İhsan Aydın
İhsan Aydın

Şahin’den İMO yönetimine ikaz 

Meslek odası başkanlığı dendiğinde Necati Şahin adı şüphesiz Bursa tarihine kazınılacak niteliktedir.

Dün Şahin’den, yaklaşan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi seçimleri öncesi bir elektronik ileti aldık.

Şahin, uzunca süre İMO’da sağ görüşlü mühendislerin oluşturduğu Çalışma Gurubu’nu başarıyla temsil etti.

Şimdi kendi içinden çıktığı guruplarının önümüzdeki seçimi kaybetme riskine karşı odaya hizmet etmiş bir büyük olarak uyarıda bulunma gereği duyuyor.

Peki, İMO’ya 10 yıl ve 5 dönem başkanlık yapan Şahin ne diyor?

“1977 yılından beri İMO üyesiyim. Diplomayı alır almaz Ankara şubeye kaydımı yaptırdım ve 40 yılı aşkın süredir meslekle ve oda ile ilişkim sürüyor. 1988 yılında kurulan İMO Bursa Şubesinin tüm seçimlerine katkı koymaya çalıştım. Seçim süreçlerinin bir çatışma ortamından çıkarıp yarışma ortamına taşınması için Çalışma Gurubunun önemli katkısı oldu. Hiçbir siyasi çağrışım yapmaması ve herkesi kucaklama adına gurubumuzun adını “ÇALIŞMA olarak belirledik.

Şahin mesajında şöyle devam ediyor:

“Sloganımızı da siyasal birliktelik yerine, meslekte birliktelik olarak seçtik. Üyelerimizin siyasal düşünce ve çalışmalarının odaya zenginlik ve ülkeye gerekli olduğunu düşündük. Siyasal kutuplaşma olmamasına özen gösterdik ve kimseyi siyasal düşüncesinden dolayı yargılamadık. Odamızı gönüllü bir kurum haline getirme ve dostlukların oluşmasına gayret ettik, bunu da büyüölçü de başardık.

İMO’nun duayen eski başkanı mesajında şunlara da vurgu yapıyor:

“Odayı kentimiz, ülkemiz, meslektaşlarımız ve mesleğimizle ilgili konularda duyarlı, aktif bir hale getirdik. Bunu, seçimde kime oy verdiğine bakılmaksızın yüzlerce arkadaşımızın ve temsilcilerimizin üstün gayretleriyle gerçekleştirdik. Özellikle içinde bulunduğum Çalışma Gurubunun danışma ve dayanışma kültürünün, vefa kültürünün erozyona uğramamasını temenni ediyorum. Aktif bir siyasi dönem dahil hiç bir zaman gurubumdan kopmadım. 22 yıl aralıksız kazandığımız seçimler sonrası 2016da gurubun listesi delindi, oy farkı azaldı. Bu dönem daha fazla dayanışma ve danışma olması konusunda, arkadaşlarıma tarihe not düşme adına önerilerde bulunuyorum.

Şahin mesajını şöyle tamamlıyor:

“Mevcut yönetici ve arkadaşlarımızın mutlaka bir yoğurt yeme tarzı vardır. Umarım ikazlarımı ve Çalışma Gurubunun temel değerlerini dikkat alarak bir seçim süreci geçirirler, gönüllere girerek başarılı olurlar.

Bu uyarılar, en son 2012 yılında girdiği seçimde rakibinden 3,5 misli daha fazla oy almış bir isim olan Şahin’den geliyor.

Şahin’in açıklaması, Çalışma Grubu’nun ikinci bir isim çıkarmayacağını gösteriyor.

Böylece kongrenin Çalışma Gurubu ve Çağdaş Mühendisler Grubu arasında iki adaylı olarak geçmesi kesinleşti.

İMO’nun 17-18 Şubat’taki kongresinde mevcut Başkan Mehmet Albayrak ile Kemal Cüneyt Erdem yarışacak.

Bu arada Albayrak cumartesi, Erdem de pazar günü Crowne Plaza Otel’de basın toplantısı ile adaylıklarını resmileştirecekler. 

 

Türkyılmaz’ıözgüveni

 

Dün sabah Çalışan Gazeteciler Günü kutlaması için Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın davetindeydik.

Türkyılmaz bu özel günde meslektaşlarımızın sorularını yanıtladı.

Yaptırdıkları 6-7 ankette ‘şımartıcı’ sonuçlar çıktığına değindi ve “asla şımarmadım diyerek de 2019 için iddiasını ortaya koydu.

Türkyılmaz 2019’da partisince bir daha aday gösterilir mi?

Aday gösterilirse seçimi alır mı?

Bunu şimdilik bilemiyoruz.

Ancak Türkyılmaz’ın, karşısına rakip bile çıkmayacağını söyleyecek kadar özgüvene sahip olması şaşırtıcı.

 

Aydoğan da veda etti

 

Büyükşehir Belediyesi’nde yaprak dökümü sürüyor.

Belediye’ye yıllarını vermiş deneyimli isimlere 2 Kasım seçimleri sonrası değişim dönüşüm rüzgarıyla bir bir görevden el çektiriliyor. 

Buna en son BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan da eklendi.

Aydoğan dün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın tasarrufuyla BESAŞ’a veda etti.

1994 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker’in çağrısıyla DSİ’den BESAŞ’a geçen Aydoğan, değişen siyasi dönem ve yönetimlere rağmen şirketi idare eden tecrübeli isimdi.

Devletin, şirketlerin koltukları boş kalmaz ama 25 yıldır tanıdığımız Can Aydoğan BESAŞ için önemli bir kayıptır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X