İhsan Aydın
İhsan Aydın

Sıra muhalefetin aday adaylarında 

Köşe Yazısını Dinle

Siyasi partilerde 31 Mart yerel seçimleri için hazırlıklar sürerken bir yandan da başvurular alınmaya devam ediyor.

AK Parti o süreci tamamladı.

Ana muhalefet partisindeki aday adayları da dosyalarını ilçe ve il başkanlıklarına sunmaya devam ediyorlar.

CHP’de ilin en uzak ilçesi Harmancık’tan aday adaylığını açıklayan Osman Aydın önceki gün dosyasını İl Başkanlığına teslim etti.

CHP’de yeniden aday adayı olan Osmangazi Belediye Meclisi eski üyesi ve ilçe yöneticisi Cevat Asa da bugün belediye başkan aday adaylığı dosyasını Kestel İlçe Başkanlığı’na teslim edecek.

CHP’de henüz başvuru süreci tamamlanmış değil. İYİ Parti’de ise isimleri kesinleştirilen Bursa belediye başkan adayları Ankara’da bizzat Genel Başkan Meral Akşener tarafından açıklanmaya devam ediliyor. Önümüzdeki haftalarda diğer Bursa adaylarının isimlerinin de ilan edilmesi bekleniyor.

CHP ve İYİ Parti’de durum böyle.

Dün AK Parti’den Keles belediye başkan aday adaylığına başvuran ve hafta sonu gerçekleşen temayül yoklamasına giren Emre Kahraman da ziyaretimize geldi.

Kahraman, Keles Belediyesi’nde görev yapıyordu, aday adaylığı için istifa etti. Şimdi çalıştığı belediyeye başkan olmak istiyor.

Kahraman’ı tanıyoruz. Çalışkan ve üretken bir isim. Gençlik enerjisiyle de Keles’e faydalı olacağına inanıyoruz. Buna AK Parti’nin kurmayları karar verecek. Dağarcığında çokça proje var. Dersine iyi çalışmış. Öncesinde de ilçede yaptıkları biliniyor. Oydas Çörekotu’nu ve yağını Türkiye’ye tanıtan isimlerden biri. Şimdi süs bitkileri üzerine de ilçeye seralar kazandırma derdinde.

Seçildiğinde de en büyük projelerinden biri Bursa’dan ilçe merkezine ve köylere ring olarak çalışacak bir belediye toplu taşıma aracı koydurmak. Kahraman istiyor ki, şehirde oturup tarla bahçesine bakmak isteyenlerin bu araç vasıtasıyla köylerine gelip, ekim dikim yapabilsin.

Neden olmasın?

Çünkü o, Keles’ten Bursa’ya taşınanları komple göç etmişler olarak görmüyor. Keles’ten şu ya da bu gerekçeyle ayrılanların yine bir şekilde doğdukları topraklarla meşgul olduklarına vurgu yapıyor.

 

Aksu’dan adaylara kapalı pazar çağrısı

Bursa’nın deli esen lodosu gösterdi ki, yapılarımızın sağlam olması gerekiyor. Sadece yapılarımız değil.

Örneğin; açık semt pazarlarındaki derme çatma çadırlarla her türlü hava koşullarında halka hizmet sunan esnafın da kalıcı kapalı pazaryerlerine ihtiyacı var.

Dün Bursa Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu’dan belediye başkan aday adaylarına ve işbaşındaki belediye başkanlarına, yaklaşan yerel seçimler öncesi daha fazla kapalı pazaryeri vaadinde bulunmalarını istedi.

Aksu, önceki gün esen lodosta zor anlar yaşanan ve çadırları uçan, yağmurda satış yapılamayan bir semt pazarındaki görüntülerden yola çıkarak, Bursa’nın daha fazla kapalı pazara kavuşması gerektiğini hatırlattı.

Ardından, buraların bir afet anında kullanıldığına dikkat çekti. Geçtiğimiz şubat ayı depremlerinde buraların afet toplanma alanı olarak da kullanıldığını kaydetti.

Pazarcı esnafının zor şartlarda görev yaptığını biliyoruz. Belediye başkanlarımızın birçok semtte kapalı pazara yöneldikleri de bir gerçek. Sokaklara kurulan eski pazarların yerine yenisini bulmak ve kapatmak da kolay değil. Bursa’da yüzlerce semt pazarı var.

Eminiz, işbaşındakiler veya bu göreve istekli adaylar Oda başkanının bu çağrısına kulak vereceklerdir.

 

Bursa’da öğrenciye sahip çıkan destek

Bursa’da öğrenci olmayı büyük bir şans olarak görüyoruz. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine sağladığı burs yardımını önemsiyoruz. Zira, öğrenciler için en küçük maddi katkının bile değerli olduğunu bilenlerdeniz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi eğitimin her kademesine olduğu gibi, meslek lisesi ve üniversite öğrencilerine ayırdığı fondan ilk burslar önceki gün hesaplarına aktarıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın dönemine damga vuran hizmetlerden biri de bize göre bu uygulama.

BURSKOOP gerçekten bu kentin çocuklarını doğrudan ceplerine harçlık koyuyor, ailelerin bütçelerine destek veriyor.

Belediye iştiraklerinin katkılarıyla buradan şehrimizde okuyan öğrencilere aktarılan her kuruşun da aynı zamanda çok doğru belediye harcamalarından biri olduğunu düşünüyoruz.

Bursa’daki bu şehir dayanışması modelinin diğer kent ve belediyelere de örnek olduğunu ekleyelim.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X