İhsan Aydın
İhsan Aydın

Sıcaksu’daki dev termal tedavi merkezinde uzlaşı

Osmangazi ilçesindeki büyük çöküntü alanı kente yeni vizyon katacak şekilde düzenlenecek.

Büyükşehir Belediye eski başkanlarından Erdem Saker, Erdoğan Bilenser ve merhum Hikmet Şahin‘in de gündeminde olan, ancak, mülk sahipleriyle bir türlü uzlaşılamayan alan için el sıkışma noktasına gelindi.

Tabakhaneler‘de 200 bin metrekare alanda Türkiye‘nin en büyük termal tedavi merkezi ve kaplıcalarını kurma yönünde uzlaşı sağlandı.

Avrupa ülkelerindeki benzerlerini inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yıllardır dönüşümü beklenen Tabakhaneler Bölgesi’nde Bursa‘yı tekrar termal kimliğe kavuşturacak proje için kolları sıvadı.

Başkan Altepe, Avusturya, Almanya ve Çek Cumhuriyeti‘ndeki benzeri projelerden ilham alarak Sıcaksu’yu Bursa’nın termal tedavi ve kaplıca merkezi haline dönüştüreceklerini söyledi.

Müjdeyi Olay TV‘de yapım ve sunuculuğunu üstlendiğimiz Kent ve Yaşam programında Bursalılara duyuran Altepe, bu amaçla, Tabakhaneler Bölgesi‘nde mülk sahipleri ile görüşmelerin büyük ölçüde tamamlandığını kaydetti.

Altepe, 200 bin metrekarelik alanın kamulaştırma ve ortaklığa katılım yöntemiyle değerlendirileceğini açıkladı.

Mülk sahiplerinin yüzde 65‘inin ortaklığa katılım, yüzde 35‘inin de kamulaştırma istediğini aktaran Altepe, “Parsel sahipleriyle tek tek görüşüyoruz. Hemen hemen anlaştık. İmzalar atılıyor. Yakın bir zamanda buraya Bursa’ya yakışacak tesisler kazandıracağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi şirketi Jeotermal AŞ‘nin Kültürpark ve Tabakhaneler civarındaki 5 kuyuda 300 litre/saniye sıcaksu rezervine sahip olduğunu anlatan Altepe, bunu hem diğer turistik tesislerde hem de kendilerinin kuracağı termal tedavi ve kaplıca merkezlerinde değerlendireceklerini anlattı.

Elde edilen sıcaksu rezervini kentte halen 45 tesise verdiklerini aktaran Altepe, Bursalıların artık Afyon’a gitmeye gerek duymayacaklarını ifade etti.

Altepe, plan tadilatları tamamlanan İpekiş arazisinde kurulacak termal kür merkezine de Büyükşehir’in sıcaksu terfi istasyonundan hat çekileceğini bildirdi.

Bursa öteden beri yeraltındaki jeotermal devi ayağa kaldırma konusunda girişimlerde bulunuyor.

Ancak, kullanım şekli konusunda şimdiye kadar çok ilerleme sağlayamadı.

Şimdi somut gelişmeler var.

İnşallah kesintiye uğramaz.

Çabaları Bursa adına atılmış doğru adımlar olarak değerlendiriyoruz.

 

Jeotermal isim değiştiriyor

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin yeni dönemde en aktif şirketlerinden biri olması beklenen Bursa Jeotermal AŞ‘nin ismi değiştirilecek.

Adı üstünde, sadece kentin sıcaksu kaynaklarının işletmecisi gibi gözüken şirkete daha çok fonksiyon yüklemek isteyen Büyükşehir Belediyesi isim değişikliğine gitme kararı aldı.

Bu çerçevede şirketin isminin Bursa Enerji AŞ olarak değiştirilmesi planlanıyor.

Şirketin alt faaliyetle dalları arasında rüzgar enerjisi, hidroelektrik santraller, güneş enerji tarlaları, jeotermal enerji, soğutma suyu enerjisi, sera işletmesi ve kaynak suyu paketlemesi olacak.

Şirket isim değişikliği için önümüzdeki aylarda Genel Kurulu‘nu toplayacak. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X