İhsan Aydın
İhsan Aydın

Siyasetçinin en büyük risklerinden biri de bu

Köşe Yazısını Dinle

Sosyal medyada Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın mesajını okuyunca siyasetçinin ne kadar riskli bir ortamda görev yaptığını bir kez daha fark ettik.

Başkan Aktaş’ın bu nedenle sık sık hastaneye giderek koronavirüs testi yaptırdığını biliyoruz.

Dünkü mesajında Başkan’ın testinin pozitif çıktığını öğrendik.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’a acil şifalar diliyoruz. İnşallah, tez zamanda, sıkıntısız biçimde yeniden görevinin başına döneceğine inanıyoruz.

Halkla sürekli temas halindeki siyasetçilerin ve kamu görevlilerinin tıpkı sağlıkçılar gibi risk altında oldukları bir gerçek. Belediye başkanlarımız aşı olsa da böylesi bir riski tümüyle ortadan kalkmış değil.

Bildiğimiz kadarıyla Başkan Aktaş da Sağlık Bakanlığı’nın başkanlara tanıdığı hakla aşısını yaptırmıştı.

Bu yüzden belediye başkanlarının ve siyasilerin daha dikkatli olmalarına fayda var.

Alinur Başkan da çoğu ilçe belediye başkanı gibi çağımızın yeni vebasıyla tanışmış oldu. Başkan’ın bir süre önce de eşinin de virüsü ağır bir şekilde geçirdiğini hatırlıyoruz.

Aktaş’ın sosyal medyadan kendisiyle temaslılara tedbir almaları çağrısı yapmasına da sorumlu bir davranış olarak bakıyoruz.

Belki bu durum olmasaydı dün Başkan Aktaş’ın 2020 mali yılı faaliyet raporu görüşülecekti.

Raporun görüşülmesi bugüne ertelendi ama artık kendisi oturumda bulunamayacak. Rapor görüşülürken muhalefetin Aktaş’a yönelteceği eleştiri ve soruları AK Parti Grubu ve sözcüsü yanıtlayacak.

2020 faaliyet raporu bugün saat 14.00’e ertelendi. Rapor yine Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin Yıldırım Beyazıt Salonu’nda ele alınacak.

 

Bu işin hiç şakası yok

Bu sütunlardan sık sık okurlarımıza, pandemi için belirlenen kurallara uymaları konusunda telkinlerde bulunuyoruz.

Ne yazık ki, kuralsızlığın faturasını toplum olarak hepimiz ödüyoruz.

Çember öyle daraldı ki, neredeyse her evi ateş sarmaya başladı.

Daha önceki akşam bir yakınımı, çocukluğumun ve gençliğimin birlikte geçtiği çok değerli teyze oğlum Mehmet Çetin’i korona illetine kurban verdik.

Dağ gibi, cesur yürekli, hatırnaz, yardımsever genç bir insanı musalla taşında gülen yüzüyle görmek yüreğimize oturdu.

Onu, tıpkı diğer hekimlerimiz gibi Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan kızı Dr. Ebru, sağlıkçı eşi Nurgül de tüm çabalarına, çırpınışlarına rağmen kurtaramadılar.

Ama bu illet ayrım yapmıyor. Artık herkes kendi tedbirini almak durumunda.

Ne olur kurallara uyalım.

Buna mecbur olduğumuzu kabul edelim. Kendimizi, sevdiklerimizi ve içinde birlikte yaşadığımız toplumu seviyorsak maske, mesafe ve temizlik üçlüsünü pandemi bitene dek hayatımızın ayrılmaz bir parçası yapalım.

Sağlık çalışanlarımızın mücadelesine, Sağlık Bakanlığı’nın ve hükümetin pandemi ile savaşına birer nefer olarak hepimiz destek olalım.

Bir kez daha hatırlatma ihtiyacı hissediyoruz.

Eğer zorunlu değilseniz, ne olur evden dışarıya çıkmayın. Çıkmayın ki, hastanelerde bir şekilde bu illete yakalanmışlara yer kalsın.   

Bugünlerde yeniden en güvenli yer hanelerimiz oldu. Aile içi bulaş riski yok denemez ama misafir kabul etmeyerek, evden dışarıya çıkmayarak da kendimizi korumaya alabiliriz.

 

İlçeler kazı ruhsat işini Büyükşehir’e geri verdi

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda AYKOME Yönetmeliği gereği halen Orhaneli ve Büyükorhan ilçelerindeki kazı ruhsatı verilmesi ve işlemlerinin yapılması yetkisi yeniden Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Bundan böyle bu iki ilçede kırılacak asfalt vb. gibi işlemler de Büyükşehir Belediyesi’nden izin alınacak. Bu durum merkezdeki metropol ilçeler için böyleydi.

Belli ki, bu iki ilçede kazı sonrası yeniden asfaltlama belediyelere büyük sıkıntı çıkarıyor.

Büyükşehir eliyle hem kazı izin ve işlemleri hem de açılan yolların yeniden eski haline getirilmesi daha kolay olacak. Kazı ruhsatı için para alan Büyükşehir yolları da eski haline getirecek.

Oturumda ayrıca BURULAŞ’ın sermayesinin 28 milyon 776 bin liraya yükseltilmesi de kabul edildi. Yine BURULAŞ tarafından kullanılan 10 adet Mercedes otobüsün Büyükşehir’e devri de kararlaştırıldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X