İhsan Aydın
İhsan Aydın

Sefa tedavi için Dubai’ye uçtu

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’nın SMA tip 2 hastası çocuğu Sefa Arput, tedavisi için gerekli 1 milyon 850 bin dolar yardımsever bölge insanı, STK ve iş insanları tarafından temin edilerek Dubai’ye uçtu.

Orhaneli Göynükbelen Mahallesi doğumlu Sefa için bölge insanı büyük bir seferberlik başlatmıştı.

Sefa dün anne ve babası ile birlikte, yurtdışındaki tedavisi için gerekli paranın toplanmasında büyük emekleri olan Serkan Salır tarafından İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Dubai’ye uğurlandı. Açtığı aş evi ve kurduğu yardım derneğiyle ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşan Salır, Sefa’nın tedavisi için de harekete geçmişti.

Dün Salır ile telefonda konuştuk.
“Dağ yöremizin SMA hastası Sefa bebeğin kampanyası çok şükür bitti. 1 milyon 850 bin dolar toplandı ve sabah evlerinden kendilerini özel araçla aldık, Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan Dubaiy’ye gönderdik. Uçak Dubai’ye indi. Sefa anne ve babasıyla 3 ay Dubai’de tedavi görecek ve inşallah sağlığına kavuşmuş olarak aramıza dönecek” dedi.

Minik Sefa’nın yurtdışındaki tedavisi için Dağ yöresi kadınları da köylerindeki taş fırınlarda ekmek üretip, satarak kampanyaya katkı sağlamışlardı. Sefa’nın anne ve babasının da havalimanından mutlu bir şekilde Dubai’ye uçtukları videoyu izledik. Onlar da çocuklarının tedavisini tamamlayıp yurda döndükten sonra hep birlikte sünnet düğününü yapmak istediklerini ve kampanyaya katkı veren tüm hayırseverleri, bölge halkını da bu düğüne beklediklerini vurgulamışlar.

Dağ yöresi insanı kenetlendi ve çaresi mümkün bir hastalığı olan bebeği tedavi ettirmek için adeta kol kola girdi.

Bundan daha güzel bir mutluluk olabilir mi?

Bursa’da Sefa gibi destek bekleyen başka çocuklarımız da var.

Şehrimiz, çokça hamiyetsever insanı bağrında barındırıyor. O çocuklarımızın tedavisine de Bursa olarak katkı koymalıyız. Toplanacak para için uykusuz geceler geçiren anne ve babalara da kampanyalarında umut olmalıyız.

Sefa’nın kampanyasında olduğu gibi Bursalılar olarak o çocuklarımıza da karınca kararınca destek vermeliyiz.

Çocuklarımız bu şehirde yaşamayı fazlasıyla hak ediyor. Bursa, cömertliğini bu çocuklarımız için de göstermeli.

Sefa’nın kampanyasına katkıda bulunan hemşerilerimize keselerine bereket diyoruz.

 

Bu mağazada para geçmiyor

Sosyal belediyecilik artık partilerin ve başkanların öne çıkan bir değeri olmaya başladı. Şehirlerimizin fiziki eksikleri giderildikçe daha çok sosyal projelere yönelindiğini görüyoruz.

Orhaneli’den gelen bir fotoğraf karesi buna en iyi kanıt.

Orhaneli Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi aileler için açtığı, ‘Dost Eli Mağazası’nda para geçmiyor. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt da bu durumu sosyal medya hesaplarından, ‘Bu mağazada para geçmiyor’ mesajıyla duyurdu. Hepsi yepyeni giysiler, ayakkabılar ihtiyaç sahibi ailelere buradan teslim ediliyor.

Orhaneli’deki bu güzel dayanışma için katkı koyan esnaf ve hayırsever insanlara da şükran borçluyuz. İlçe belediyemizin örnek uygulaması kimseyi rencide etmeden önemli bir görev üstleniyor. Benzer yardım mağazaları diğer belediyelerimizde de var.

Olanın olmayana bu tür mağazalar aracılığıyla el uzattığı alkışlanacak bir toplum dayanışması.

Atalarımızdan miras kalan bu güzel hasleti devam ettirdiği için Başkan Ali Aykurt ve ekibini biz de kutluyoruz.

Toplumumuzda paranın geçmeyeceği bu tür yerler çoğalsın.

 

Tiftik’in ardından

Belediyecilikte iz bırakan isimlerdendi. Nilüfer Belediye Meclisi’nde görev yaptı. İsmail Tiftik hareketli bir hemşerimizdi. Başkanlığını üstlendiği Bursa Kastamonu Dernekleri Federasyonu ile iki kent arasında sarsılmaz bağlar kurulmasını sağladı.

STK yönü güçlüydü. İyi bir dernekçiydi. Kastamonulu hemşerilerini Bursa’da her platformda öne çıkarmak için çok çabaladı.

Tiftik, Nilüfer Belediyesi’nin Bursa’daki STK’lar için planladığı ve senelerdir bir türlü hayata geçiremediği Anadolu Arastası Projesi’nde de yöneticilik üstlendi.

Biz Tiftik’i iyi bilenlerdendik. Yaşamı boyunca yüreğinin Kastamonu ve Bursa için attığına şahidiz.

Dün vefat haberini aldığımız da üzüldük.

Değerli bir hemşerimizi yitirdik. Mekânı cennet olsun.

Yakınlarına, Kastamonu camiasına ve ailesine başsağlığı diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X