İhsan Aydın
İhsan Aydın

Siyasette sürpriz üstüne sürprizler

Köşe Yazısını Dinle

AK Parti tarihinin geçmişinde böyle bir şey yaşandığını hatırlamıyoruz. Aday yapılmayan belediye başkanlarından ilçe başkanlarına, meclis üyelerine ve aday adaylarına kadar adeta bir başkaldırı söz konusu.

Bursa’da, başkanları yeniden aday gösterilmeyen Kestel’in ardından Büyükorhan ilçe belediyesi de Yeniden Refah Partisi’nin oldu.

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın sonrası Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz da partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne geçti.

YRP’nin Büyükorhan Belediye Başkan adayı ilan edilen Korkmaz’a rozetini dün Ankara’da Genel Başkan Fatih Erbakan taktı.

Böylece, YRP Bursa’da iki belediyeye birden sahip oldu.

YRP’ye geçişi doğrulatmak için aradığımız Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz’a dün Hacıbayram Camii’nden öğle namazı çıkışı telefonla ulaştık.

Korkmaz adaylığını doğruladı. YRP rozetini de Genel Başkan Fatih Erbakan’ın taktığını söyledi.

Hakkımızda hayırlı olsun” diyen Korkmaz’ın geçmişi de Refah Partisi’ne uzanıyor. RP’de de siyaset yapan Korkmaz, AK Parti’de Büyükorhan ilçe başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve en son belediye başkanlığı yapmıştı.

Büyükorhan’daki siyaset kulislerine bomba gibi düşen bu gelişmeye ilişkin önceden YRP’ye geçiş olacağı yönünde kulis haberleri alıyorduk.

Dün resmileşmiş oldu.

AK Parti ile yerel seçim ittifakında anlaşamayan YRP’nin sürprizleri devam ediyor. Bursa’da AK Parti’nin eski il başkanlarından Sedat Yalçın’ı Büyükehir Belediye Başkan adayı yapan YRP, son hamleleriyle iki ilçe belediyesini de envanterine katmış oldu.

Keles ilçesinde de AK Parti eski ilçe başkanlarından Veteriner Hekim Raşit Kolay’ın YRP’ye geçtiği ve onun da Keles belediye başkan adayı ilan edileceğini öğrendik.

Bursa siyasetinde YRP kaynaklı başka sürpriz gelişmeler olabilir mi?

Bekleyip göreceğiz.

Ancak, AK Parti’nin aday göstermediği ilçelerin bugün için iki belediye başkanı artık YRP’li oldu. AK Parti’nin Bursa’da elinde bulundurduğu ilçe belediye sayısı da 11’e düştü. Aday yapılmayan Orhaneli ve Keles belediye başkanlarının da partilerinde kalıp kalmayacakları bilinmiyor.

Bunlardan Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin’in, kendi yerine aday yapılan Ali Doğru ile birlikte propaganda çalışmalarına katıldığını görüyoruz.

İkinci döneme aday gösterilmeyen Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt’un ise muhtarlar ve personelle durum değerlendirme toplantıları, mahalle ziyaretleri yaptığını fark ediyoruz.

Aykurt partisine bir sürpriz yapabilir mi?

Şimdilik bilmiyoruz.

Diğer yandan;
AK Parti’nin dün İl Başkanlığı’nda yapılan Büyükşehir Belediye Meclis Grubu toplantısı ile Büyükşehir binasındaki meclis oturumuna katılımın da son derece düşük olduğunu öğrendik. AK Partili çoğu meclis üyesinin toplantılara katılmadığı görüldü.

 

AK Parti seçim işleri başkanlarını topluyor

Aday adaylık süreçleri CHP’de olduğu gibi sıkıntılı geçen AK Parti işi sıkı tutmak için pazartesi günü Ankara’da 81 ilin seçim işleri başkan ve üyelerini topluyor.

19 Şubat Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla AK Parti Genel Merkez Konferans Salonu’ndaki toplantıya İl Seçim İşleri başkanları, İl SKM başkanları, İl Kadın Kolları seçim işleri başkanları, İl Gençlik Kolları seçim işleri başkanları, İl hukukçuları, İl eğitimcileri ve İlçe Seçim Kurullarında parti adına yer alacak asil üyeler Ankara’ya davet edildiler.

Kimi kent ve ilçelerdeki aday tercihleri ve değişim kararlarıyla çalkanlıtılı bir süreç geçiren AK Parti’nin 31 Mart seçimlerine dönük hazırlıklı olmak istediği ve sandık güvenliği konusunda da titiz davrandığı biliniyor.

 

Belediye işçisi bayram ediyor

Yüksek enflasyonla yürürlükteki bağıtlı iş sözleşmeleri her geçen gün eriyen yerel yönetim çalışanlarına dönük ücret iyileştirmelerine yenileri ekleniyor.

Çalışan ücretlerinin iyileştirilmesine dönük ilk kıvılcımı Nilüfer Belediyesi yüzde 100’lük artışla yakmıştı.

Ardından Büyükşehir Belediyesi geldi. Büyükşehir’de en düşük işçi maaşı 32 bin 250 lira olarak belirlenmişti. Büyükşehir’in ardından Yıldırım sonra Osmangazi Belediyesi sıraya girdi.

Osmangazi Belediyesi’nde de en düşük çalışan aylığının 32 bin 230 lira olduğu açıklandı. Buna dün de Kestel Belediyesi’nin iyileştirme haberi eklendi.

Kestel Belediyesi’nde ek protokolle ücretlerde yüzde yüzlük artış sağlandı. Böylece, Kestel’de en düşük maaş 34 bin 100, en yüksek aylık ise 49 bin 900 lira oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır seçim önü çalışanlarına bayram yaşattılar. Yenişehir, Orhaneli ve İnegöl belediyelerinde de ücret artışları yapıldığını ekleyelim.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X