını icraa eden, sahnede yeteneğini ortaya dökenleri bağrına bastı.

Oysa biliniyor ki, festivale davet edilen sanatçıların tümü iktidar yanlısı isimler değildi.

Ama onlar sahnede işini yapıp, yetenekleri ve sanatlarını gösterip, Bursalılardan bolca alkış aldılar.

Sanatçı kendisini izleyen, dinleyen her gruptan, düşünceden, fraksiyondan hayranlarına saygı duymak zorunda.

Duymuyorsan, o zaman sadece belirli bir zümreye hitap edersin.

Bu vesileyle bir ay boyunca Bursa’yı kültür ve sanata doyuran Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür ve Sanat Vakfı yöneticilerini kutluyoruz.

Aynı şekilde, etkinliklere sponsor olan Bursalı firmalarımızı tebrik ediyoruz. Sağladıkları mali destekle sanat camiasının yıldızlarını Bursalı hemşerilerimize buluşturdular.

Elbette bir övgüyü de Bursalı hemşerimiz hak ediyor.

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’ndaki etkinliklerde son derece vakur duruşları ve eğlenceye odaklanışlarıyla da Bursalı olmanın gereğini yerine getirdiler.

Ana caddelerin yaz bakımı sürüş konforunu artıracak

Kentin en işlek caddelerini aracımızla sık geçenlerdeniz. Kimi ana arterler var ki, asfalt üzerindeki bozulma araçlara zarar verecek hale gelmiş. Bu caddelerden hemen her gün onlarca belediyeci, yönetici de geçiyor. Görmemeleri mümkün değil. El atılması, yenilenmesi, bozulan kısmın ortadan kaldırılması gerekiyor.

Örneğin;

Memleket Hastanesi önündeki Hastayurdu Caddesi’ndeki bozulma can sıkan noktalardan biriydi. Son halini görmedik. Belki de yenilendi.

Keza, Ankara, İzmir, İstanbul caddelerinde de yenileme isteyen bölümler artmıştı.

2020 pandemisinin sokak kısıtlamasını fırsat bilip, kent merkezindeki ana aksların bir bölümünün asfaltı yenilenmişti.

Şimdi görüyoruz ki, Büyükşehir Belediyesi Ankara Yolu’na ve Haşim İşcan Caddesi’ne de girmiş durumda. Aynı şekilde Çekirge ve Zübeydehanım caddelerindeki kaldırım tretuvar, aydınlatma işlemlerinin ardından buradaki asfaltın da yenilenmesi programda.

Yaz aylarında sık kullanılan ve deforme olan caddelerin bakımının yapılması, yenilenmesi sürüş konforumuzu artıracak.

Bu yenilemenin kent genelindeki tüm deforme olmuş ana aksları da kapsaması gerekir.

Kocadere göleti su sorununu çözecek

Ülke genelindeki tüm yerleşimlerin içme ve kullanma suyu teminlerinden yasa olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü sorumlu. Belediyeler ise sınırları içinde abonelerine su temin ulaştırmak ve şebekeyi işletmekle yükümlüler.

6360 Sayılı Bütünşehir Kanunu ile de belediyelere kırsalda sulama tesisleri yapma izni verildi.

Bursa’nın güneyindeki Büyükorhan ilçesinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan Kocadere Göleti yarı yarıya tamamlandı.

Gölet inşaatı tamamlandığında, ilçe merkezi ve civardaki kırsal yerlerin içme/kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta dün sosyal medya hesaplarından Kocadere Göleti’ndeki fiziki tamamlanma oranını yüzde 45’e ulaştığını paylaştı. İlçe merkezinin hemen üstünde ön yüzü beton kaplı olarak gövde dolgusu tamamlanma aşamasına gelen göletin Büyükorhan’ın en büyük devlet yatırımlarından biri olduğu biliniyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X