İhsan Aydın
İhsan Aydın

Salgın Türk halkını birbirine kenetledi

Koronavirüs salgını bütün dünyada etkili olurken Türkiye bu illete karşı olağanüstü bir mücadele sergiliyor.

Devlet kuruluşlarından belediyelere, STK’lardan eğitim kurumlarına sanatçılarımızdan sıradan yurttaşlara kadar hepimiz seferber olmuş durumdayız.

Başlatılan yardım kampanyasına başta devlet kuruluşları olmak üzere özel sektörden de müthiş bir katkı var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla salgınla mücadele için başlatılan yardım kampanyasındaki bağışlar bir milyar liraya doğru ilerliyor.

Okullarımız adeta dezenfektan üretim üssü oldu. Halk Eğitim Merkezleri ve belediyelerimizin açtığı kurslarda sağlıkçılar için maske ve giysiler dikiliyor.

Devletin salgın nedeniyle istihdam ve ekonomiye gelebilecek hasarları azaltma adına attığı adımlara yeni yeni sosyal paketler de ekleniyor.

Dar gelirli, yoksul ve yaşlılara sahip çıkma adına da ülkemiz bütün dünyaya örnek olacak adımlar atıyor.

Doğrusu bu kadar etkili uygulamaların başka ülkelerde olduğunu sanmıyoruz.

Kızılay başta olmak üzere STK’larımız da dar gelirlilere yardım elini uzatmış görünüyor.

Ekonomisi güçlü büyük ülkelerin bile salgınla mücadelede zorluk çektikleri bir dönemde Türkiye bütün sağlık hizmetlerini ücretsiz vermeyi sürdürüyor.

Türk halkı, tıpkı kurtuluş savaşında olduğu gibi ülkesine ve devletine sahip çıkma, onun uyarılarına dikkat etme konusunda da hassas davranıyor.

Sizin anlayacağınız Türk halkı adeta bir savaş veriyor.

Salgını atlatabilmek için herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor.

Evde kalarak bu mücadeleye bizim de verebileceğimiz katkının önemi çok büyük.

Bulaş zincirini kırmanın en kolay yolu evde kalmak.

Türkiye içte böylesine kenetlenirken, dış dünyadan gelen yardım taleplerini de geri çevirmiyor.

Kendisi de koronavirüsle mücadele eden ülke olan Türkiye bir yandan da Avrupa ve diğer devletlerden gelen yardım taleplerini karşılıyor.

Ecdadın bıraktığı bu güzel hasletle Türkiye darda ve zorda olan her yere uçaklar, gemiler dolusu yardımla dünyaya şefkat elini uzatmayı sürdürüyor.

Türkiye’nin yaptığı yardımlar tarih boyu unutulmayacaktır.

Elbette kendi halkının devletine yaptığı bağışların da önemi çok büyüktür.

 

Yenişehir’de öncelik yerli esnafın

Elektronik postamıza Yenişehir Belediyesi’nden gelen iletiden görüyoruz ki, yukarıda vurguladığımız gibi belediyelerimiz de salgınla mücadele konusunda adeta seferberlik ilan etmiş durumdalar.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, salgının etkisiyle zor günler geçiren 111 esnafa olan borçlarının tümünü kapattıklarını belirtiyor.

Belediyelerimizin esnaf borçlarını bugünlerde ödemelerin de büyük anlamı var. Zira onların da ayakta kalmaları gerekiyor.

Yerli esnafa sahip çıkan Başkan Aydın’ı kutluyoruz. İlçelerimizin de salgınla mücadelede diri ve canlı olmasında fayda var. Bunun yolu da ekonominin olabildiğince az hasarla bu süreci atlatmasından geçiyor.

 

Gemlik Belediyesi’nden Emniyet’e araç tahsisi

Koronavirüs salgınıyla mücadelede belediyelerimizin katkılarını yabana atmıyoruz.

Hemen her ilçemizden bugünlerde gerçekten moral veren destekler görüyoruz. Gemlik Belediyesi’nin iletisinde de Başkan Mehmet Uğur Sertaslan’ın yaşlıların maaşlarını dağıtan Emniyet güçlerine belediyenin 5 aracını geçici süreyle tahsis ettiğini görüyoruz.

Başkan Sertaslan bununla kalmamış, ekiplerine talimat vererek, ilçe hastanesinde çalışan sağlıkçılar için gerekli maske, giysi, siperlik ve eldiven gibi ürünleri de teslim ettirmiş.

Belediyelerimizin devlete bu yöndeki katkılarını da takdir ediyoruz.

 

Kızılay’ın eli her yere uzanıyor

Kızılay bir ara çok eleştirildi. Salgın sırasında evde oturmakla suçlandı.

Oysa biz biliyoruz ki, ülkemizin en zor anlarında ilk saflarda olan bu kuruluşumuz hiç oturmuyor ki.

Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan okul yıllarından arkadaşımız. Çok girgin ve hareketli bir isim. Kızılay Bursa Şubesi’ne başkan olduktan sonra hareketlilik getirdi.

Şimdi de tüm ilçelerimizi, kaymakamlıklarımızı ve belediye başkanlıklarımızı dolaşarak ihtiyaç sahibi alileler için yanlarında getirdikleri yardım kolilerini teslim ediyorlar.

En son Büyükorhan ilçemize götürdükleri yardımları Kaymakam Yavuz Arslan’a teslim ettiler.

Sosyal medyada siyasi ve ideolojik davranarak, böylesi kurumlarımızı yıpratmamamız gerekiyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X